Meteen naar de inhoud

Bekers Vier

betekenis tarotkaart Bekers Vier

Bekers Vier – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je wensen zijn vervuld. Je bent nu op jezelf gericht en neemt geen nieuwe kansen waar, of laat ze welbewust aan je voorbij gaan. Je betwijfelt het oude en overweegt het nieuwe zonder er nog naar te handelen.

Omgekeerd: Je staat open voor wat het leven je te bieden heeft. Je laat je meestromen op de kracht van je verlangens en gevoelens in een nieuwe richting.

Astrologie: Kreeft, Maan   Element: Water

Bekers Vier – uitgebreide verklaring

Rechtop: Je wensen zijn inmiddels vervuld. Waar je zo hard naar verlangd hebt is nu in je bezit. Dit kan in materieel (geld, succes, bezit) of in emotioneel opzicht (relatie, kinderen) zijn. Nu ben je aangekomen op een moment in je leven dat je afvraagt of dit alles is in het leven. Je bent nu duidelijk op jezelf gericht en neemt geen nieuwe kansen waar, of laat ze welbewust aan je voorbij gaan. Valt de tarotkaart bekers vier in het verleden dan is er aan je huidige acties een moment van bezinning vooraf gegaan. Valt hij in de toekomst dan waarschuwt de kaart voor teleurstelling en ontevredenheid na het bereiken van wat je nu nog vurig begeert. De bekers vier kan er ook op wijzen dat je jezelf te zeer opsluit in het huidige melancholieke, misschien wel ontevreden gevoel en op die manier nieuwe kansen en impulsen mist. Als je het gevoel hebt dat het leven je niets meer te bieden heeft, open dan nu je ogen, want er is altijd meer om je hart in te verheugen.

Omgekeerd: Met de tarotkaart bekers vier ondersteboven, begin je weer belangstelling voor de buitenwereld te tonen. Het verlangen naar een nieuwe onderneming, relatie of bereiken van een doelstelling is nu sterk aanwezig. Je staat open voor de kansen en mogelijkheden die je door het leven worden aangeboden en grijpt ze op het juiste moment aan. Het kan ook staan voor een sterke innerlijke verandering, een waardoor je weer openstaat voor en ingaat op sociale activiteiten en het versterken van de familiebanden. Een waarschuwing is op zijn plaats. Het gevaar bestaat dat je nu halsoverkop en onbezonnen in nieuwe avonturen stort, alleen omdat je ontevreden bent met de huidige situatie.

Bekers Vier – beschrijving

betekenis tarotkaart bekers vier bij het kaartleggen met de tarotEen in zichzelf gekeerde man zit onder een boom.
Voor hem staan drie bokalen. Een vierde bokaal komt uit een wolk, oftewel wordt hem door het leven aangeboden. Zijn houding is duidelijk gesloten. Deze persoon mediteert, denkt over zijn leven na. Zijn wensen en verlangens zijn vervuld, de drie bokalen getuigen hiervan. Nu hij weet wat erin zit, vraagt hij zich af of dit nu werkelijk alles is. Hij twijfelt, voelt onvrede en neemt zodoende niet waar, dat het leven (de Schepper) hem reeds een nieuwe bokaal aanreikt.

2 reacties op “Bekers Vier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *