Meteen naar de inhoud

Zwaarden Twee

betekenis tarotkaart Zwaarden Twee

Zwaarden Twee – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je twijfelt, wikt en weegt, maar bent besluiteloos en onderneemt geen actie. Je voelt je emotioneel geblokkeerd en kunt daardoor niet op je intuïtie afgaan.

Omgekeerd: Je hebt een besluit genomen daardoor komt er weer beweging in de zaak. Het was een moeilijke kwestie, maar het gevoel is goed. Blijf wel alert dat het de goede kant opgaat.

Element: Lucht   Astrologie: Weegschaal, Maan

Zwaarden Twee – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je bent besluiteloos ten opzichte van een situatie waarin je eigenlijk een beslissing zou moeten nemen. Je hebt het gevoel dat je eerst je emotionele balans terug moet vinden voor je actie kunt ondernemen. Je wil dat het gevoel goed is, zodat je vanuit je intuïtie kunt besluiten. Door je twijfelende en afwachtende houding zal je omgeving jou verwijten dat je de realiteit niet onder ogen wil zien.  Misschien word er van je gevraagd om partij kiezen of een stevig standpunt in te nemen, terwijl je dat juist hoopt te vermijden. Je weet dat je uiteindelijk iets moet gaan doen, voordat de beslissing voor jou genomen wordt. Vooral in de familie of relatiesfeer kan Zwaarden Twee wijzen op ruzies of problemen die niet tot een oplossing komen, omdat je geen knoop durft door te hakken.

Omgekeerd: Je hebt een besluit genomen in een moeilijke kwestie. Het gevoel is goed en je vertrouwt op je intuïtie. Door je actieve houding komt de zaak weer in beweging. Je moet er echter wel bovenop blijven zitten en zeer waakzaam zijn dat het niet de verkeerde kant op ontwikkelt. Als het gaat om een  familiekwestie heb je een stevig standpunt ingenomen en de situatie lijkt zich te ontspannen. Mogelijk dat er nog een aantal pijnlijke confrontaties door jou aangegaan en afgewikkeld moeten worden, maar dat kun je aan. Je neemt nu de situatie volledig in ogenschouw en ziet de feiten onder ogen. Uiteindelijk ontstaat er uit deze beweging en nieuw en gezonder evenwicht.

Zwaarden Twee – beschrijving

De betekenis van de tarotkaart zwaarden twee bij het kaartleggen met de TarotEen geblinddoekte vrouw zit op een stenen bank met de rug naar de zee gekeerd. Haar armen zijn gekruist. Ze heeft een zwaard in elke hand. Aan de hemel staat de maansikkel in het eerste kwartier. Deze vrouw trekt zich terug in zichzelf en is daartoe geblinddoekt. Het afwegen van de mogelijkheden en de dualiteit worden door de twee zwaarden weergegeven.

Het water en de maan symboliseren de gevoelswereld. Aangezien deze vrouw haar rug ernaar keert, kun je aannemen, dat zij zich afsluit voor haar gevoel. De gekruiste armen verwijzen eveneens naar geblokkeerde gevoelens. De grijze kleding staat voor wijsheid, doch het zwarte haar duidt op verdichting van geest. De stenen bank vormt een stevig fundament. De wassende maan wijst op een groeiproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *