Ga naar de inhoud

Staven Vijf

Betekenis Tarotkaart Staven Vijf bij kaartleggen

Staven Vijf – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je hebt te maken met conflict. Dit kan een strijd met de buitenwereld of met jezelf zijn. Het is nu zaak om kracht te tonen in het opkomen voor jezelf. Trouw aan jezelf blijven is het motto.

Omgekeerd: Je toont kracht in het breken met de oude gewoonten en patronen die steeds weer conflicten en innerlijke strijd veroorzaakten. Daaruit volgt harmonie en innerlijke rust.

Astrologie: Leeuw, Saturnus  Element: Vuur

Staven Vijf – uitgebreide verklaring

Rechtop: Strijd is het thema van de staven vijf. Je bevindt je in een situatie waar sprake is van een krachtmeting, een wedstrijd of een ordinaire ruzie. De tarotkaart staven vijf kan ook staan voor een innerlijke strijd die je voert. Hoe het ook is, het gaat om een conflict dat de huidige onhoudbare situatie moet beëindigen en moet leiden tot een verbetering. Om een echte verbetering te krijgen zal je in deze strijd met kracht moeten opkomen voor jezelf. Het motto is dan ook: Blijf trouw aan jezelf.

Omgekeerd: Je ondervindt een bevrijding van het conflict en het geruzie. De innerlijke strijd verdwijnt. Om dat te bereiken moet je echter wel breken met oude gewoonten en routines waardoor je steeds in de conflictsituatie terechtkomt. Hierin moet je de kracht tonen waartoe de staven vijf je oproept. Door het veranderen van je gewoonten en het reorganiseren van je levens- en denkwijze onstaat er een gezondere situatie vergelijkbaar met de hernieuwde frisheid van de natuur na een stormachtig onweer. Een periode van harmonie en innerlijke rust breekt aan. Er kan ook sprake zijn van een juridisch conflict dat tot een einde komt. 

Staven Vijf – beschrijving

betekenis tarotkaart staven vijf bij het kaartleggen met de tarotVijf personen zijn met staven in de weer. Het is een vurige wedijver, een krachtmeting.

Het betreft hier een krachtmeting met een sportief karakter. Het is niet de bedoeling de ander te verwonden, het gaat om het spel en het plezier van de krachtmeting.
Deze krachtmeting wijst ook op een innerlijke tweestrijd, waarbij het van belang is je eigen mening te behouden, dus trouw aan jezelf te zijn.

1 reactie op “Staven Vijf”

  1. Staven 5 betekent concurrentie. Als deze valt, dan weet ik dat ik de opdracht of baan niet heb gekregen of de keuze niet op mij is gevallen. De kaarten hebben altijd gelijk… 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *