Ga naar de inhoud

Staven Schildknaap

Betekenis Tarotkaart Staven Schildknaap

Staven Schildknaap – tarotkaart betekenis

Rechtop: Aard: Leiderschapskwaliteiten en ervan houden om de aandacht te krijgen Boodschap: Onverwacht goed nieuws

Omgekeerd: Aard: Overdreven en ruziezoekerig gedrag. Boodschap: Ongelukkig nieuws kan overdreven zijn.

Element: Aarde van Vuur

Staven Schildknaap – uitgebreide verklaring

Rechtop: Als de hofkaart Staven Schildknaap valt dan verwijst dit meestal naar een persoon. Dit kan jijzelf zijn of iemand waar je in je directe omgeving mee te maken hent. De tarotkaart schildknaap van de staven verwijst vaak naar een kind, tiener of jong persoon.  Meestal een enthousiast iemand vol energie, creatieve impulsen en goede ideeën. Het enthousiasme kan zelfs dusdanige vormen aannemen dat er alleen nog maar projecten gestart worden en geen enkel project meer afkomt. Het enthousiasme en de energie van deze persoon werken zeer aanstekelijk en brengt daardoor iedereen om de schildknaap van de staven in beweging.

Alternatief kan de staven schildknaap staan voor het ontvangen een boodschap. Meestal onverwacht en goed nieuws.

Omgekeerd: Als de tarotkaart staven schildknaap omgedraaid ligt dan wijst dat op een persoon met een overdreven behoefte aan aandacht. Het kan een persoon in  je omgeving zijn, maar het kan ook op jezelf slaan. Deze aandachtsbehoefte kan je verleiden tot gedrag waarmee je jezelf belachelijk maakt. Wees er bedacht op als je het gevoel krijgt over je eigen grenzen heen te stappen om indruk op anderen te maken. Er kan sprake zijn van jaloezie en in bepaalde gevallen wordt een romance noodlottig verstoord. In het geval van een boodschap wacht je vervelend of verontrustend nieuws, wees wel bedacht op het feit dat de boodschap met veel gevoel voor drama gebracht zal worden en dus mogelijk veel geschreeuw om weinig wol is.

Staven Schildknaap – beschrijving

betekenis tarotkaart staven schildknaap bij het kaartleggen met de tarotDe Schildknaap van Staven bevindt zich in de woestijn en bekijkt heel aandachtig een bloeiende staf. Hij is zeer weelderig gekleed in warme, zonnige tinten. Hij draagt een witte hoed met een rode veer. Op de achtergrond staan drie piramides. Deze Schildknaap bekijkt de natuurprocessen met volle aandacht, het ontstaan van het nieuwe leven. Dit wordt gesymboliseerd door de staf, waaraan blaadjes ontspringen.

De Vuur-kleuren rood, oranje geel en goud van zijn kleding en het landschap drukken het element en de functie ervan uit: verlangen vitaliteit, moed en enthousiasme. De witte hoed geeft de eenvoud en ongekunsteldheid aan, waarmee hij te werk gaat. De veer in de vorm van een vlam op zijn hoed en de salamanders op zijn kleding verwijzen evenwel naar zijn vurige aard. De salamanders zijn de elementaire bewoners van het element Vuur (vuurgeesten).
De drie piramides op de achtergrond kun je zien als de drie  bewustzijnsgebieden.

Karakter: Extravert. Vriendelijk. Vitaliteit. Moed. Staat graag in de belangstelling.
Boodschap: Bemoedigend. Goed nieuws.
Gebeurtenis: Zich in het avontuur storten. Kansen van buitenaf om iets nieuws te doen. Meeslepend voorstel.
Algemeen: Staven Schildknaap bezit weinig macht over de vuurenergie. Hij zoekt nieuwe richtingen om te groeien en zich te ontwikkelen en gebruikt daarbij zijn voorstellingsvermogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *