Ga naar de inhoud

Gerechtigheid

Betekenis Tarotkaart Gerechtigheid

Gerechtigheid – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je neemt een besluit vanuit je overtuigingen gebaseerd op wat passend, rechtvaardig en redelijk is. Een beslissing in een ruzie of een juridisch geschil pakt goed voor je uit of voelt in ieder geval eerlijk aan. Je wordt passend beloond.

Omgekeerd:  Je krijgt te maken met onrechtvaardigheid en bureaucratie. Ruzies eindigen in een patstelling en je komt er bekaaid af. Irrationeel gedrag van jouzelf of anderen leidt tot vervelende resultaten. Vooroordelen en overdreven rigide toepassing van wetten en regels.

Astrologie: Weegschaal    Element: Lucht

Gerechtigheid – uitgebreide verklaring

Rechtop: De tarotkaart gerechtigheid staat voor alle situaties waarin het recht zegeviert. Dit hoeft niet altijd gunstig voor je uit te pakken, maar heeft over het algemeen wel een gunstige strekking. Meningsverschillen komen snel tot een oplossing, juridische geschillen worden snel en rechtvaardig afgewikkeld. De beslissing zal eerlijk zijn, gebaseerd op de correcte toepassing van de wet of het gezonde verstand. Gerechtigheid valt ook als je een beslissing moet nemen en je moet beslissen op basis van je overtuigingen. Als deze troef uit de grote arcana valt in een situatie waar sprake is van leugens en bedrog, zal de waarheid snel aan het licht komen. In een werkgerelateerde situatie zul je erop kunnen rekenen dat je op gepaste manier beloond wordt voor je inzet. Bedenk telkens dat gerechtigheid een tweesnijdend zwaard is, die alle aspecten van een zaak meeweegt.

Vrouwe Justitia draagt op deze kaart geen blinddoek en dat betekent dat de wet niet blind wordt toegepast, maar met compassie, gevoel en wijsheid.

Omgekeerd: Dit is de kaart van de bureaucratie en onrecht uit naam van de rechtvaardigheid. De tien geboden toegepast zonder compassie, begrip of wijsheid. De tarotkaart gerechtigheid omgekeerd legt de nadruk op de schaduwkanten van de rechtvaardigheid. Je raakt verwikkeld in lang slepende procedures die kunnen uitmonden in rechtszaken. Ambtelijk of juridisch papierwerk brengen je tot wanhoop en uiteindelijk trek je aan het kortste eind. Een echtscheiding neemt veel langer in beslag dan oorspronkelijk gepland. In kaartleggingen waar deze kaart dicht bij de gehangene valt is sprake van een te veroordelende en rigide opstelling van jezelf of de tegenpartij. Dit leidt tot nog grotere tegenstellingen en een patstelling of een ongunstige oplossing van het dispuut. Uiteindelijk staat de tarotkaart gerechtigheid omgekeerd voor simpele onrechtvaardigheid. Onrechtvaardigheid die jou wordt aangedaan, of door jou aan een ander…

Betekenis van de tarotkaart gerechtigheidGerechtigheid – Beschrijving

Vrouwe Justitia zit tussen twee pilaren met een zwaard in haar rechterhand en een weegschaal links.
Ze straalt een natuurlijke openheid uit. Haar eigenschappen zijn wijsheid, gerechtigheid en liefde. Vanuit deze hoedanigheden neemt ze haar besluiten. Alles wat de mens doet en gedaan heeft in het verleden wordt in die weegschaal gewogen. Deze geeft de juiste balans aan.

Het tweesnijdende zwaard stelt het onderscheidingsvermogen voor en het dient eveneens om beslissingen te nemen en daden te beoordelen.
De kleur purper van de voorhang symboliseert de innerlijke wijsheid.
Het geel van de achtergrond, de kroon, de haren en het rode kleed zijn symbolen van de planeet Mars, de weegschaal en het groen van de mantel verwijzen naar de planeet Venus.
De edelstenen, de blauwe saffier in de kroon en de robijn in de speld, drukken de waarheidsliefde (saffier) en de liefde (robijn) uit.

Vrouwe Justitia spoort ons aan trouw te blijven aan het geloof, dat het goede zal zegevieren door de kracht van de liefde.

De Gerechtigheid is de kosmische wet van oorzaak en gevolg. Dat we zaaien wat we zullen oogsten.

2 reacties op “Gerechtigheid”

  1. Sinds een paar daagjes trek ik een dagkaart inc uitleg. Nooit eerder zo’n goed en gedetailleerd uitleg gekregen. Zijn er ook boekjes met dit soort uitleg? Ik zou het meteen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *