Meteen naar de inhoud

Staven Koningin

Betekenis Tarotkaart Staven Koningin

Staven Koningin – Tarotkaart betekenis

Rechtop: Je bent, kent of komt in aanraking met een aantrekkelijke persoonlijkheid, die warm en krachtig van karakter is.

Omgekeerd: Je bent, kent of komt in aanraking met een zelfzuchtig, veeleisend en afgunstig persoon.

Astrologie: Leeuw   Element: Water van Vuur

Staven Koningin – Uitgebreide betekenis

Rechtop: De staven koningin is zowel gesteld op gezelschap als op haar onafhankelijkheid. Ze is vol medeleven, warm en vaak zeer aantrekkelijk. Je bent, kent of komt in aanraking met deze persoon. Ze is zeer intelligent en staat vol in het leven. Ze is ondernemend, gepassioneerd, enthousiast en ambitieus. Deze energie gaat niet ten koste van haar omgeving, maar de staven koningin straalt zoveel warmte uit, dat iedereen in haar omgeving daar blij van wordt. Niet zelden is deze persoon een leidster die mensen aan zich weet te binden en de bepalende factor is in gezin, relatie of werkkring. Ze zal niet aarzelen haar vrouwelijke charmes in te zetten om dingen gedaan te krijgen, maar ze zal dit nooit gebruiken om anderen te benadelen. Ze is zeer onafhanekelijk en zal bezitterig of jaloers gedrag niet dulden, maar heeft wel veel liefde en een beetje bewondering nodig om zich echt comfortabel te voelen.  Met de koningin van de staven is vrijwel elke dag een zonnige dag met humor en plezier.

Omgekeerd: De koningin van de staven omgekeerd is geen prettig gezelschap. Hoewel ze haar charmes uitstekend kan uitnutten om haar ambities te realiseren, gaat dit vaker wel dan niet gepaard met het benadelen van het slachtoffer. Ze verleid en misleidt waar ze dat nodig acht. Ze is nog steeds zeer onafhankelijk, maar paart dit nu aan een zekere meedogenloosheid en manipulatief gedrag. De onbegrensde ambities van de staven koningin omgekeerd zorgen ervoor dat ze nu  onrustig en nerveus is en voortdurend op haar hoede voor slinkse aanvallen door een van de vele vijanden die ze gemaakt heeft. In een mildere vorm staat de Staven Koningin voor een bekrompen doordrammer, die makkelijk leugens verkondigt en op slinkse manier anderen omlaag probeert te halen. Het kan de roddelaarster en de stookster van de buurt zijn. Als de staven koningin in het kaartleggen met de Tarot omgekeerd valt op een toekomst plaats, maak je borst dan maar nat. Ben je het zelf wellicht? Dan houdt deze kaart je een spiegel voor en vertelt je waarom mensen je mijden en de echte liefde zo veraf lijkt.

Staven Koningin – beschrijving

de betekenis van de staven koningin in het kaartleggen met de TarotDe Koningin van Staven zit als een natuurlijke schoonheid op haar troon. Zij straalt moed, eerlijkheid, zelfvertrouwen en vooral wilskracht uit. In haar handen houdt zij een staf en een zonnebloem. Deze majesteit weet precies van ze wil. Op de rugleuning van haar troon bevinden zich zonnebloemen en leeuwen. Leeuwen sieren de armleuningen. Voor haar zit een zwarte poes.

De oranje, gele en gouden kleuren vertegenwoordigen het element Vuur. Ze stralen warmte en licht uit.
De leeuw is tevens een symbool van kracht en grootmoedigheid.
De zonnebloemen duiden de warmte, de levenskracht en het heldere bewustzijn aan.
De zwarte poes stelt haar intuïtieve gave voor.

De Koningin van Staven onderkent haar persoonlijke macht. Ze is de koningin van de wil, van moed en van idealen.

Karakter: Geliefd. Aantrekkelijk. Openhartig. Moedig. Oprecht. Avontuurlijk. Warm en krachtig.
Algemeen: Staven Koningin leeft van binnenuit en voelt wat ze wil; ze is zich bewust van haar vermogen haar verlangens te uiten; ze vertegenwoordigt de beginsels van moed en eerlijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *