Ga naar de inhoud

Staven Zes

Betekenis Tarotkaart Staven ZesStaven Zes – betekenis tarotkaart

Rechtop: Overwinning. Je hebt een enorme prestatie geleverd en je kunt er nu de vruchten van plukken. Jij bent nummer één.

Omgekeerd: Verliezen aan iemand anders. Je speelt tweede viool. Deze slag heb je verloren.

Astrologie: Leeuw, Jupiter    Element: Vuur

Staven Zes – uitgebreide verklaring

Rechtop: De tarotkaart staven zes belooft je de overwinning. Je hebt een enorme prestatie geleverd en je kunt er nu de vruchten van plukken. Je blaakt van zelfvertrouwen en anderen kijken naar je op en proberen je voorbeeld te volgen. Als deze kaart op een toekomstpositie valt dan is dat een goed teken voor het welslagen van je onderneming. Het gaat hier vooral om succes in zaken, studie en creativiteit, met name die gebieden waar je door jezelf te onderscheiden een zekere status of populariteit kunt verwerven. In een relatie zul je door je partner hartstochtelijk geadoreerd worden, je kunt niet meer stuk.

Omgekeerd: Als bij het kaartleggen de staven zes omgekeerd valt, dan is dat een teken van verliezen aan een ander. Het lijkt wel alsof jou prestaties onbelangrijk zijn. Je krijgt het gevoel dat je voor spek en bonen meedoet en er maar een beetje bijhangt. In zaken, studie en creatieve beroepen zie je hoe anderen telkens weer beter presteren dan jijzelf. Als deze kaart in je toekomst valt dan heeft je huidige onderneming geen of weinig kans op slagen. Het voelt aan alsof je steeds de tweede viool speelt. In een relatie is er mogelijk sprake van ontrouw, omdat voor je partner iemand anders belangrijker is geworden.  Het beste wat je nu kunt doen is je tijd goed gebruiken om je geestelijk en lichamelijk voor te bereiden op een nieuwe, mogelijk andere, uitdaging. Deze slag heb je verloren.

Staven Zes – beschrijving

Betekenis van de tarotkaart staven zes in het kaartleggenEen ruiter wordt eervol binnengehaald.
Zijn hoofd en de staf zijn getooid met een lauwerkrans. Hij heeft een overwinning behaald. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de gehele gemeenschap (twee kransen). Daarom wordt hij geëerd.
Vaak komt het op zelfvertrouwen, op geloof in eigen kunnen aan om verder te komen en ambities te verwezenlijken. Dit geloof en vertrouwen in jezelf (in het zelf) geeft energie. Deze energie werkt ook stimulerend in op je omgeving, op anderen.

1 reactie op “Staven Zes”

  1. Staven 6 betekent een (korte of kleine) overwinning. Als deze kaart valt, dan betekent dat ik op gesprek mag of de opdracht of baan heb gekregen. Wanneer deze kaart valt na een intake, interview of sollicitatie, dan heb ik een nieuwe opdracht; ik ben als winnaar uit de bus gekomen en heb mijn concurrenten verslagen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *