Ga naar de inhoud

Tarot Kleur: Pentakels

Tarotkaarten kleur Pentakels, Pentagrammen of MuntenPentakels: betekenis in legging

Rechtop:          Praktisch inzicht, stabiliteit, welvaart, zekerheid, aardsheid, vasthoudendheid, standvastigheid, lichamelijke gezondheid.

Omgekeerd:    Spanning, bezorgdheid, hebzucht, koppigheid, nervositeit, zwakte, ziekelijkheid.

Astrologie:      Stier, Maagd, Steenbok   Element: Aarde

Als je veel tarotkaarten van de kleur pentakels in een legging ziet verschijnen dan gaat de lezing over praktische zaken, meestal met betrekking tot geld en lichamelijk gezondheid. Even zo vaak gaat het over de alledaagse familie- en gezins-aangelegenheden.

Pentakels: betekenis algemeen

Tarotkaarten kleur pentakels, pentagrammen, munten of schildenDe tarotkaarten kleur pentakels staat voor het element aarde. Massief en stevig, vast en concreet dat is wat deze kaart aangeeft. Het gaat dan ook over de zaken in het leven die deze stabiliteit moeten bieden. Het werk, de financiën, een praktische studie, de relaties binnen het gezin en de familie, de lichamelijke gezondheid. Allemaal aspecten die instrumenteel zijn in het leggen van een stevig fundament onder het leven. En die kunnen zorgen voor buitengewone narigheid als ze niet op orde zijn. Dan komen armoede en ziekte om de hoek kijken. De pentakels staan ook voor de materiële beloning die volgt op de arbeid. De boer bewerkt de aarde en plukt de vruchten van zijn arbeid. Zo zijn  de pentakels metafoor voor alle groei door inspanning en de uiteindelijke concrete resultaten daarvan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags: