Meteen naar de inhoud

De Engel in de Tarot

De Engel in de Tarot

Er zijn vier duidelijk herkenbare engelen in de Waite Smith tarot. Op de tarotkaart geliefden vinden wij de aartsengel Rafaël, op de gematigdheid is de aartsengel Michaël de hoofdpersoon en op het oordeel blaast Gabriël met de hoorn tot opstaan. De vierde aartsengel is Uriël of Lucifer die afgebeeld staat op de tarotkaart de duivel. Er zijn meer engelen afgebeeld in de tarot, maar dan betreft het geen aartsengelen. Zo is op het rad van fortuin een engel te zien is die deel uitmaakt van daar afgebeelde Seraphim en is er een cupido afgebeeld in de troon van de zwaarden koningin.

De aartsengel Rafaël op de tarotkaart De GeliefdenDe aartsengel Michaël  op de tarotkaart De GematigdheidDe aartsengel Gabriël op de tarotkaart Het OordeelDe aartsengel Uriël of Lucifer op de tarotkaart de duivel

Wat is de betekenis van de Engel in de tarot?

Engelen in de tarot zijn de boodschappers van het lot. Zij kondigen de echt grote veranderingen in je leven aan. Als meerdere engelen in een lezing verschijnen, bestudeer dan de kaarten grondig om te zien welke boodschap zich aan jouw ontvouwt. Deze boodschap wordt vele malen belangrijker voor je door het feit dat de engelen verschijnen. Let op, want de engelen brengen niet alleen de boodschap over. De engelen doen een oproep. Het kan zijn dat je verantwoording moet afleggen over je daden. Het kan zijn dat ze een beroep doen op je betere zelf om in actie te komen.

Engelen staan ook voor helder communiceren. Vrijwel zeker wordt er een beroep gedaan op je gedaan om nu eindelijk de waarheid te spreken of te verlangen. Is het een legging met veel bekers dan moet je eerlijk en helder zijn in relaties, zijn er veel pentakels betrokken dan gaat het over zaken en geld. Als je veel zwaarden ziet in combinatie met meerdere engelen, bereid je dan maar voor op een stevige confrontatie waarbij de waarheid zeer hard zal aankomen.

Wat is de symboliek van de Engel?

Engel door TitiaanLetterlijk zijn engelen de boodschappers van God (angelos = boodschapper). Niet alleen in het christendom maar ook in andere geloofsovertuigingen komen engelen veel voor. Vrijwel altijd brengen zij de boodschap van de hemel over aan de mens of roepen zij op tot actie of inkeer. Niet altijd komen de engelen met een prettige boodschap. Vaak worden engelen gestuurd als er een oordeel geveld moet worden, of uitgevoerd. Engelen worden afgebeeld met vleugels om aan te geven dat zij verheven zijn boven mensen. Zij kunnen zich letterlijk verheffen boven de mensheid om hun boodschap uit te dragen.

 

Tarot Cirkel heeft een excellente post over de engel in de Tarot.

 

 

2 reacties op “De Engel in de Tarot”

  1. Het hielp mij beslissen om alleen de Aartsengelen mee te nemen in de legging. Dank daarvoor. Over een paar dagen houdt mijn Keltisch Kruis trekking ook rekening met de symbolen die ik tot dan toe toegevoegd heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: