Ga naar de inhoud

Zwaarden Drie

betekenis tarotkaart Zwaarden drie

Zwaarden Drie – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je hebt intens verdriet over een scheiding of verlies. Je bent verward en verscheurd door smart. Uiteindelijk zul je de situatie moeten accepteren en het verlies verwerken.

Omgekeerd: Je hebt verdriet over een scheiding of verlies. Het ergste is achter de rug of het was minder heftig dan gevreesd. Je ziet alweer lichtpuntjes en maakt voorzichtig nieuwe plannen.

Element: Lucht   Astrologie: Weegschaal, Saturnus

Zwaarden Drie – uitgebreide verklaring

Rechtop: Scheiden doet lijden. Je hebt afscheid moeten nemen van een geliefde, van een droom of van een levenswerk. Je voelt je daardoor innerlijk verscheurd. Je bent verward en ondergaat de heftige emoties die gepaard gaan met verlies. Je verstand zegt: het is over, misschien is het beter zo, maar je hart huilt. Zwaarden drie staat voor deze innerlijke strijd tussen gevoel en verstand, waarbij het hart het moet afleggen tegen de rede. De beslissing is onomkeerbaar en wat overblijft is het verdriet. Als dit besluit niet door jouzelf is genomen, dan voel je jezelf nu verraden en diep gekwetst. Jaloezie en een hele batterij aan negatieve gevoelens kan de kop opsteken. Je kunt echter niet terug naar voorheen, neem het verlies en verwerk het verdriet. Uiteindelijk maakt deze gebeurtenis ruimte voor nieuwe gevoelens. Valt deze kaart in het verleden dag gaat het om verwerkt verdriet, valt de kaart in de toekomst luister dan goed naar je gezonde verstand.

Omgekeerd: Je hebt verdriet over een scheiding, een gedwongen afscheid of een ander verlies. Je hebt te kampen gehad met heftige emoties, maar het ergste lijkt voorbij te zijn. Je gezonde verstand heeft nu de overhand en je ziet de eerste zonnestralen achter de wolken schijnen. De zwaarden drie omgekeerd staat voor het verwerkte verdriet. Het is er nog wel, maar het overheerst je leven niet meer. De pijn is er nog, maar je bent ook alweer bezig om je leven op te pakken en maakt voorzichtig nieuwe plannen. Als deze kaart in de toekomst valt dan komt er een afscheid of verlies dat je minder hard valt. Ook nu gaat het vaak om een beslissing die je met je verstand neemt en die lijnrecht tegen je gevoel ingaat, maar vaak gaat het ook simpelweg om het accepteren en nemen van je verlies.

Zwaarden Drie – beschrijving

De betekenis van de tarotkaart zwaarden drie bij het kaartleggen met de tarot.Drie zwaarden doorboren een groot rood hart. De lucht is bewolkt en zeer somber. De regen stroomt neer, het lijkt of het hart huilt. Op deze kaart worden verdriet en zielenleed weergegeven. De drie zwaarden wijzen op een beslissing van het verstand, die tegen het gevoel ingaat. Soms is er echter geen andere weg (uitweg). Deze kaart van de Zwaarden-reeks brengt verdriet en pijn op de meest directe manier tot uitdrukking. Het is de meest dramatische kaart van de tarot. Desondanks verleent de symmetrie van de drie zwaarden een zekere rust. In feite is er ook maar een manier om met verdriet en leed om te gaan: er doorheen gaan, de pijn aanvaarden en overstijgen. Zwaarden drie wijst erop, verdriet niet buiten te sluiten, maar het te aanvaarden en te verwerken. Aanvaarding brengt rust.

3 reacties op “Zwaarden Drie”

  1. Mooie uitleg, vooral over de symmetrie van die drie zwaarden en de noodzaak het verdriet te verwerken. Daar sluit je betekenis van zwaarden vier, weer mooi bij aan.

    1. Dankjewel Nelly, Vandaag of morgen gaat deze hele kaart uitleg weer in de revisie. Het is de eerstvolgende die in mijn standaardformaat gehesen moet worden..

  2. Hoi. Ik vind dat je heel duidelijk bent in je uitleggingen. Jammer dat je zelf geen boekje verkoopt met de betekenis van de tarot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *