Meteen naar de inhoud

Bekers vijf

betekenis tarotkaart Bekers Vijf

Bekers Vijf – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je hebt een verlies geleden dat er gevoelsmatig behoorlijk inhakt. Je weet even niet meer waar je het zoeken moet. Je bent echter niet alles kwijt, zorg dat je niet in dit gevoel blijft hangen.

Omgekeerd: Er is nieuwe hoop, het verlies is verwerkt en er gloort een nieuwe dag. Je blaakt inmiddels weer van vertrouwen.

Astrologie: Leeuw, Saturnus    Element: Water

Bekers Vijf – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je hebt een verlies geleden dat er gevoelsmatig behoorlijk inhakt. Je weet even niet meer waar je het zoeken moet. Het is terecht dat je in de rouw bent over dat wat je verloren hebt en dat er nu niet meer is. Deze verwerking kost tijd en gaat gepaard met verdriet en depressieve gevoelens. Voor het moment heb je jezelf daardoor van de wereld afgesloten. De bekers vijf geeft echter ook aan dat je niet alles kwijt bent. Er zijn nog steeds verworvenheden en relaties waar je op kan steunen en waar je troost uit kunt halen. Het aanvaarden van een emotioneel verlies, houdt ook innerlijke groei in. Het leven gaat hoe dan ook door. Het is goed als je verdrietig bent, maar zorg dat je er niet in blijft hangen.

Omgekeerd: De bekers vijf ondersteboven betekent dat er nieuwe hoop voor je is. Het verlies is verwerkt en er gloort een nieuwe dag. Je bent inmiddels vervuld van hernieuwd vertrouwen. Nu alles verwerkt is voel je jezelf sterker dan tevoren. De wereld draait door en er zijn weer allerlei nieuwe kansen op de horizon. Mogelijk keert er iemand terug in je leven die je voor altijd verdwenen achtte. Deze terugkeer is gewoonlijk positief.

Bekers Vijf – beschrijving

betekenis van de tarotkaart bekers vijf bij het kaartleggen met de tarot.Een in het zwart geklede persoon treurt om zijn verlies. Er liggen drie bokalen op de grond. Achter hem staan nog twee bokalen overeind.
In de verte is een brug over het water te zien en verderop een burcht.

Verdriet en verlies worden weergegeven door de houding en de zwarte mantel van deze persoon.
De zwarte mantel duidt op de verstarring in zijn verdriet en de verdichting van zijn geest.

De drie bokalen vertegenwoordigen zijn “groot geluk”. Dit geluk staat niet meer overeind, is omgevallen. De persoon blijft bij zijn verdriet stilstaan, wordt vastgehouden door zijn zielenleed. Hij ziet namelijk niet, dat achter hem nog twee bokalen overeind staan.

Het water is de levensstroom, die verder stroomt. De zwarte lijn op de voorgrond nodigt uit om erover heen te stappen en over de brug te gaan, de toekomst tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *