Ga naar de inhoud

Bekers Aas

betekenis tarotkaart Bekers Aas

Bekers Aas – betekenis tarotkaart

Rechtop: Bekers Aas wijst op de start van een nieuwe periode vol liefde, vriendschap en creativiteit.  Luister nu naar je intuïtie en laat je meestromen op je diepste gevoelens.

Omgekeerd: Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, er is een blokkade in de uitwisseling van gevoelens zowel met jezelf als met anderen. Je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie.

Element: Water

Bekers Aas – uitgebreide verklaring

Rechtop: Bekers Aas wijst op de start van een nieuwe periode vol liefde, vriendschap en creativiteit. Je bruist nu van de ideeën en gevoelens en je ziet vele nieuwe mogelijkheden. Deze impulsen komen van diep uit jezelf en doorstromen je gehele wezen met een positieve energie. Je bent daardoor ontvankelijk voor een nieuwe relatie, nieuwe artistieke projecten, misschien zelfs de creatie van een nieuw leven. Luister nu naar je intuïtie en laat je meestromen op je diepste gevoelens. De tarotkaart bekers aas schept de ideale voorwaarden voor liefdevolle, wederzijdse relaties.

Omgekeerd: Dit is een tijd van emotionele chaos en uitputting. Relaties voelen aan als eenzijdig en kosten veel negatieve energie. Vraag jezelf af of dit gebrek aan liefde voortkomt uit je eigen opstelling. Speel je spelletjes of manipuleer je de ander in de hoop op aandacht? Je voelt jezelf leeg en ongeïnspireerd en niet in staat te geven, wat jezelf het hardst nodig hebt. Het is nu geen tijd voor projecten die veel vragen op het gebied van liefdevolle aandacht en passie. Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie. Je voelt jezelf innerlijk geblokkeerd.

Bekers Aas – beschrijving

Betekenis van de tarotkaart bekers aas bij het kaartleggen met de tarotIn de hand van de Schepper zie je een kelk met stromend water. Een regen van godsvonken valt in het water. Boven de bokaal een witte duif met een hostie.

De Aas van Bokalen is de oerbron van het element Water. Water is de bron van het leven en verbonden met gevoel, liefde. Het is de spirituele liefde, die de bron van ons bestaan is.

Het element Water verbindt alles met elkaar, omdat het alles kan omvatten. Het is het beginsel van ontvankelijkheid. Water kan overal en in alles zijn, doordat het zich voegt naar de vorm. Water is steeds in beweging, het volgt zijn onophoudelijke, voorbestemde gang. Zo is het ook met het leven, het gaat steeds door en zijn gang. Dit is de levensstroom.

In de Bokalen-reeks is voornamelijk sprake van innerlijke zijns-toestanden.

De vijf stromen verwijzen naar de vijf zintuigen. De godsvonken geven genade en bezieling weer.
De witte duif (de heilige Geest) met hostie vertegenwoordigt de aanwezigheid van de goddelijke kern in alles. De duif is de bode van inzicht in de spirituele liefde. Een alles omvattende liefde, vanuit een diep begrip van zichzelf tot begrip en liefde voor alles en allen.
De waterlelies weerspiegelen de zuiverheid van het gevoel en de zielereinheid.

1 reactie op “Bekers Aas”

  1. De bekers van azen komt in mijn leven op een moment dat ik mij afvroeg mag ook deze mens in vrede en vrijheid het levenspad vervolgen . Deze azen van kelken helpen ons positief te blijven en met vertrouwen in liefde onze weg te vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *