Ga naar de inhoud

Zwaarden Koning

Tarotkaart Betekenis Zwaarden KoningDe Koning van Zwaarden zit rustig op zijn troon. Het zwaard houdt hij in zijn rechterhand. Wolken en een paar vogels omringen hem. Op de rugleuning van de troon zijn vlinders, halve manen en engelenfiguren te zien (evenals bij de Koningin van Zwaarden).

De koele kleuren duiden op het niet-emotionele gebied van het verstand. De wolken geven de snelheid en beweeglijkheid van het denken aan, de vogels de inzichten. Ook de vlinders op de troon zijn een uitdrukking van de beweeglijkheid van de geest.

De geel-gouden kroon staat voor mentale vermogens. Het zwaard is enigszins naar rechts gebogen, waarmee aan geduid wordt, dat deze koning zijn inzichten ook praktisch wenst aan te wenden (rechts is de kant van de materie, het handelen).

De Koning van Zwaarden is gevoelsmatig niet betrokken. Hierdoor kan hij tot de grootst mogelijke inzichten komen. Hij heeft een zeer scherp verstand. Hij is de koning van het verstand.

Karakter: Verstandelijk, rechtvaardig, besluitvaardig, scherpzinnig en wilskrachtig.
Algemeen: Zwaarden Koning is de meester van het element Lucht; hij heeft het vermogen om te communiceren en analytisch te zijn; hij heeft een intellectuele aard en handhaaft de wet; hij gelooft aan de kracht van het geschreven en

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *