Ga naar de inhoud

Bekers Zes

betekenis tarotkaart Bekers Zes

Bekers Zes – betekenis tarotkaart

Rechtop: Gelukkige herinneringen aan een harmonieuze tijd werken door tot in jouw heden. Je raakt geïnspireerd tot het oppakken van oude idealen of het herstellen en aantrekken van oude familie en vriendschapsbanden.

Omgekeerd: Je hangt teveel aan je onplezierige herinneringen. Het wordt tijd om los te laten en je te concentreren op leven in het heden.

Astrologie: Schorpioen, Zon    Element: Water

Bekers Zes – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je blikt terug op gelukkige herinneringen. Een tijd dat alles eenvoudig was en je jezelf kon verliezen in de schoonheid van eenvoudige dingen. Door deze prettige herinneringen komen oude idealen bovendrijven en vind je opnieuw inspiratie in zaken waarvan je dacht dat ze reeds lang in het verleden begraven lagen. Deze kaart wijst ook op een herstel van de familie harmonie na een periode van strubbelingen en hereniging of een thuiskomst. In zijn simpelste vorm staat deze kaart voor het creeëren en koesteren van een prettige sfeer in je thuissituatie, bijvoorbeeld door het kopen van een bloemetje of een lekker etentje met het gezin. Valt bekers zes naast een reiskaart  zoals zwaarden zes of staven acht, dan staat dit voor “naar huis gaan” of zal je de thuisreis aanvaarden.

Omgekeerd: Je blikt terug op minder gelukkige herinneringen. Voor jou is het verleden een boek dat je het liefst zou sluiten. Helaas wijst de bekers zes ondersteboven erop dat je dit verleden nog niet echt los kan laten. Je maalt er voortdurend overheen en alle nare gebeurtenissen worden voor je geestesoog keer op keer afgespeeld. Dit vastzitten in het verleden maakt dat je in het heden stilstaat. Het is tijd om vooruit te kijken en in het nu te gaan leven. Dit betekent dat je moet loslaten en afrekenen met het verleden. Het is goed mogelijk dat je daarmee ook een grote schoonmaak moet houden onder al die relaties en dingen die er belang bij hebben om jou in het verleden gevangen te houden. Het is goed mogelijk dat je eigelijk al weet dat je deze mensen en zaken ontgroeid bent, maar niet echt durft om de stap vooruit te maken.

Bekers Zes – beschrijving

De betekenis van de tarotkaart bekers zes bij het kaartleggen met de TarotEen jongen en een meisje bevinden zich in een nogal sprookjesachtige omgeving. De jongen biedt het meisje een bokaal aan. De bokaal bevat een witte, stervormige bloem, evenals de bokalen, die hen omringen.

De omgeving en de sfeer verwijzen naar het verleden. De jeugdjaren, het gezin en familieleven. Kortom de omstandigheden, waarin je bent opgegroeid. De tijd, waarin je alles zag vanuit pure, kinderlijke onschuld, eenvoud en vertrouwen.

De witte bloemen laten de onschuld en schoonheid zien, die voorkomt uit de zuivere liefde.
Het Andreas-kruis op het wapenschild is het teken van eenvoud en nederigheid. Het geeft aan, dat “wij moeten worden als kleine kinderen” (Mattheus 18:3). De Symboliek van het kind is onschuld, puurheid, vreugde verwondering en onvoorwaardelijk vertrouwen.

Deze kaart laat zien, dat het ware geluk eigenlijk zit in het kleine en eenvoudige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *