Ga naar de inhoud

Staven Zeven

Betekenis Tarotkaart Staven Zeven

Staven Zeven – betekenis tarotkaart

Rechtop: Moedig en recht door zee treedt je de omstandigheden tegemoet. Het met succes verdedigen van je verworven positie.

Omgekeerd: Je gaat de confrontatie uit de weg. Niet onder ogen durven zien van de brute werkelijkheid van je situatie.

Astrologie: Leeuw, Mars    Element: Vuur

Staven Zeven – uitgebreide verklaring

Rechtop: De betekenis van de tarotkaart staven zeven is het verdedigen van je verworvenheden en de moed om deze strijd aan te gaan op het moment dat het nodig is. Je hebt iets bereikt en blaakt daardoor van zelfvertrouwen, maar je merkt dat deze positie waar je hard voor hebt moeten vechten nu het doelwit is geworden van anderen die je deze plek misgunnen of jou plaats willen innemen. Dit is dan ook een kaart die waarschuwt voor jaloezie. Je kunt niet op je lauweren rusten en zult de confrontatie aan moeten gaan met allen die je van je voetstuk willen stoten. Let op de overeenkomst met de alertheid van de Keizer. Het probleem is dat je tegenstanders vaak onzichtbaar zijn en slinks te werk gaan. Daardoor kun je jezelf nu voelen alsof je helemaal alleen staat en al het werk alleen moet doen, het lijkt moeilijk vol te houden. Je hebt echter wel een voordeel en dat is dat je de deze krachtmeting vanuit een gunstige positie aangaat. Jij hebt deze positie al eens veroverd en anderen moeten zich nog maar bewijzen. Valt deze kaart bij het kaartleggen in je toekomst dan komt er een situatie die daadkrachtig aangepakt moet worden, wil zij niet tot verlies leiden. Deze kaart kan ook staan voor een moeilijke situatie die daadkrachtig en voortvarend door je aangepakt moet worden.

Omgekeerd: Als de staven zeven bij het kaartleggen omgekeerd valt dan is de moed je in de schoenen gezakt en verlamt de angst je, waardoor je niet in staat bent om moedig weerstand te bieden. Je gaat de confrontatie uit de weg en schuift een moeilijke beslissing voor je uit. Je bent nu een makkelijk doelwit geworden van je tegenstanders. Het kan zijn dat je simpelweg een bezoek aan de tandarts of arts aan het uitstellen bent. Het kan ook zijn dat je je ogen sluit voor een zeer belangrijke situatie op financieel, zakelijk of relationeel gebied die eigenlijk direct en daadkrachtig actie van je verwacht. Deze kaart moedigt je niet aan om domme risico’s te gaan nemen, maar maant je wel om al je moed bijeen te schrapen en de situatie onder ogen te zien. Alleen op die wijze ben je in staat om de overhand te behouden.

Staven Zeven – beschrijving

Betekenis van de tarotkaart staven zeven bij het kaartleggenEen man, gewapend met een staf, neemt doelbewust en vol moed de tegenstand aan.
Zes staven staan als een barricade tegenover hem. Hij bevindt zich op een hoger gelegen gebied.

Doelbewust en standvastig neemt deze persoon de tegenstand aan. Hij staat op een hoger gelegen gebied, op een hoger niveau. Dit duidt op het vermogen van deze persoon, hij kán de tegenstand aannemen.
De lucht is helder en geeft de helderheid van geest aan.
Deze kaart verwijst ook naar het innemen van een standpunt, het opkomen voor jezelf, je overtuigingen en behoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *