Ga naar de inhoud

Bekers Schildknaap

betekenis tarotkaart Bekers Schildknaap

Bekers Schildknaap – betekenis tarotkaart

Rechtop: Aard: Gevoelig en verbeeldingsrijk Boodschap: Geïnspireerd, verheffend; kan uit het eigen onderbewuste komen bijvoorbeeld als een droom.

Omgekeerd: Aard: Emotioneel en sociaal onvolwassen. Dagdromer. Boodschap: Het negeren van de eigen innerlijke boodschappen.

Astrologie:  Kreeft, Schorpioen, Vissen  Element: Aarde van Water

Bekers Schildknaap – uitgebreide verklaring

Rechtop: De bekers schilknaap staat meestal voor een persoon. Jijzelf of iemand in je omgeving heeft de sterke emotionele en intuïtieve aard van een kind. Een persoon die meer dan anderen het gevoel en de intuïtie als kompas gebruikt in het leven. Dit uit zich in een rijke verbeelding en meer dan eens een zeer artistieke inslag. Discipline is een ontwikkelpunt voor de schildknaap, door discipline kunnen de dromen en beelden concreet gemaakt worden. Dit is de persoonskaart voor zieners, dromers, visionairs en profeten. De bekers schildknaap kan ook staan voor een creatieve gedachte of een droom die je op dit moment bezighoudt. Door de intuïtie gedreven kun je door een plotseling inzicht of een lucide droom getroffen worden. Indien dit het geval is, moet er aan de duiding daarvan extra aandacht en gewicht toegekend worden.

Omgekeerd: Ondersteboven staat de bekers schildknaap voor het op een verkeerde manier najagen van dromen. Je verliest je in betekenisloze en lege fantasiën of erger, in verslaving. Ook nu staat de kaart vaak voor een persoon, maar dan een onvolwassen figuur, een dagdromer zonder daadkracht. Een lanterfant die zich volledig op de vloed van zijn emoties en luimen laat meestromen. De inzichten en inspiraties die je bereiken worden nu niet gebruikt voor het realiseren van concrete doelen of artistieke projecten, maar worden voor kennisgeving aangenomen zonder dat je er actie op neemt. De boodschap blijft hangen in de lucht en vervliegt zonder dat er iets mee gedaan wordt.

Bekers Schildknaap – beschrijving

De betekenis van de tarotkaart bekers schildknaap bij het kaartleggen met de tarotDe bekers schildknaap bekijkt de kelk in zijn rechterhand, waaruit een vis omhoog komt. Hij is gekleed in een tuniek van rood en blauw, gesierd met lotusbloemen. Het water op de achtergrond is tamelijk woelig.

Deze schildknaap laat gevoelens zien van liefde en mededogen. Dit wordt getoond door de vis, die het symbool is van het goddelijke. De beker met de vis staat voor goddelijke liefde.
Het rood en blauw van zijn kleding wijst op het samengaan van het bewuste en het onbewuste denken.
De lotus is een zichzelf vernieuwende plant, die mannelijke en vrouwelijke elementen in zich draagt.
De zee laat de gevoels- en droomwereld zien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *