Ga naar de inhoud

Staven Negen

Betekenis Tarotkaart Staven Negen

Staven Negen – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je bereidt je voor op de beslissende confrontatie. Blijf alert, problemen keren terug. Vertrouw op jezelf om te kunnen overwinnen.

Omgekeerd: Je bent niet alert genoeg en wordt onverwachts te pakken genomen. Het ontbreekt je aan wilskracht te verdedigen wat belangrijk voor je is.

Astrologie: Boogschutter, Maan   Element: Vuur

Staven Negen – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je  hebt hard gevochten voor waar je in gelooft, je gezondheid of om vast te houden wat je bereikt hebt. Het is een behoorlijke worsteling geweest die zijn sporen op je heeft achter gelaten. De tarotkaart staven negen zegt dat het nog niet over is. Je moet nog steeds op je hoede zijn, want de problemen komen terug. Dit kan allerlei vormen aannemen bv een relatie die weer opduikt, gezondheidsproblemen die weer terugkeren, een juridische strijd die weer opgerakeld wordt. Voor je kunt rusten, zal je nog eens diep in jezelf moeten graven naar de energiereserves die nodig zijn om de beslissende slag te leveren. Je zult moeten verdedigen waar je al eerder voor gevochten hebt. Staven negen geeft ook aan dat je in staat bent om de problemen te overwinnen als je vertrouwt op je eigen (wils)kracht en weet door te zetten, je bent immers door schade en schande wijs geworden en je kent je eigen kracht inmiddels goed genoeg om deze tot het maximale te benutten. Valt staven negen bij het kaartleggen in de toekomst, dan staat dat voor het voorbereiden of het gereedmaken voor een beslissende confrontatie. Of wellicht simpeler: voor een belangrijk examen of herexamen.

Omgekeerd: Als de staven negen omgekeerd valt dan lukt het niet om voor de rechten op te komen die je moet beschermen. Dit kan allerlei redenen hebben. Het kan zijn dat je niet alert genoeg was of voorbereid genoeg en dat je op een onbewaakt moment te pakken genomen bent. Misschien weet je exact wat je zou moeten doen maar wordt je gehinderd door angst of gewone lafheid. In studie en werk kan het erom gaan dat je werk voor je uitschuift tot het er niet meer toe doet. Misschien voel je jezelf gewoon te moe en uitgewoond om voor jezelf op te komen en laat je het maar op zijn beloop. Deze kaart waarschuwt je daardoor het risico loopt alles te verliezen waar je eerder zo hard voor gevochten hebt. Als de kaart in het verleden valt dan heb je al iets verloren en wijst de staven negen erop dat de oorzaak van dit verlies te vinden is in het ontbreken van wilskracht.

Staven Negen – beschrijving

betekenis tarotkaart staven negen bij het kaartleggen met de tarotEen man staat gereed om de strijd aan de nemen. Hij is vastberaden en waakzaam.
Het verband op zijn hoofd duidt erop dat hij reeds verwondingen opgelopen heeft.

De kaart straalt grote kracht uit en de verdediging gaat ook tot het uiterste.
Deze persoon heeft veel weerstand in zijn leven ondervonden. Hierdoor is hij sterk en krachtig geworden en is hij zich van zijn kracht bewust geworden. Deze kracht kan evenwel ook tot verstarring en verharding leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *