Ga naar de inhoud

Bekers Ridder

Betekenis tarotkaart Bekers Ridder

Bekers Ridder – Betekenis Tarotkaart

Rechtop: Aard: Verbeeldingsrijk, oprecht en romantisch persoon. Gebeurtenis: Sterk positief emotioneel of romantisch, een nieuwe liefde?

Omgekeerd: Aard: Bedrieglijk jegens zichzelf en anderen. De werkelijkheid ontvluchten. Gebeurtenis: Sterk negatief emotioneel en ingrijpend, leugens en bedrog.

Astrologie: Kreeft, Schorpioen, Vissen  Element: Lucht van Water

Bekers Ridder – uitgebreide verklaring

Rechtop: De bekers ridder staat voor een jeugdig persoon of iemand met een jeugdige inslag. Deze persoon ben jijzelf of iemand in je directe omgeving. Met de eigenschappen van de bekers ridder ben je intuïtief, oprecht en als alle water hofkaarten vaar je sterk op je emotionele kompas. Voor jouw gaat het hart voor het verstand. Je kunt je alleen inzetten voor zaken waar je echt in gelooft en ook nog een goed gevoel bij hebt. Bekers ridder staat dan ook voor de echte idealist die zijn dromen van een beter leven of een betere wereld, met alle energie probeert waar te maken. Hat kan ook bij idealen blijven en dan ziet men je al gauw als een dromerige figuur. Door je sensitieve aard ben je snel emotioneel aangedaan. Je houdt van de natuur, dieren en muziek. Je voelt een sterke behoefte aan spiritualiteit en jezelf artistiek uiten veelal in muziek en beeldende kunst. Als de bekers ridder valt in de context van een gebeurtenis of een boodschap dan gaat het meestal om het opvatten van een nieuwe liefde of een gebeurtenis met een zeer sterke positieve emotionele lading.

Omgekeerd: Ondersteboven staat de bekers ridder voor een persoon die niet erg eerlijk is. Dit kan een waarschuwing zijn voor iemand in je omgeving, maar het ook mogelijk dat je jezelf bedriegt. In combinatie met de dromerigheid van de bekers ridder, vlucht je al snel weg uit de werkelijke wereld. Je geeft de voorkeur aan je dromen, dit tot wanhoop van de mensen in je directe omgeving. Emotionele onvolwassenheid en onbetrouwbaarheid, leiden al snel tot liegen en bedriegen als het zo uitkomt. Emotionele uitbarstingen om je zin te krijgen zijn geen uitzondering. De artistieke vermogens worden verwaarloosd en de idealen zijn allemaal ingeruild voor leeg bezit en nutteloze bezigheden. In het geval van een gebeurtenis of een boodschap wees dan op je hoede voor leugens en bedrog of een gebeurtenis die met zeer sterke negatieve gevoelens gepaard gaat.

Bekers Ridder – beschrijving

Betekenis van de tarotkaart bekers ridder in het kaarleggen met de tarot.De bekers ridder zit te paard en is rustig en bedachtzaam. In zijn rechterhand houdt hij een beker. Hij heeft een blauwe mantel,waarop rode vissen te zien zijn. De vissen en de kleur blauw staan voor het element water. De vleugels aan zijn helm verwijzen naar Hermes, de gevleugelde bodschapper van de goden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *