Previous postEen nieuwe site over de tarot Next postDe Magier

Vanaf het moment dat ik de Tarot kaarten van Mary Hanson-Roberts zag, was ik verliefd. De middeleeuws aandoende afbeeldingen doen mij nog steeds denken aan de sprookjes die ik als kind voorgelezen kreeg door mijn moeder uit de grote geïllustreerde boeken van de gebroeders Grimm. Het leek mij dan ook leuk om een achtergrond artikel te schrijven over Mary Hanson-Roberts. En dus ging ik zoeken op internet naar achtergrondinformatie..

Dat was een verassing….. Terwijl haar tarot afbeeldingen alomtegenwoordig te vinden zijn op het internet, is er nagenoeg niets over Mary Hanson-Roberts persoonlijke leven te vinden op het internet. Of je moet zoeken met de toewijding van een echte adept:) en als je haar dan vindt, ben je nog niet veel wijzer.

Als je de hooiberg flink uitkamt dan vind je dat Mary vooral als illustrator actief is en een voorkeur heeft voor het tekenen van zogenaamde furries.. Dieren die mensenavonturen beleven. Je kunt veel van haar illustratiewerk voor boeken terugvinden, maar niets over de persoon zelf dan hearsay… Zelfs geen geruchten doen de ronde.

Mysterieus is ze daarmee wel, want zelfs van Pamela Coleman bestaat meer informatie dan van Mary. Toch heeft ze zichzelf niet helemaal aan het alziende oog van het internet weten te onttrekken. Sterker nog, in 2004 heeft ze zelfs nog een kleine collectie op internet gepubliceerd en kondigde en passant aan dat ze haar werk op e-bay te koop ging aanbieden. En dat doet ze nog steeds!!! Ik heb getwijfeld of ik haar zou proberen te benaderen, of het mysterie in takt zou laten. Ik heb voor het laatste gekozen (lekker makkelijk, dat wel:). Maar ook wel erg bang voor het realiseren dat een Heldin van Mythische Proporties ook maar een mens blijkt te zijn. Dus blijf ik liever geloven in de mythe van Mary dan te weten. Zo blijft haar boodschap ook voor mij van toepassing………………….

 


2 Responses to “Mary Hanson-Roberts”

Add Comment

Leave a Reply