Ga naar de inhoud

Bekers Zeven

betekenis tarotkaart Bekers Zeven

Bekers Zeven – betekenis tarotkaart

Rechtop:  Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

Omgekeerd: Je hebt een goed gevoel bij de keuze die je hebt gemaakt en bent vastbesloten om keihard te werken aan het realiseren van dit doel.

Astrologie: Schorpioen, Venus   Element: Water

Bekers Zeven – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je lijkt geen keuze te kunnen maken. Als je kiest voor het een, moet je het ander laten vallen. Dat voelt aan als een verlies en dat is het ook, want je verliest een aantal van die aantrekkelijke opties. Maar als je geen keuze maakt dan eindig je met lege handen. Een andere betekenis van de bekers zeven is die van het vluchten in fantasie of nog erger, in een verslaving. het gevaar waarvoor bekers zeven waarschuwt is dat je al fantaserend over luchtkastelen, langzaam de goot in glijdt.

Omgekeerd: De bekers zeven ondersteboven betekent dat je een keuze hebt kunnen maken. Je verbeelding is omgezet in een concreet doel en je maakt plannen om dit doel te verwezelijken. Je hebt een goed gevoel bij de keuze die je hebt gemaakt en bent vastbesloten om er keihard aan te gaan werken. De dromerigheid is volledig verdwenen. Je vlucht nu niet meer weg in fantasie, maar gaat de confrontatie aan om je doelen te bereiken.

Bekers Zeven – beschrijving

de betekenis van de tarotkaart bekers zeven bij het kaartleggen met de tarotEen in het zwart geklede persoon bekijkt zeven bokalen, die in een grote wolk verschijnen. Uit de bokalen komen allerlei afbeeldingen te voorschijn.

Het feit, dat deze voorstellingen alleen in een wolk zijn afgebeeld, wil zeggen dat je hier te maken hebt met denkbeelden, illusies, dromen. Iedere bokaal vertegenwoordigt een verlangen, een ideaal.
Deze persoon heeft al deze wensen voor ogen en kan hieruit zijn keuze maken. Uit zijn houding kun je opmaken, dat hij niet weet wat hij precies wil.

Wat wil hij? En jij?
Slang : energie en macht
Lauwerkrans : roem en overwinning
Draak : agressie en strijd
Burcht : materiële zekerheden
Juwelen : rijkdom
Hoofd : partner, relatie, je ware zelf leren kennen

De bokaal met de gesluierde, uitstralende gestalte duidt op iets van jezelf, jouw ziel. Geeft je de ziel een kans tot groei en verwerkelijking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *