Ga naar de inhoud

Bekers Koningin

betekenis tarotkaart Bekers Koningin

Bekers Koningin – betekenis Tarotkaart

Rechtop: Je bent, kent of komt in aanraking met een  zuiver gevoelsmens. Intuïtief en zeer liefdevol, behulpzaam, dromerig en wijs.

Omgekeerd: Je bent, kent of komt in aanraking met een, overgevoelige emotioneel labiele persoon,  heen en weer geslingerd tussen onrealistische dromen en angsten.

Astrologie: Kreeft, Schorpioen, Vissen   Element: Water van Water

Bekers Koningin – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je bent, kent of komt in aanraking met een  zuiver gevoelsmens. Door je enorme invoelingsvermogen vindt je het soms moeilijk om met andere mensen om te gaan. Gevoelens van anderen raken je direct en heel diep. Als een ander in nood is of in pijn dan lijdt je vaak even hard mee. Je zal alles op alles zetten om dat lijden te verlichten. Als anderen blij zijn, dan ben je zelf ook heel blij. Door die gevoeligheid is een geborgen, veilige omgeving, met een kleine maar liefdevolle kring van mensen om je heen, absoluut essentieel voor je welbevinden. Omdat je wijsheid gevoed wordt vanuit de onderstroom van je emoties besteedt je veel tijd en aandacht aan je dromen en gedachten. Voor anderen lijkt het soms wel of je hun gedachten kan lezen, zo diep ben je intuïtief op ze afgestemd. Zelf heb je het gevoel dat je beter op je intuïtie dan op je verstand kunt vertrouwen. In de liefde ben je volledig toegewijd. Je kan ook niet anders en dat geeft je soms het gevoel dat je geen enkele controle meer over jezelf hebt, alsof je in een achtbaan zit. Als koningin van de bekers ben je gevoelig, sympathiek en verbeeldingsrijk. Je hebt een voorliefde voor muziek, literatuur en poëzie.

Omgekeerd: Je bent, kent of komt in aanraking met een, overgevoelige emotioneel labiele persoon,  heen en weer geslingerd tussen onrealistische dromen en angsten. De gevoeligheid is omgeslagen in overgevoeligheid. Dat kan ondraaglijk voor je worden. Je offert jzelfe op voor anderen die dat niet waard zijn en blijkt dan vreselijk kwetsbaar voor hun nare spelletjes, daardoor voel je jezelf onzeker en emotioneel zwak. De verleiding voor de bekers koningin omgekeerd is dan ook om te vluchten in fantasiën en illusies, eventueel geholpen door drank en drugs. Als bekers koningin ondersteboven heb je de neiging om jezelf verhaaltjes te gaan vertellen die niet waar zijn, simpelweg om de pijn van alledag te verlichten of om problemen weg te verklaren die je door je emotionele overdrevenheid veroorzaakt hebt. Op dit moment is er maar een ding wat je kunt doen en dat is luisteren naar je verstand. Probeer de omstandigheden en mensen objectief te benaderen in plaats van elke gebeurtenis persoonlijk op te vatten.

Bekers Koningin – beschrijving

betekenis van de tarotkaart bekers koningin bij het kaartleggen met de TarotDe Bekers Koningin zit op een troon aan de kust van de zee. In haar handen heeft zij een prachtige kelk. Op haar troon zien we zeemeerminnen afgebeeld. De blauwe kleuren verwijzen naar het element Water en de betekenis daarvan, intuïtie, gevoeligheid en ontvankelijkheid. Haar Troon heeft de vorm van een schelp. Op de achtergrond zien we een berglandschap dat uitmondt in de zee.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *