Ga naar de inhoud

De Zon

Betekenis Tarotkaart De ZonEen grote Zon met stralen, die zich over de gehele breedte van de kaart uitspreiden. Een naakt kind op een wit paard draagt een grote, rode vlag. Een grijze muur achter het kind. Vier zonnebloemen in volle bloei.

In de Zon zien we op de allereerste plaats een gezicht. Een gezicht is als iets persoonlijks te beschouwen. Het betekent, dat het licht van de zon, het licht van de geest, in de persoonlijkheid is doorgedrongen. Zoals de zon leven geeft aan alles, de bron van leven is, zo is de geestelijke zon in onszelf de godsvonk. Hierdoor zien we niet enkel meer de uiterlijke vormen als zijn reëel, doch we ervaren, dat deze vormen slechts dienen om de inhoud ervan te leren kennen.

Bij de Zon aangekomen, laat de mens zijn eigen zon schijnen, hetgeen inhoudt, dat hij getransformeerd is van iemand die licht weerspiegelt in iemand die licht uitstraalt. Hierdoor ziet hij zowel de vorm als de inhoud, de uiterlijke en de innerlijke bestaanswereld. Hij doorziet volledig, helder en direct.

De vier zonnebloemen symboliseren de vier elementen. Enkel door zich naar het zonlicht te wenden, kunnen ze tot volle wasdom en bloei komen. Zo ook dient de mens zich te richten naar de geestelijke zon of het centrum.
Het kind is de nieuwe mens en drukt de spirituele wedergeboorte uit. Het is naakt, het toont zich en het staat open voor het licht. Hiermede wordt aangegeven, dat het de naakte waarheid presenteert en een verstaan van de dingen, zoals ze werkelijk zijn.

De rode vlag stelt de levenskracht voor. Het witte paard is het symbool van werken en volgzaamheid en duidt aan, dat de instinctieve krachten van de ziel overwonnen zijn. Het wit staat voor zuiverheid en reinheid. Het feit, dat het kind gedragen wordt, betekent dat alles vanzelf gaat, de energie is volop aanwezig. het is het leven zelf, dat hiervoor zorgt, omdat je het leven leeft.

De muur van grijze stenen stelt het verleden voor. Het verleden met zijn beperkingen door een gering inzicht in de realiteit (“het grijze verleden!”. De zonnebloemen symboliseren tevens bewustzijn, de zon het licht en het pure bewustzijn.

De Zon symboliseert de spirituele wedergeboorte door geestelijk inzicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *