Ga naar de inhoud

De Ster

De Ster – betekenis tarotkaart

Betekenis Tarotkaart De Ster
Rechtop: Je energie wordt op het najagen van je dromen en talenten gericht. Een goede gezondheid en geluk lacht je toe.

Omgekeerd: Je raakt teleurgesteld omdat je dromen en talenten niet kunt verwezenlijken. Een slechte instelling.

Astrologie: Waterman   Element: Lucht

De Ster – uitgebreide verklaring

Rechtop: Tarotkaart XVII de Ster is een fortuinlijke kaart. Ze wijst op een nieuw begin dat onder een goed gesternte van start gaat. Deze onderneming is door het lot gunstig gezind. Deze poging komt vanuit een evenwichtig gemoed en niet vanuit arrogantie. Deze keer is het doel helder en zuiver. Er kan sprake zijn van een plotselinge doorbraak of een kans die je in de schoot geworpen wordt. Een begin van een nieuwe studie of het opnieuw opbouwen van je leven nadat je oude wereldje ten onder is gegaan. Voor jonge mensen kan het staan voor het uitvliegen uit het ouderlijke huis. Het kan ook staan voor een nieuwe baan die beter bij je past. Hoe het ook zij, je bent nu op de goede weg, het geluk lacht je toe. Je voelt je rustig en vol vertrouwen in jezelf en de toekomst.
Omgekeerd: De tarotkaart de Ster omgekeerd staat voor teleurstelling. Er is sprake van een valse start. Het nieuwe begin of de mooie kans die je werd voorgehouden, blijkt achteraf een desillusie. De plannen en de dromen die je hebt, zijn onrealistisch en lopen weer op niets uit. Het is nu geen tijd om te gaan werken aan nieuwe plannen. Trek je nog maar een tijdje terug in zelfreflectie, het is duidelijk dat gevoel en verstand op dit moment niet met elkaar in evenwicht zijn. Ook de innerlijke kompasstand staat nu afgesteld op de verkeerde sterren. Kijk naar de omliggende kaarten om uit te vinden op welke wijze je nu misleid wordt.

Betekenis van de Tarotkaart XVII de sterDe Ster – beschrijving

Een naakte vrouw knielt bij een meer. Haar rechtervoet rust plat op het water en haar knie rust op het land. In haar handen heeft zij twee kruiken. De kruiken schenkt zij uit op het land en terug in het water zelf, zij doet dit met aandachtige concentratie. Het land is groen en fris, jonge plantjes lijke het goed te doen door het voedende water, op de achtergrond is een heuvel met daarop een groene boom te zien, op de boom slaat een ibis zijn vleugels uit.
Boven de naakte vrouw is een sterrenhemel met daarin acht achtpuntige sterren. Een grote ster hangt direct boven de jonge vrouw, zeven kleinere sterren begeleiden de grote ster.
Heel in de verte in de achtergrond is een bergketen te zien.

De Ster – symboliek

Dit is een nieuw begin na de verwoesting van de toren op kaart XVI. Het is de stilte na de storm. Er is geen toren meer te bekennen. De jonge vrouw is naakt om aan te geven dat zij volledig bevrijd is van de beperkende situatie die door de toren werd weergegeven. Zij is kwetsbaar maar niet angstig of beschroomd, haar naaktheid symboliseert de zuiverheid van iemand die schoongewassen is van alle valse schijn. Zij werkt aan geheel nieuwe plannen en dromen. Deze keer volgt zij hemelse leiding. De centrale ster staat voor het doel waar zij naartoe werkt. Zij gebruikt de sterren als betrouwbare gidsen op het pad naar verlichting dat zij is ingeslagen.
In plaats van een toren zal zij een boom naar de hemel laten groeien. De linker kruik geeft voeding aan het land en de jonge aanwas om aan te geven dat haar plannen zich nog in een zeer pril stadium bevinden. Zij moeten voortdurend gevoed worden om uit te kunnen groeien. Zij laat vanuit de rechter kruik water terugstromen naar het meer om te laten zien dat zij daarmee tegelijk ook haar ziel voedt. Haar voet staat stevig op het meer want zij heeft nu een stevige basis in haar gevoelsleven.
Op de achtergrond staat op een heuvel de boom des levens in vol blad. De boom is de basis voor haar opstap naar verlichting. Dit wordt gesymboliseerd door een ibis die zijn vleugels uitslaat. De ibis is het kenmerk van Thoth de Egyptische god van kennis en wijsheid, de jonge vrouw zal zich verheffen vanaf de boom op vleugels van vergaarde kennis en wijsheid.
Dit is de bevrijding van geheel opnieuw beginnen, verlost van de loden last van het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *