Ga naar de inhoud

De Oermoeder

Hermetische tarot - de oermoederHermetische Tarot – De Oermoeder

Oerbeeld: De oermoeder staat voor de levensgevende kracht in de stoffelijke wereld ofwel moeder natuur. Zij biedt geborgenheid, veiligheid en zorgeloosheid. De oermoeder staat voor de bron waar alles uit geboren wordt en biedt de mens een directe link naar zijn oorsprong. Zij voedt, behoedt en laat de het nog ongevormde leven door haar tot wasdom komen. Zij draagt de grondstof voor het leven in zich en wacht op de vormende goddelijke vonk die het leven uiteindelijk met een wil en ziel begiftigd. Dit wordt gesymboliseerd door de lotusbloem die voor haar in het water drijft. Voor eenieder die het leven te moeilijk vindt, staat de oermoeder ook voor het zorgeloze kinderbestaan, beschermd en veilig terug achter moeders rokken.

Algemeen: Vitaliteit, vruchtbaarheid, zorgzaamheid, bescherming, een zorgeloos bestaan, angst voor het nieuwe en onbekende, vluchten voor verantwoordelijkheid.

Persoonlijk: Je bent trouw, zorgzaam en offert je snel op voor wat je ziet als je verantwoordelijkheid. Misschien wordt er wel wat al te makkelijk gebruik van je goedheid gemaakt. Je bent spontaan en oprecht maar wordt soms ook wel als passief en nogal beïnvloedbaar gezien.  Je ervaart de zucht naar een zorgelozer en eenvoudiger bestaan toen het leven nog niet zo ingewikkeld was.  De interpretatie van deze kaart schommelt tussen de bescherming door de almoeder en het verlangen naar de bescherming van de moederschoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *