Meteen naar de inhoud

Staven Twee

Betekenis Tarotkaart Staven Twee

Staven Twee – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je staat nu aan de vooravond van een nieuw plan, het najagen van een nieuwe droom. Durf je het aan om je zekerheden op te geven voor dit nieuwe avontuur?

Omgekeerd: Je overweegt een nieuw avontuur, maar bent teleurgesteld en gefrustreerd over de resultaten tot nu toe.  Dit is niet het moment om de knoop door te hakken.

Astrologie: Ram, Mars    Element: Vuur

Staven Twee – uitgebreide Verklaring

Rechtop: Je hebt al eerder succes geboekt en bent daardoor in een zekere positie terechtgekomen. Je staat nu aan de vooravond van een nieuw plan, het najagen van een nieuwe droom. Je hebt de eerste acties al ondernomen, ideeën gedeeld of jezelf aangemeld voor een studie, geïnvesteerd in een nieuwe relatie. Je wacht op de eerste resultaten met betrekking tot je plannen, voordat je jezelf daadwerkelijk overgeeft aan dit nieuwe avontuur. Ben je echt enthousiast of ben je bang je verworven veiligheid en zekerheid op te verliezen aan een onmogelijke droom? De tarotkaart staven twee geeft deze twijfel op het beslissende moment weer. Belangrijk is het om je eigen motivatie in deze te onderzoeken, is je verlangen sterk genoeg is om de motor van je onderneming te vormen? Of is het beter om achter de veilige muren van je verworven positie te blijven? Zegt je hart nochthans ja, dan is dit het moment om ervoor te gaan.

Omgekeerd: Je hebt plannen voor een nieuw avontuur, maar bent bang je huidige zekerheden op het spel te zetten. Je hebt al het een en ander geprobeerd, maar het resultaat blijft uit. Je bent eigenlijk wel teleurgesteld over de resultaten. Een zakelijke overeenkomst blijft maar uit, een relatie wil maar niet aanslaan, de studie wil niet vlotten. Je hebt het gevoel dat de energie die je in je nieuwe plan steekt alleen maar leidt tot frustratie en niets lijkt te lukken. Je kunt beter eerst voor jezelf nagaan wat je beweegredenen voor dit nieuwe avontuur zijn. Het lijkt erop dat je vooral zegt dat je dit wilt, maar zit je hart er ook echt in?  Overweeg ook het volgende, kan het zijn dat je zo vast zit aan je huidige zekerheden dat je eigenlijk geen nieuwe avonturen meer durft aan te gaan? Hoe het ook zij: Dit is waarschijnlijk niet het moment om de knoop door te hakken.

Staven Twee – beschrijving

betekenis tarotkaart staven tweeEen weelderig geklede man staat tussen twee staven binnen zijn domein. In zijn rechterhand houdt hij een wereld bol. Hij heeft een groot overzicht. Het is duidelijk, dat hij succes geboekt heeft in de maatschappij. Nu wacht hij op reactie of resultaat ten aanzien van een bepaalde doelstelling. Hij steekt als het ware zijn voelhorens uit.

De wereldbol duidt op de verworven kennis, die hij in zijn handen heeft. Daar het getal 2 echter een dualiteit inhoudt, is hier voorzichtigheid gewenst om het evenwicht te behouden. Hij heeft veel in zijn bezit, doch dient ervoor de waken, dat dit niet leidt tot verstarring. Deze kaart waarschuwt dan ook voor een mogelijk vastlopen. Voorzichtigheid is geboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *