Meteen naar de inhoud

Het Oordeel

Betekenis Tarotkaart Het Oordeelaartsengel Gabriƫl) blaast op een trompet. Hieraan hangt een witte vlag met een rood kruis.
Uit het graf op de voorgrond verrijst een man en een vrouw en tussen hen een kind. Achter hen verrijzen nog meer mensen. Op de achtergrond is een besneeuwde bergketen te zien.

Nadat de mens in de Zon zijn spirituele wedergeboorte heeft ondergaan, volgt er een oproep. Deze oproep kun je zien als de engel oftewel je hoger zelf, dat in jou werkzaam wil zijn.

In de ziel wordt deze oproep ervaren als een inspiratie, een roeping, die tot de verwezenlijking van je ware zelf dient te leiden. Hiertoe is het van groot belang om gehoor te geven aan die innerlijke impulsen, om te leren luisteren naar de ziel.

OOR-DEEL
Gehoor geven aan …
Deel hebben aan …
Leren luisteren naar …

De man, de vrouw en het kind stellen de nieuwe persoonlijkheid voor (de mens is een drie-eenheid), die gevolg geeft aan de oproep van de engel.
Het rode kruis op de vlag symboliseert het samenkomen van de tegenstellingen en alles wat voorheen van elkaar gescheiden was.
De bergketen staat voor het abstracte denken. Voorbij onze beperkte kennis bestaat eeuwige waarheid. Deze is voor eenieder toegankelijk. Het is de ware geest.
De mensen op de achtergrond geven aan, dat elke individuele bevrijding tegelijkertijd een bevrijding is voor iedereen. Het Oordeel verwijst eveneens naar onsterfelijkheid.

Het Oordeel symboliseert de opstanding, de roeping, de waarheid en de realisatie van het zelf.

 

7 reacties op “Het Oordeel”

  1. Dag Ginny,
   Als het oordeel omgekeerd ligt dan is er sprake van een situatie die blijft voortbestaan omdat er geen besluit genomen wordt of kan worden genomen. Op het persoonlijke vlak betekent het dat je blijft steken in besluiteloosheid of niet kunt afsluiten omdat er geen eindoordeel uitgesproken is.

  1. Dag Tammy,
   Als verlichting. De spirituele bevrijding van de last van het leven en de beschikking over alle gaven en ervaringen van alle vorige levens. Het moment voordat je uit de eeuwige cyclus van de wedergeboorte stapt. Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 1. Beste tarotlezer, ik ben de tarot in de omgekeerde versie aan het bestuderen en ik heb veel aan deze website om te bekijken hoe een blokkade zich voordoet in het lezen van de tarot. Alleen jammer dat niet bij iedere kaart de omgekeerde betekenis wordt aangegeven. Er zijn afbeeldingen die hun positiviteit blijven uitstralen ook als ze ondersteboven in een legging voorkomen. Kun je me een goed boek aanraden waarin de omgekeerde kaarten goed uitgelegd worden? Alvast bedankt.

 2. Hallo Tarotlezer, ik ben het met Lilian eens, ook ik loop hier tegenaan. Het is jammer dat het niet geheel compleet is.
  Deze site is verder heel informatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *