Ga naar de inhoud

De Magier

Betekenis Tarotkaart De Magier

De Magier – betekenis tarotkaart

Rechtop: Plannen maken. Het uitvoeren of uitwerken van een idee. Je concentreert je op een doel, ambitie of plan.

Omgekeerd: Je ambities en plannen zijn onrealistisch. Kijk uit voor manipulatief gedrag.

Astrologie: Ram, Mercurius   Element: Lucht

De Magier – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je speelt met de gedachten aan een groots en ambitieus plan. Het gaat om een nieuwe onderneming die je uit zal dagen en alles van je creatieve vermogens zal vragen. Je hebt niet alleen een plan, je weet ook van jezelf dat je de vaardigheden hebt om het ten uitvoer te leggen. Dit is een onderneming waar je al je concentratie en energie in zal moeten steken, maar als je dat doet dan zal het resultaat ook naar of boven verwachting zijn. Jij bent in staat om keuzes te maken en gaat ervoor. Of het nu een studie, nieuwe onderneming of groots project is, jij bent in staat het voor elkaar te krijgen.

Omgekeerd: Je plannen lijken vast te lopen en niets lijkt te lukken. Het is tijd om te doorgronden wat hier de oorzaken van zijn. Zoals de magier nu ligt lijkt het te komen doordat je niet voldoende energie in je onderneming hebt gestoken of jezelf niet voldoende hebt kunnen concentreren om op te nemen wat je nu inmiddels had moeten weten. Misschien zijn de plannen die je gemaakt hebt niet realistisch en moet je de doelen bijstellen. Of is het omdat je niet zeker van je keus was en daarom niet 100% voor het doel ging?  Kijk uit want de verleiding om je te verlagen tot het beramen van onfatsoenlijke en oneerlijke plannen is nu groot.

De Magiër – beschrijving

Betekenis tarotkaart De MagierDe magiër staat achter een tafel en is gekleed in een licht gewaad. Zijn riem is een slang die in zijn eigen staart bijt. Een gouden band om zijn voorhoofd houdt zijn lange haar uit zijn gezicht. Boven zijn hoofd zweeft een goudglanzend lemniscaat als aureool. In een hand heeft hij een dubbelpuntige staf waarmee hij naar boven wijst. Met de andere hand wijst hij naar de aarde. Op de tafel voor hem liggen de symbolen van de vier kleuren van de kleine arcana. Op de achtergrond hangen rode rozenstruiken en aan zijn voeten groeien witte lelies. De kaart is genummerd met het romeinse cijfer I.

De Magiër – symboliek

De magiër belichaamt de ambitie van de mens en het vertrouwen in de rationele geest als bron van oneindige creatieve kracht. Het vermogen om het menselijk verstand te combineren met ambitie om alles te bereiken dat binnen het voorstellingsvermogen ligt. De magiër wijst naar boven en naar beneden en toont daarmee dat zijn vermogens ontspruiten aan de integratie van bovenaardse spiritualiteit en de harde aardse realiteit. Het resultaat zijn de oneindige scheppende vermogens, die zijn geboorterecht als kind van de schepper vormen. Het lemniscaat in de vorm van een aureool en de riem in de vorm van een ourobouros zijn de emblemen van die macht. Voor hem op tafel liggen zijn werktuigen waarmee hij de werkelijkheid vorm geeft. De staf staat voor zijn wil, de beker voor zijn gevoel, het tweesnijdend zwaard voor zijn verstand en het pentagram voor zijn uithoudingsvermogen.

De magiër is de man met het plan… en de middelen om het te volbrengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *