Ga naar de inhoud

De Keizerin

De Keizerin – betekenis tarotkaart

Betekenis Tarotkaart De Keizerin

Rechtop: Het vermogen om liefde te geven en te nemen. Creativiteit, groei, geluk en overvloed. Huiselijke en financiële voorspoed. Geniet nu met volle teugen.

Omgekeerd: Onvermogen om liefde te geven of te aanvaarden. Emotionele problemen, geen groei. Probeer nu niets te creëren of op te bouwen, het zal geen voorspoed kennen.

Astrologie: Tweelingen, Venus   Elementen: Aarde

De Keizerin – uitgebreide verklaring

Rechtop: De keizerin is de vruchtbare aarde waarin alles dat met liefde geplant en gevoed wordt uiteindelijk overvloedig vrucht draagt. Alles wat je met passie en liefde onderneemt zal voorspoedig tot wasdom komen. Het is ook de verbeelding van het juiste moment om te oogsten, want dit is het hoogtepunt van de cyclus. Nu moet je genieten van wat het leven je gebracht heeft, al gauw staat de winter voor de deur. Geef nu je liefde aan alles wat je tot ontwikkeling wil brengen of het nu een relatie, een onderneming, een studie of een moestuin is. Het zal slagen. Als de vruchten al daar zijn zorg dan dat je nu met volle teugen geniet, de oogst binnenhaalt en neemt zolang er in overvloed is. Binnen een relatie kan er een huwelijk of een kind op komst zijn.

Omgekeerd: De natuurlijke cyclus van groei, geven en nemen is geblokkeerd of onderbroken. Je ondervindt dat je plannen en ondernemingen tot niets zijn gekomen of zelfs tot verliezen leiden. Liefde wordt niet meer gegeven of niet aanvaard. Wat eens groeide kwijnt nu weg, een relatie is in het slop gekomen of wordt beëindigt. Aan deze verdorde periode lijkt geen einde te komen, er valt niets te genieten en daardoor is het ook moeilijk om te geven. Het leven lijkt volledig verdwenen. Maar de Keizerin houdt je ook voor dat alles onderhevig is aan een universele cyclus en wat nu kwijnt en verdord is zal door tijd weer genezen, opbloeien en gaan stromen.

De Keizerin – beschrijving

Betekenis tarotkaart De KeizerinDe keizerin zit op een zeer comfortabele zetel, zachte kussens ondersteunen haar lichaam. Haar zitplaats bevindt zich midden in een paradijselijke omgeving met bomen, vruchtbare akkers, bloemen en een stromend beekje.  De gehele kaart ademt de sfeer van een lome, warme zomeravond. Zij draagt een kroon met twaalf gouden sterren. Haar gewaad is gedecoreerd met granaatappels. Om haar nek heeft zij een halssnoer met zeven parels. In haar rechterhand heeft zij een scepter met een bol vast. De keizerin is zwanger en straalt van gezondheid, geluk en schoonheid. Haar gezicht en lichaamshouding zijn warm, uitnodigend en ontspannen. In de kaart is ook het Venus symbool in een hart gegraveerd te zien.

De Keizerin – symboliek

De keizerin staat voor de overvloed en vruchtbaarheid die voortvloeit uit liefde. Liefde die zonder voorbehoud gegeven en in liefde ontvangen wordt. Daarmee staat de kaart ook voor scheppingskracht, aantrekkingskracht en de uiteindelijke vruchtbare oogst. De III staat voor de vermenigvuldiging. De conceptie van een idee dat met liefde gevoed tot groei en uitdrukking komt en waar uiteindelijk de vruchten van geplukt kunnen worden. Spiritueel gezien drukt de ziel zich nu uit in de materie. Wat met liefde gevormd is wordt met liefde aanvaard.

De symbolen van de vruchtbaarheid zijn overal in de tarotkaart te zien. De akkers zijn volgroeid en liggen klaar voor de oogst, bloemen bloeien, het gewaad is bestikt met granaatappels en de keizerin zelf is zwanger. In dit jaargetijde van oogst en overvloed regeert zij de wereld, dit word weergegeven door de scepter en de kroon. De twaalf sterren van haar kroon staan voor de twaalf tekens van de dierenriem en de twaalf maanden van het jaar als zinnebeeld van de cyclus van waaraan alle overvloed onderworpen is. Keer op keer zal de aarde vruchtbaar zijn, het zaad ontvangen, laten ontkiemen en vrucht dragen. De zeven parels aan het halssnoer staan voor het aantal zichtbare planeten van het zonnestelsel. Tesamen met de sterren in haar kroon staan zij voor de wijsheid die zij heeft vergaard uit de geheime kennis van de astrologie. Het hartvormige schild met het Venus symbool daarin gegraveerd is een teken dat zij beschermd wordt door de macht van de liefde.  De keizerin staat midden in het leven, is geliefd en heeft liefde te geven. Zij heeft daardoor een enorme emotionele stabiliteit.

De Keizerin – Verdere informatie op het wereldwijde web

1 reactie op “De Keizerin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *