Meteen naar de inhoud

Pentakels Tien

Tarotkaart Pentakels TienEen man, een vrouw en een kind bevinden zich onder een poort. Voor de poort zit een oude man, gehuld in een lapjesjas. Twee honden staan bij hem.
Een familiewapen en een wapen met een weegschaal zijn afgebeeld in de poort. Op de voorgrond zijn druiven te zien.
De tien pentagrammen, die op deze kaart zijn afgebeeld, vormen tezamen de levensboom.

Op deze kaart zijn tal van mystieke symbolen te vinden:
Het familiewapen staat voor de gevestigde traditie, het wapen met de weegschaal voor gerechtigdheid.
De druiven symboliseren de geestelijke rijkdom.
De grijze, oude man stelt de oude wijsheid voor. Hij wordt enkel waargenomen door de twee honden. De honden volgen hun instinct en herkennen de oude man en kennen zijn waarde.

De familie, bestaande uit de man, de vrouw en het kind, verwijst naar de stabiliteit en bescherming binnen het gezin.
De man en de vrouw kijken in tegengestelde richting en het lijkt, alsof ze de mystieke symbolen en de oude man niet opmerken.
Deze kaart staat in de eerste plaats voor een gelukkig gezins- en familieleven.

Het feit, dat deze kaart daarnaast vele mystieke symbolen bevat, die kennelijk niet gezien worden, brengt ons terug naar het grondthema van de pentagrammen.
Het leven, de schepping als zodanig wordt vaak vanzelfsprekend gezien, er wordt niet bij stil gestaan. Het dagelijks leven is echter doordrongen van een wonderbaarlijke, onzichtbare kracht, die verder reikt dan hetgeen normaliter waargenomen kan worden. Deze onzichtbare kracht bevindt zich in alles, in de natuur, in de mens, in het feit, dat het leven Ć¼berhaupt bestaat. Deze onzichtbare kracht is de geestelijke ofwel goddelijke kern, die zich in alles bevindt en die ook in ons dagelijks leven besloten ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *