Meteen naar de inhoud

De Hogepriesteres

Hermetische tarot - de hogepriesteres - de tarot lezer gratis kaartleggenHermetische Tarot – De Hogepriesteres

Oerbeeld: De hogepriesteres staat voor de oerwijsheid. De wijsheid die de rede overstijgt en gevoed wordt uit de bronnen van de innerlijke en de uiterlijke wereld. De hogepriesteres staat voor de polariteit van de realiteit, het leven en de wereld. Het leven is doortrokken van extremen en de enige manier om wijsheid te verwerven is door deze tegenstellingen te ervaren en met elkaar in overeenstemming proberen te brengen. De hogepriesteres komt door haar ervaring en levenswijsheid uiteindelijk uit in het midden. Door deze levenservaring op te doen ziet de hogepriesteres scherper vanachter haar sluiers dan zonder. Haar positie als middelaar maakt haar ook tot een communicatiekanaal tussen de wereld van de geest en de uiterlijke wereld. Haar boek en twee sleutels symboliseren dat zij de toegang heeft tot de mysteriën van beide werelden.

Algemeen: Wijsheid, verzoening van tegenstellingen, bemiddelend optreden, onaantastbaarheid, geestelijke harmonie, bron van troost en inspiratie.

Persoonlijk: Je gaat door een periode van innerlijke verdeeldheid, waardoor je met jezelf een strijd moet uitvechten. Uiteindelijk zul je uit deze innerlijke tweekamp sterker en wijzer tevoorschijn komen. Je kan nu het leven in gratie en sereniteit aanvaarden. Anderen zullen deze wijsheid herkennen en je zult voor hen een bron van troost en inspiratie vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *