Ga naar de inhoud

Bekers Koning

betekenis tarotkaart bekers koning

Bekers Koning – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je kent of bent iemand die zeer intuïtief is, gevoelig en wijs. Je volgt je gevoel en komt daarbij zelden bedrogen uit. Jouw diepste gevoelens slepen je niet mee maar geven je kracht.

Omgekeerd:  Je kent of bent iemand die bedrieglijk, instabiel, emotioneel zwak of ontdaan is. Een persoon die nog onvolwassen in de wereld staat en er goed aan doet zich minder door gevoelens mee te laten slepen.

Astrologie: Schorpioen, Zon in Vissen  Element: Vuur van Water

Bekers Koning – uitgebreide verklaring

Rechtop: De bekers koning staat open voor zijn diepste gevoelens, maar laat zich niet meeslepen door emoties. Hij regeert over zijn gevoelsleven en put er wijsheid en kracht uit. Deze persoon zal zijn hart volgen en vertrouwen op zijn intuïtie. Hij of zij komt daarbij zelden of nooit bedrogen uit. Zijn liefde is waarachtig en komt vanuit het diepst van zijn hart, als geboren romanticus weet hij diep in het hart van zijn object van affectie door te dringen.  Je kunt hem vertrouwen, hij sluit zich niet af van de gevoelens van anderen. In feite maakt hem dat ook zeer geschikt als pastor, psychiater of anderszins als hulpverlener bij emotionele nood. Om vorm te geven aan dat wat in wezen onbenoembaar is zal de koning van de bekers op het artistieke vlak zichzelf uiten in gedichten of beeldende kunsten vol van sprekende kleuren en zwaar van symboliek. Dromen worden door hem of haar zeer serieus genomen en niet zelden in een dagboek worden opgetekend.

Omgekeerd: De bekers koning ondersteboven is een emotioneel onvolwassen persoon. Je laat je meeslepen door je gevoelens en rechtvaardigt je onberekenbare gedrag door het toe te wijzen aan je karakter of hoe je bent. De bekers koning ondersteboven is daarmee een onmogelijk mens voor anderen om mee te leven. De emotionele achtbaan voert hem van hemelhoog naar de allerdiepste diepten en hij of zij voelt zich totaal niet aansprakelijk voor de schade die daarmee bij zijn naasten aangericht wordt. De bekers koning is niet alleen onbetrouwbaar voor anderen, maar kan ook nauwelijks op zichzelf vertrouwen. Niet alleen liegt hij anderen voor, hij verdraait de werkelijkheid ook voor zichzelf en daarmee gelooft hij zijn eigen leugens. De bekers koning kan ook een zeer onzekere persoon zijn die zijn eigen gevoeligheid ziet als een bedreiging voor zijn persoonlijkheid. Hij zal dan proberen zijn gevoelens te onderdrukken, wat bij dit gevoelsmens leidt tot nog grotere problemen en mogelijk een totale vervreemding van zichzelf. Kijk uit met deze omgekeerde bekers koning, een relatie leidt onherroepelijk tot teleurstelling.

Bekers Koning – beschrijving

de betekenis van de tarotkaart bekers koning bij het kaartleggen op de tarotlezerDe Bekers Koning zit met zijn troon op het water. In zijn handen houdt hij een kelk en een scepter, als teken van zijn heerschappij over het water. Om zijn nek draagt hij een ketting met een vis als het symbool van zijn element. Een dolfijn springt uit het water omhoog. Achter de troon vaart een schip.

De Bekers Koning kent zijn gevoelens. Hij bezit daarmee een diep inzicht in het leven, hij is de koning van de gevoelens.

Karakter: verantwoordelijk, gevoelig, zorgzaam, oprecht, intelligent, wilskracht en zelfbeheersing.
Algemeen: Bokalen Koning is zich bewust van zijn innerlijke waarden, gevoelens en intuïtie; hij beheerst zijn gevoelens en staat voor ons zoeken naar verlossing en eenwording.

1 reactie op “Bekers Koning”

  1. Ik heb die kaart gevonden s avonds laat toen ik aan het wandelen was samen met de schildknapen van staven….onder een bankje bedekt met aarde en gras,net of ik het moest vinden.ikzelf ben hooggevoelig en hou me ook bezig met zo’n dingen en wou de betekenis ervan weten alsook de combinatie van de 2 kaarten samen omdat ik er sterk in geloof dit eventueel een boodschap zou kunnen zijn. Ik ben blij met de gedetailleerde uitleg van de kaart(en)die ik hier heb gelezen. Wie weet is er iemand die mij meer weet te vertellen over wat de combinatie van de 2 inhoud alsook het feit men deze toevallig vind wat voor mij al iets heel unieks is. Bedankt voor de gedetailleerde uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *