Ga naar de inhoud

De Keizer als voorbeeld

De Keizer als voorbeeld

Een heerser als keizer AugustusVanavond heb ik de betekenis van de grote arcana tarotkaart De Keizer van een verbeterde duiding en verklaring voorzien. Als doorgewinterd perfectionist ben ik daar goed twee uur aan kwijt. En met nog 75 kaarten te gaan zie ik nog zeker 150 uur aan werk voor mij liggen. Werk dat ik niet kan ontlopen. Ik wil dat de betekenis van de tarotkaarten op deze website van toegevoegde waarde zijn voor jou als bezoeker. Dat betekent doorbuffelen totdat ik klaar ben. Wat is het toepasselijk dat ik dan juist nu met deze kaart bezig ben. Want de keizer gaat over wilskracht en stug doorzetten tot het gewenste resultaat bereikt is. Dus met de keizer als voorbeeld volbreng ik dit monnikenwerk tot de laatste kaart.

Dieper inzicht in de tarotkaart

Als je twee uur lang bezig bent met schrijven en denken over de betekenis van een tarotkaart, dan kan het niet anders dan dat je eigen inzicht en het begrip van die kaart ook toeneemt. Ik merkte dat al in de behandeling van de magier en de hogepriesteres. Maar bij de Keizerin en de Keizer aangekomen greep het mij pas echt beet. De symboliek van de kaarten begint nu zodanig tot mij te spreken dat ik niet meer om stof verlegen zit. Het probleem is nu veeleer in wat je weglaat. Vooral als je aan de diepere lagen raakt zou je boekdelen kunnen schrijven over de betekenis van de kaart in kwestie en dat geldt zeker als een kaart je zo aanspreekt als De Keizer dat bij mij doet.

De Tarot stap voor stap

Jaren geleden nam ik mij voor om de Tarot kaart voor kaart te leren kennen door elke dag een kaart te bestuderen. Een voornemen dat het snel moest afleggen tegen allerlei andere zaken. Nu dat ik deze website over de Tarot heb opgezet gaat het bijna automatisch en vele malen grondiger dan ik mij ooit voorgenomen had. Het resultaat mag er dan ook zijn, niet alleen op de website, maar ook in mijn eigen begrip van de Tarot. Dat is misschien nog wel het belangrijkste. De Keizer kijkt mee over mij schouder en spoort mij aan. Voorwaarts oude krijger, geen tijd om op je lauweren te rusten. Het grote werk moet voltooid worden…

 

 

6 reacties op “De Keizer als voorbeeld”

 1. De tarot bestuderen is een never ending story. Wat prachtig te lezen dat je zoveel voldoening haalt uit de studie en het maken van je website.
  Heel interessant om jouw benadering van (bestuderen van)tarot te lezen.

 2. Hallo Tarot Reader,
  Wat een mooie site! Prachtig om te lezen over je Tarot-studie, en inzichten. Ik ben op mijn manier ook de Tarot aan het bestuderen, en verbaas me nog iedere dag over de effectiviteit die het tarotleggen (& de kaarten) op mij heeft. Ook zeer interessant dat De Keizer zo’n bijzondere betekenis voor je heeft: ik lees veel op het Catharina Web forum, en Ricca op die site weet enorm veel van kaarten en achtergronden. Ontzagwekkend. Maar zij duidt De Keizer en bijv. De Chariot (en meerdere ‘mannelijke’ kaarten valt me op!) voor mijn gevoel erg negatief. Dus dit is een fijne ’tegenhanger’. Wat betreft Tarot-combinatoes had ik gehoopt dat Grote Arcana combinaties hier werden toegelicht: wellicht nog een klusje erbij? (en tot die tijd blijf ik ze zelf natuurlijk combineren en ontdekken, en leren, etc,etc.)

  Ik heb nog een vraagje:
  Mijn persoonskaart is officieel De Geliefden, maar ik voel me zeer sterk verwant met De Maan. Die duikt ook telkens op in leggingen over zeer persoonlijke aangelegenheden. Die kaart past bovendien ook bij mijn sterrenbeeld. Op vele sites wordt de kaart met duistere zaken geassocieerd, zo ook een beetje op de uwe, maar: ik ervaar het helemaal niet zo. Kunt u zich daar iets bij voorstellen? Wie sterk intuitief is en van diepgang en zelfreflexie houdt, is denk ik vaak dol op De Maan! En is het veelvoorkomend dat mensen zelf hun persoonlijke/zielenkaart kiezen, en daar een geheel eigen gevoel en betekenis aan toekennen (zonder overigens de originele betekenis te ontkennen of verdraaien)?

  1. Hallo Stefanie,
   Dankjewel voor je compliment. Ik ben momenteel nog bezig met het bijwerken van de kaartduidingen en heb De Maan nog niet onderhanden gehad. Als ik klaar ben met de Bekers ga ik door naar het 2e deel van de Grote Arcana. Je kunt trouwens zien welke kaarten ik onderhanden gehad heb aan het feit dat ik dan ook de Rider Waite variant in de post opgenomen heb. In mijn beleving zijn de kaarten niet eenduidig positief of negatief te duiden, zeker de Grote Arcana niet. Het gaat in mijn beleving over hoe de kaarten je onderbewuste kennis vertalen naar bewust inzicht. Dus als jij goede gevoelens hebt bij De Maan dan zit er voor jou vast een positieve kant aan :). Je eigen zielskaart uitkiezen lijkt mij zelfs beter dan uitrekenen, al lijkt het mij wel leuk om die berekening ook op mijn site op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *