Meteen naar de inhoud

Zwaarden Vier

betekenis tarotkaart Zwaarden Vier

Zwaarden Vier – betekenis tarotkaart

Rechtop: Na een hectische periode ben je nu toe aan rust. Lichamelijke rust, maar vooral geestelijke rust. De zwaarden vier geeft aan dat je jezelf terugtrekt om de accu op te kunnen laden.

Omgekeerd: Zwaarden vier betekent dat er een einde gekomen is aan je rustperiode. Ongeacht of de batterij daadwerkelijk is opgeladen, je gaat weer vol aan de bak.

Element: Lucht   Astrologie: Weegschaal, Jupiter

Zwaarden Vier – uitgebreide verklaring

Rechtop: Na een hectische periode waarin heel veel gebeurd is, ben je nu toe aan rust. Lichamelijke rust, maar vooral ook geestelijke rust. De zwaarden vier geeft aan dat je de accu weer moet opladen. Ongeacht of de voorgaande periode slecht of goed voor je is verlopen, er is nu sprake van kalmte. Na een eventuele ziekte, verwonding of burn-out ben je nu bezig met herstel. Dit is geen tijd van plannen maken, maar een tijd van innerlijke stilte en meditatie. Alleen op die wijze kan je levenskracht zich hernieuwen. In de meest oppervlakkige zin kan het gaan om een vakantie of een paar dagen vrij zonder programma. Het kan ook om een ingrijpender rustperiode gaan, waarbij je een zelfverkozen eenzaamheid verkiest. Valt de zwaarden vier in de toekomst dan is dit een teken dat je danig toe bent aan een periode van geestelijke rust. De rust is wel een voorbereiding op de terugkeer naar de hectiek van alledaag, de strijd is nog niet over. Dit is slechts een wapenstilstand.

Omgekeerd: Omgekeerd betekent zwaarden vier dat er een einde gekomen is, of komt aan je rustperiode. Ongeacht of de batterij daadwerkelijk is opgeladen, je gaat weer vol aan de bak. Oppervlakkig gezien kan dit het einde van je vakantie zijn en betekent het een terugkeer naar de dagelijkse beslommeringen van je werk. Het kan ook het signaal zijn dat je jezelf hersteld genoeg vindt om een einde te maken aan de rustperiode en sterk genoeg om het leven weer op te pakken. Omdat het hier gaat om de zwaarden staat het hernemen van activiteit vaak voor het opnieuw opnemen van mentale activiteit. Dit kan alles betekenen van het opnieuw oppakken van een hobby of je studie tot het aangaan van een belangenstrijd of een juridisch gevecht.

Zwaarden Vier – Beschrijving

De betekenis van de tarotkaart zwaarden vier in het kaartleggen met de tarotEen ridder ligt met gevouwen handen op een graftombe. een zwaard bevindt zich naast hem onder handbereik. Drie zwaarden hangen aan de muur.
Op een glas in lood raam zien we een persoon met een aureool en geknielde figuur.

Stilstand en gedwongen rust is het thema van deze kaart. Het denken dient tot rust te komen. Een manier hiervoor is mediteren. Door meditatie wordt getracht je innerlijk leeg te maken, opdat je ontvankelijk wordt voor het ontvangen van boodschappen of inzichten.

Hier is dus sprake van een stilstand van alle activiteiten. Stilstand en gedwongen rust kan ook betrekking hebben op een ziekte, waarbij dit een noodzakelijke voorwaarde is om te genezen.

2 reacties op “Zwaarden Vier”

  1. Je website is prachtig vorm gegeven en je beschrijvingen steeds to the point.
    Ik kom telkens met veel plezier een kijkje nemen en steek er altijd wat van op.
    Proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *