Meteen naar de inhoud

Bekers Twee

betekenis tarotkaart Bekers Twee

Bekers Twee – betekenis tarotkaart

Rechtop: Je vindt vriendschap en warmte in een liefdevolle relatie, die gebaseerd is op gelijkwaardigheid  en geven en nemen van beide partners.

Omgekeerd: Bekers twee omgekeerd geeft aan dat er sprake is van een sterke onbalans in je relatie, dit leidt tot ruzies, verwijten en uiteindelijk misschien een breuk.

Astrologie: Kreeft, Venus   Element: Water

Bekers Twee – uitgebreide verklaring

Rechtop: Dit is een goede kaart voor een liefdevolle relatie. De tarotkaart bekers twee staat voor elk soort van evenwicht. Met name voor een evenwichtig dat bereikt wordt door geven en nemen. Ben je op zoek naar liefde dan wijst bekers twee de weg en de wijze waarop. In de toekomst geeft bekers twee het ontstaan van een nieuwe relatie aan. Gaat je een vraag over werk, dan ligt de nadruk op het aangaan van sterke partnerschappen gebaseerd op wederkerigheid en leidend tot win-win situaties. Bij een vraag over een bestaande relatie zal deze bloeien zolang beide partners op voet van gelijkheid verkeren en alles voor elkaar overhebben. 

Omgekeerd: Bekers twee omgekeerd geeft aan dat er sprake is van een sterke onbalans in je relatie. Een persoon geeft alles, terwijl de andere alleen maar neemt. Jij of de ander offert zichzelf op om de vriendschap of liefde in stand te houden. Zoals bij elke onbalans leidt dit al snel tot wederzijds onbegrip, ruzies, verwijten en uiteindelijk misschien een breuk. Zover hoeft het niet te komen, bekers twee wijst je op deze situatie en misschien is het niet te laat om de band te repareren. Vooral als je deze kaart krijgt en je verwondert je al een tijdje over een verwijdering of emotionele koelte naar jou toe die je niet kan verklaren, vraag je dan af of je in de relatie wel echt op gelijke voet staat en er nog steeds sprake is van wederkerigheid.

Bekers Twee – beschrijving

De betekenis van de tarotkaart bekers twee in het kaartleggen met de tarotEen man en een vrouw delen de beker van vriendschap en liefde met elkaar.
Boven hen bevindt zich een gevleugelde leeuw met een herautenstaf (Hermes-staf).

Dit paar deelt iets opmerkelijks. Het feit, dat de leeuw gevleugeld is, wil zeggen, dat hun hartstocht in evenwicht is met hun geestelijke geaardheid. De leeuw is als een koning der dieren ook koning over de lagere instincten, zoals de instincten liefde, de hartstocht. Hun liefde overstijgt het lichamelijke niveau, het is een liefde, die alles omvat. De lagere instincten zijn volledig getransformeerd.

De herautenstaf met de twee omhoog stijgende slangen geeft dit eveneens aan. Een omhoogstijgende slang betekent namelijk zuiverheid. Slangen zijn eveneens symbool voor kundalini, de kosmische energie, de levenskracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *