Previous postSleutel tot de Tarot - Noud van den Eerenbeemt Next postDe tarot uw persoonlijke leidraad - Marcia Masino

De Keizer als voorbeeld

Een heerser als keizer AugustusVanavond heb ik de betekenis van de grote arcana tarotkaart De Keizer van een verbeterde duiding en verklaring voorzien. Als doorgewinterd perfectionist ben ik daar goed twee uur aan kwijt. En met nog 75 kaarten te gaan zie ik nog zeker 150 uur aan werk voor mij liggen. Werk dat ik niet kan ontlopen. Ik wil dat de betekenis van de tarotkaarten op deze website van toegevoegde waarde zijn voor jou als bezoeker. Dat betekent doorbuffelen totdat ik klaar ben. Wat is het toepasselijk dat ik dan juist nu met deze kaart bezig ben. Want de keizer gaat over wilskracht en stug doorzetten tot het gewenste resultaat bereikt is. Dus met de keizer als voorbeeld volbreng ik dit monnikenwerk tot de laatste kaart.

Dieper inzicht in de tarotkaart

Als je twee uur lang bezig bent met schrijven en denken over de betekenis van een tarotkaart, dan kan het niet anders dan dat je eigen inzicht en het begrip van die kaart ook toeneemt. Ik merkte dat al in de behandeling van de magier en de hogepriesteres. Maar bij de Keizerin en de Keizer aangekomen greep het mij pas echt beet. De symboliek van de kaarten begint nu zodanig tot mij te spreken dat ik niet meer om stof verlegen zit. Het probleem is nu veeleer in wat je weglaat. Vooral als je aan de diepere lagen raakt zou je boekdelen kunnen schrijven over de betekenis van de kaart in kwestie en dat geldt zeker als een kaart je zo aanspreekt als De Keizer dat bij mij doet.

De Tarot stap voor stap

Jaren geleden nam ik mij voor om de Tarot kaart voor kaart te leren kennen door elke dag een kaart te bestuderen. Een voornemen dat het snel moest afleggen tegen allerlei andere zaken. Nu dat ik deze website over de Tarot heb opgezet gaat het bijna automatisch en vele malen grondiger dan ik mij ooit voorgenomen had. Het resultaat mag er dan ook zijn, niet alleen op de website, maar ook in mijn eigen begrip van de Tarot. Dat is misschien nog wel het belangrijkste. De Keizer kijkt mee over mij schouder en spoort mij aan. Voorwaarts oude krijger, geen tijd om op je lauweren te rusten. Het grote werk moet voltooid worden…

 

 


6 Responses to “De Keizer als voorbeeld”

Add Comment

Leave a Reply