Meteen naar de inhoud

De Geliefden

De Geliefden – betekenis tarotkaart

Betekenis tarotkaart De Geliefden

Rechtop: Je staat voor een belangrijke beslissing. De juiste keuze komt voort uit evenwicht tussen gevoel en verstand.  Een goede relatie of gezondheid door innerlijke balans.

Omgekeerd: De verkeerde beslissing doordat gevoel en verstand niet in evenwicht zijn.  Je kunt ook in een onevenwichtige relatie zitten door het onvermogen om eerlijk naar elkaar of jezelf te zijn.

Astrologie: Tweelingen, Weegschaal   Element: Lucht

De Geliefden – uitgebreide verklaring

Rechtop: De tarotkaart de geliefden rechtop staat voor het maken van een keuze. Om de juiste keuze te kunnen maken dien je te weten wie je bent en wat je werkelijk nodig hebt, je moet goed weten wat je wil. De twee geliefden staan symbool voor de harmonie tussen het gevoel en het verstand bij het maken van de juiste keuze. Een keuze die met het hoofd en het hart gemaakt wordt is over het algemeen een goede keuze.

Deze kaart staat ook voor een harmonieuze, vooral evenwichtige relatie waarin beide partners open en eerlijk naar elkaar zijn en een gelijk aandeel hebben. Op persoonlijk niveau staat deze kaart voor de harmonie tussen de geest en het lichaam en is daarmee een voortreffelijke kaart voor de gezondheid.

Omgekeerd: Als de geliefden ondersteboven valt dan is er sprake van een verkeerde beslissing. Deze verkeerde beslissing wordt veelal veroorzaakt doordat de afweging gemaakt wordt zonder dat er sprake is van een harmonie tussen het hoofd en het hart. Nu is het zaak om na te gaan of dat je alleen beslist met je verstand, of dat je alleen op een buikgevoel afgaat. Wie heeft er niet, verblind door liefde of boosheid een besluit genomen waar zij later spijt van kreeg. Weet je wel echt wat je wilt of nodig hebt, is wat de geliefde ondersteboven je vraagt. Zorg in ieder geval dat je de beslissing uitstelt tot het je volledig helder is wat je wilt en nodig hebt. Tot het gevoel in overeenstemming is met het verstand.

Er kan ook sprake zijn van bemoeienis uit de familie of directe relatiekring die het maken van een goede keuze negatief beïnvloedt. De gezondheid kan problemen opleveren, genezing kan moeizaam verlopen. Uiteindelijk kan de geliefden omgekeerd ook staan voor problemen in de relatie doordat (een van) de partners niet eerlijk of oprecht zijn.

De Geliefden – beschrijving

Tarotkaart betekenis de geliefdenEen naakte man en vrouw staan naast elkaar voor twee bomen. Achter hen zie je een enkele grote bergtop. Boven dit tafereel en achter de man en vrouw komt een engel vanachter een wolk te voorschijn. Het is de aartsengel Rafaël die zijn armen spreidt over de twee geliefden. Het haar van Rafaël is een vlammend vuur en achter hem staat een enorme stralende zon.

Het is duidelijk dat dit Adam en Eva in het paradijs zijn. Achter Eva zie je de boom van kennis van goed en kwaad, met de appels en de slang. De boom achter adam staat in brand.

De Geliefden – symboliek

De geliefden toont ons drie verschillende personificaties op de kaart. Zij vormen samen de drieëenheid van het menselijke zijn. De man staat voor de bewuste geest en het menselijke intellect. Hij is gericht op de vrouw die onze onderbewuste vermogens weergeeft. Zij heeft haar aandacht gericht op de aartsengel die ons spirituele zijn voorstelt en in direct contact met het bovennatuurlijke staat. De aarstengel is dat wat ons verbindt met de schepping en in staat is om ons te genezen door het hoofd en het hart in evenwicht te brengen.

De bomen op de achtergrond staan voor de morele keuzes die door ons met hoofd en hart gemaakt moeten worden. Aan de boom achter eva is de slang aanwezig om ons te verleiden tot het kennis nemen van goed en kwaad en zodra we dat gedaan hebben zullen we de juiste keuzes moeten maken omdat we de onschuld van het paradijs verloren zijn.

Tegelijkertijd staan de engel en de zon voor het goddelijke in het aangezicht waarvan wij als mensen volledig naakt zijn en niets kunnen verbergen. Het is juist deze volledige overgave die ons in staat stelt om in vrijheid de juiste keus te kunnen maken. Het huwelijk van man en vrouw, gevoel en verstand leidt tot het overwinnen van de grootste moeilijkheden. Deze heelheid, leidt tot (zelf)acceptatie en genezing. Mens Sana in Corpore Sano. Voor de Jungianen onder ons zijn De Geliefden het samengaan van anima en animus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *