Ga naar de inhoud

Symbolen in de Tarot

Symbolen in de Tarot

De tarot is immens rijk aan symbolen. Afgezien van de kaartbetekenis zelf, is er vaak een weelde aan symbolen te zien en te interpreteren op elke afzonderlijke tarotkaart. De symbolen die je op een tarotkaart kan tegenkomen, variëren per tarotdeck. De meeste tarotkaarten spelen die wij tegenwoordig kennen zijn voor hun symbolen schatplichtig aan de Waite-Smith Tarot. Die op zijn beurt haalt de mosterd weer voor een groot gedeelte bij Etteila, die de oorspronkelijke middeleeuwse Tarot op dat gebied behoorlijk verrijkt heeft.

Waite-Smith als leidraad

De-Tarot-en-de-BijbelAangezien er geen officiële tarot bijbel is, maak ik op mijn website gebruik van de Waite-Smith Tarot als grootste gemene deler. Als symbolen op meer dan één kaart voorkomen, worden ze interessant om te gebruiken in de tarotlezingen op deze web-site. In ieder geval pas ik ze nu toe in de trekking van het Keltisch Kruis. Op het moment dat ik dit blogje schrijf heb ik nog niet veel symbolen toegevoegd. In de aankomende maanden hoop ik een volledige set symbolen toe te voegen.

Hoe moet je de symbolen bij het kaartleggen gebruiken?

Ik vind bij het kaartleggen, het interpreteren van de trekking als geheel het belangrijkst. De symbolen geven daarbij als het ware extra aanwijzingen hoe je de legging moet interpreteren. Met allemaal vissen in de lezing wordt het al gauw een emotionele toestand en moet er iets belangrijks aan het licht komen. Met allemaal aartsengelen kun je ervan uitgaan dat deze trekking als een zeer belangrijke boodschap geserveerd moet worden. De symbolen benadrukken als het ware de juiste accenten die bij het interpreteren van de kaartlegging gelegd moeten worden. De symbolen zelf bepalen niet de lezing en zijn altijd ondersteunend in hun betekenis.

Welke symbolen zijn er in de tarot?

Welke symbolen er zijn in de tarot, kun je onder de menu keuze tarotkaart symbolen vinden. Daar komt alle uitleg over de tarotkaart symbolen overzichtelijk terug.

Waar kun je de symbolen in de kaartlegging vinden?

Je kunt de interpretaties van de symbolen gewoon onderaan de kaartlezingen vinden die ook de kaartcombinaties weergeven.  Het keltisch Kruis geeft symbolen weer zodra het deze in de legging waarneemt.

waar vind ik de symbolen op de tarot lezer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: