Ga naar de inhoud

Bekers Acht

betekenis tarotkaart Bekers Acht

Bekers Acht – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je bent teleurgesteld in wat je huidige relatie, werkkring of andere gezamenlijke onderneming je gebracht heeft. Je neemt welbewust en definitief afscheid en gaat op zoek naar iets anders.

Omgekeerd:  Na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar een doel in je leven, heb je nu een veilige haven gevonden. Je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel dat dit geeft.

Astrologie: Vissen, Saturnus   Element: Water

Bekers Acht – uitgebreide verklaring

Rechtop: Na een periode van grote emotionele investeringen in een relatie, gezin of een groot ideaal ben je nu teleurgesteld geraakt. Je hebt er hard aan gewerkt, jezelf voor honderd procent gegeven en nu kun je er geen waarde meer in vinden. Je trekt jezelf bewust terug uit deze omgeving of deze onderneming en gaat op zoek naar een andere vorm van zingeving aan je leven. Je hart is zeer bezwaard door dit afscheid, maar voor je gevoel kan het niet anders. Dat brengt ook heel wat onzekerheid en angst voor een ongewisse toekomst met zich mee.  Desondanks staat je besluit vast er is geen twijfel aan. Het kan ook gaan om een werkkring of carriére, waar je ontgoocheld afscheid van neemt.

Omgekeerd: De bekers acht ondersteboven geeft aan dat je na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar diepere betekenis een veilige haven hebt gevonden. Je hebt nu het gevoel dat je bent thuisgekomen in een relatie, gezin of werkkring waarin alles goed aanvoelt. Dit is voor jou de ultieme zin van het leven en je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel. Eindelijk is je lange zoektocht ten einde, daarmee ook een eind makend aan de onzekerheid en de angst. Valt bekers acht in de toekomst in combinatie met een andere reiskaart dan betekent het een veilig thuiskomen.

Bekers Acht: Beschrijving

De betekenis van de tarotkaart bekers acht bij het kaartleggen met de Tarot.Een in het rood geklede man gaat weg. Op de voorgrond staan acht bokalen. Voor hem een hoge, donkere berg. Aan de hemel is de zon en de maan te zien.

Deze persoon geeft gehoor aan zijn innerlijke drang om de nog ongekende gebieden te verkennen.
De rode kleding en laarzen geven aan, dat hij bewust alles achter zich laat en getuigen van moed en wilskracht. Hij doet dit niet zozeer uit onvrede, doch uit het weten, dat er meer is. Wat tot dusver waardevol voor hem was, is thans niet meer toereikend. Hij keert de acht bokalen de rug toe.
De afnemende maan wijst op een proces, dat afgesloten wordt.

Hij steunt op zijn wil, de staf. De donkere berg geeft aan, dat hij geen zicht heeft wat hem te wachten staat. De beklimming zal inspanning vergen.
Het water is de levensstroom. De zon en de maan belichten zijn weg.

1 reactie op “Bekers Acht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *