Ga naar de inhoud

Staven Koning

Betekenis Tarotkaart Staven Koning

Staven Koning – betekenis tarotkaart

Rechtop:  Je bent, kent of komt in aanraking met een daadkrachtige en energieke persoonlijkheid. Iemand met leiderseigenschappen en ambities.

Omgekeerd: Je bent, kent of komt in aanraking met een zelfzuchtige, dominante en twistzieke figuur. Een streber die over lijken gaat om zijn doel te bereiken.

Astrologie: Leeuw   Element: Vuur van Vuur

Staven Koning – uitgebreide verklaring

Rechtop: De tarotkaart koning van de staven staat voor een energieke mover-en-shaker in de zakenwereld. Een geboren leider die inspireert door zijn passie en energie. De Staven Koning gebruikt zijn humor en zijn persoonlijke integriteit om sterke relaties te smeden en daardoor voor zichzelf kansen te creëren. In zijn privéleven, kan zijn liefde voor de natuur ertoe leiden om in een landelijke omgeving te gaan wonen. In de liefde is de staven koning een echte romanticus, gepassioneerd, eerlijk en betrouwbaar. Door zijn leuke en charmante aard kan hij erg verleidelijk zijn, maar dan blijkt hij door zijn trouw uiteindelijk niet beschikbaar. Valt deze kaart bij het kaartleggen in je heden of verleden dan ken je deze persoon en is hij een belangrijke figuur in je leven, valt de koning van de staven in de toekomst dan komt er een krachtige energie op je pad. Wellicht dat je zelf door je energie in een leidinggevende positie terechtkomt.

Omgekeerd: Met de koning van de staven omgekeerd is zijn vurige aard is egocentrisch en ongeduldig geworden. Het is nog een zeer dominante figuur die zich vaak in een leidinggevende positie bevindt. Nu wordt de staven koning echter gedreven door ongecontroleerd hebzucht en machtshonger. Hij gebruikt anderen als traptreden naar de top. Zijn brede interesse en levenslust maken hem tot een charmante en boeiende partner. Maar dit is alleen voor de korte termijn! Zijn verlangen om vooral zichzelf te behagen, gaat gepaard met een opvliegend en trouweloos karakter. Zodra de koning op je is uitgekeken, besta je niet meer. Valt de koning tijdens het kaartleggen in je toekomst, kijk dan uit voor bedrog op zakelijk of liefdesgebied. Valt de staven koning omgekeerd in je heden of verleden, dan ben je waarschijnlijk al bezig met het likken van je wonden. De staven koning omgekeerd zorgt uiteindelijk altijd voor een teleurstelling.

Staven Koning – beschrijving

De betekenis van de staven koning bij het kaartleggen met de tarot.De Koning van Staven zit krampachtig op zijn troon. Het lijkt alsof hij er ieder moment vanaf wil springen. Dit komt door de geweldige vuurenergie, de vonken vliegen ervan af. Ook de oranje -rode kleur van zijn gewaad wijst op deze energie. Zelfs in zijn kroon zijn vlammen waar te nemen. In zijn rechterhand houdt hij de staf.

Op de troon en de mantel treffen we salamanders aan. De salamanders bijten in hun staart en vormen aldus een gesloten ring, hetgeen de geestelijke rijpheid en voltooiing weergeeft. De schermmuts onder zijn kroon geeft zijn verantwoordelijkheid weer.

De leeuwen op zijn troon geven uitdrukking aan het element Vuur. De salamanders zijn de vuurgeesten. Hier is derhalve sprake van dubbel vuur.

De Koning van Staven is onstuimig, erg druk, vol leven, ongeduldig en vol vuur. De staf symboliseert dit en geeft tevens aan, dat hij de koning van de wil is. Zijn macht bestaat uit wijsheid en geloof in eigen kunnen.

Karakter: Aantrekkelijk. Ambitieus. Eerlijk en betrouwbaar. Gezaghebbend.
Algemeen: Staven Koning beheerst het vuur van zijn geest. Hij is de vestiging van het zelf en is zich bewust van zijn vermogen om zelf zijn weg te zoeken. Hij drukt wilskracht, wijsheid en geloof in eigen kunnen uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *