Ga naar de inhoud

De Vissen in de Tarot

De Vissen in de Tarot

Er zijn vier kaarten in de Waite Smith Tarot waar vissen op voorkomen. Dat zijn alle vier de hofkaarten van de bekers. Niet verwonderlijk want de bekers staan voor het element water. Bij de schildknaap van de bekers zien we een vis uit de kelk springen die hij vasthoudt en hij is duidelijk verrast door deze plotselinge verschijning. De tarotkaart Bekers Ridder heeft een vissen patroon op zijn mantel. De Bekers Koningin heeft een vis in haar troon,  watergeesten en een grote schelp als gewelf. De Bekers Koning heeft een uit de zee springende vis in de zee achter zijn troon.

de betekenis van de vissen op de tarotkaart bekers schildknaap de betekenis van de vissen op de tarotkaart bekers ridder de betekenis van de vissen op de tarotkaart bekers koningin de betekenis van de vissen op de tarotkaart bekers koning

Wat is de betekenis van de Vissen in de Tarot?

De Vissen in de Tarot zijn de boodschappers van je gevoelens, je onderbewuste of je intuïtie. Zij staan voor het plotselinge inzicht, de creatieve inval, de inspiratie of de droom die je helder voor de geest staat bij het ontwaken. Kortom alle momenten waarop je ineens het licht ziet of zou moeten zien.

Soms loop je dagen rond met een gevoel en ineens realiseer je waar het vandaan komt of je worstelt met een moeilijk probleem en de oplossing ligt letterlijk voor je neus of voor de hand. De vissen wijzen je erop dat dit het geval is. Ga op zoek naar wat je over het hoofd ziet.

Let op de kaarten die in de trekking bij de vissen vallen. In combinatie met de maan wordt er iets voor je verborgen gehouden en krijg je daar nu lucht van, in combinatie met de zwaarden zeven is er sprake van leugens en bedrog die aan het licht komen.

Wat is de symboliek van de Vissen

De kelk waar een vis uit opspringt symboliseert het onderbewusteVissen zwemmen onder water. Ze zijn zichtbaar, maar vaak ongrijpbaar. Net als dromen en inspiraties komen zij in even in beeld en dan even plotseling weer verdwenen. In vroeger tijden werden de vissen gezien als de boodschappers van het rijk van de duistere diepe wateren van de zee. Zo zijn er vele verhalen over vissers die hun wensen vervuld zien omdat ze een pratende vis terugzetten in de oceaan.

De symboliek van de inspiratie is het mooist verbeeld in de tarotkaart van de Bekers Schildknaap, waar een vis uit de kelk opspringt. Het is een symbool dat voor mij in een notendop weergeeft wat de tarot in werkelijk is: een direct communicatiekanaal met mijn onderbewuste geest en gevoelens.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: