Ga naar de inhoud

Kleine Arcana: De Azen

Combinaties van de AzenDe Azen – Betekenis van de Tarotkaarten

De azen zijn de krachtigste kaarten van de kleine Arcana. Zij verlenen een bijzonder gewicht aan elke lezing. Dit zijn de kaarten met de scheppende oerkracht van de elementen. Vuur voor de Staven, Water voor de Bekers, Lucht voor de Zwaarden en Aarde voor de Pentakels.

Staven Aas staat voor je ambities. Bekers Aas staat voor je dromen en verbeelding. Zwaarden Aas staat voor onze denkkracht en logische geest. Pentakels Aas verbeeld de concrete materiële resultaten.

Alle vier de azen maken gebruik van symbolen die het scheppende principe verbeelden. In de Rider Waite Tarot weergegeven door de hand van God die letterlijk vanuit een wolk een staf, een beker, een zwaard of een pentakel aanreikt. In de Hanson-Roberts Tarot is de invloed van de schepper subtieler aanwezig als een zon die vanachter de wolken of om de wolken heenschijnt.

Als de azen gezamenlijk verschijnen dan is er zeer waarschijnlijk sprake van een begin of een creatie. De kwestie heeft dan sterk te maken met het begin van een onderneming, een plan, een relatie of de schepping van iets nieuws. Het begin van een nieuw leven of het ontspruiten van een nieuwe lente.  Het verbeeld ook de scheppende oerkracht die niet tegengehouden kan worden, ook al zou je dat willen. Als de azen omgekeerd komen te liggen komt bij deze ontketende oerkrachten ook nog eens zelfzuchtigheid en egoïsme kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: