Ga naar de inhoud

The Tarot Reader

The Tarot Reader

Sinds een paar dagen staat de www.the-tarot-reader.com online. Een blog in WordPress met een twist. Ik heb al eerder experimenten gedaan met het maken van een online tarot legging in Joomla en Javascript, maar dat voldeed niet aan mijn eis dat ik de beschrijvingen van de kaarten kon bijhouden en aanvullen vanuit de blog functionaliteit zelf. Je krijgt dan namelijk heel veel functionaliteit erbij cadeau en de inhoud is dan veel makkelijker te onderhouden. Met WordPress is het dan nu deze keer wel gelukt. Ik ben nog niet erg tevreden met de inhoud zelf, want die heb ik her en der van het internet gegrabbeld om met de basis functionaliteit van de trekkingen van het Keltisch Kruis en de Drie Kaarten Trekking te kunnen experimenteren. Nu die functionaliteit echt blijkt te werken ga ik de aankomende weken eerst de tarotkaart betekenis posts van een grondige update voorzien.

Online de Tarot Leggen

Online de Tarot leggen is een functionaliteit die je heel veel op het internet terugziet. In allerlei vormen en uitvoeringen. Wat mij opvalt is dat veel van die online trekkingen zich beperken tot de uitleg van de kaart zelf, zonder rekening te houden met context, combinatie of positie. Als de auteur zich dat wel bewust is, zie je vaak veel extra informatie per kaart, met de kennelijke hoop dat mensen de interpretatie zelf aanvullen. Maar dat zou nu eigenlijk door de online legging gedaan moeten worden. Of tenminste dat vind ik. Dat is waarom ik een poging waag om een online tarot trekking te maken die stapje voor stapje verder gaat waar de andere online tarot trekkingen ophouden.

Tarotkaart Combinaties

Het eerste stapje wat ik (voorzichtig) doe, is het toevoegen van de zogenaamde Tarotkaart Combinaties. Als je het Keltisch Kruis legt op mijn site, dan zie je onder de kop uitgebreide verklaring een kopje met combinaties. Betekenis tarotkaart combinatiesMomenteel controleert de code alleen op aantallen van kaarten. Dus hoeveel liggen er ondersteboven, welke kleur domineert, Hoeveel Azen liggen er, etc. Het algoritme is nog wat basaal en niet erg elegant, maar voor het moment voldoet het aan de eisen die ik er aan stel. Ik kan in ieder geval die kaart combinaties weergeven. Het vervolg zijn combinaties van tarotkaarten die je niet door eenvoudig tellen kunt bepalen. Het lijkt mij ook leuk om elke combinatie in de vorm van thumbnails weer te geven.

Ambitieus Leerproces

Voor mij is het bouwen van deze site een leerproces. Niet alleen op het gebied van de Tarot. Maar ook op het gebied van webdesign, programmeren, SEO, promoten, wordpress, analytics, etc, etc. Het uiteindelijke doel is om een kwalitatief goede site over de Tarot te bieden die zichzelf weet te onderhouden en waar mensen graag komen om de beste online Tarot trekking te kunnen doen die er is. Ik weet het.. Ambitie tot in de sterren. Maar wat is deze inspanning waard als ik niet ga voor de nummer één positie? Een mens wil wat toevoegen aan de gemeenschap. Daarnaast merk ik dat mijn kennis van de Tarot met sprongen toeneemt nu ik zo bezig ben met de wijze waarop dit in een online algoritme vertaald moet worden.

De Schildknaap van de Bekers

Ik had als uithangbord voor deze site makkelijk de Magiër kunnen kiezen. Het is een concreet plan en ik voer het uit :). Maar door mijn eigen ideeën over de Tarot en haar werking gedreven kwam ik uit op de schildknaap van de bekers. Met name op de vis die uit de kelk opspringt. Ik laat het aan eenieder over om aan dit symbool de eigen interpretatie te plakken. Het is een beeld dat mij ultiem aanspreekt. Vandaar de kelk met de vis.

Bedankt voor het lezen van dit epistel. Ik hoop dat je nog eens terugkomt op mijn site om online tarot te leggen, zelfs al zweer je bij het edele handwerk met een echt tarot kaartenspel. Ik beloof dat ik mijn best doe om je bezoek aan mijn site zo aangenaam en leerzaam mogelijk te maken. John.

2 reacties op “The Tarot Reader”

  1. Ik krijg een gevoel van herkenbaarheid als je schrijft over je ervaringen bij het maken van een website en hoe dit schrijven je kijk op tarot wijzigt.
    Je hebt in elk geval een Tarot Lezer- lezer bij…. even kijken waar ik je site/blog kan volgen.

    1. Het proberen uit te leggen aan een ander en in dit geval anoniem publiek dwingt mij tot een soort intensiteit van interpreteren die vermoeiend maar uiteindelijk ook zeer bevredigend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *