Previous postZwaarden Vijf Next postZwaarden Zeven

betekenis tarotkaart Zwaarden ZesEen man, een vrouw en een kind gaan met een boot op weg naar de overkant.
Zes zwaarden staan rechtop in de boot. De man duwt de boot met een stok voort.

Deze kaart wijst op een vertrek, waarbij alles achtergelaten wordt.
De boot vaart van woelige wateren uit naar rustige wateren.
De zes zwaarden geven echter de “geestelijke bagage” aan, die meegenomen wordt.
De veerman dient kundig te zijn, daar hij slechts één stok heeft. De zwarte stok is hier symbool voor latente mogelijkheden, alles blijft mogelijk. Daarom dient men voorzichtig te zijn. De overkant is immers nog niet bereikt.

De drie personen kun je zien als de drie-eenheid in het bewustzijn.

Het kan hier een werkelijke verandering (reis, verhuizing) betreffen ofwel een innerlijke verandering, zoals een nieuwe instelling, waarbij je evenwel het


6 Responses to “Zwaarden Zes”

Add Comment
 1. G.M.E.Strijker

  Reply

  13 February 2013

  Geachte Tarotlezer,

  Eerst een compliment: een hele mooie website waar ik met plezier in rondkijk. Maar waar de Staven en de Bekers uitgebreid beschreven staan, komen de beschrijvingen bij de Zwaarden en Pentakels er enigszins “bekaaid” van af. De betekenissen ervan worden summier, in slechts enkele alinea’s, weergegeven.

  Bij Zwaarden 6 is de laatste zin niet afgemaakt. Zwaarden 8 heeft slechts een minimale beschrijving en Pentakels 10 ontbreekt geheel. Heel jammer. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat alles nog onder constructie is, dan heb ik niets gezegd 😉 Niettemin, een mooie site met goede uitleg van de kaarten, waarvoor dank!

  • De Tarot Lezer

   Reply

   13 February 2013

   Tja G.
   Je hebt helemaal gelijk. De site is nog steeds onder constructie. 🙂 Aangezien het mijn hobby project is, word er door mij nogal hak op de tak aan gewerkt. Soms ben ik er dagen mee bezig, soms ligt het een tijdje stil. Dezer dagen heb ik mij vooral geconcentreerd op enkele minder snel zichtbare verbeteringen. Het is nu voor mij mogelijk geworden om een onbeperkt aantal verschillende decks en leg patronen met een minimum aan inspanning toe te voegen. De eerste toevoeging was “de uitdaging”. (Waar ik zonet een knop voor heb zitten fabrieken). Zodra mijn hoed weer staat naar kaart interpretaties, ga ik daar weer verder. Ik wil op termijn wel de beste (en wie weet ook de mooiste) gratis online kaartleggen met de tarotkaarten site aanbieden. Dus ik blijf gewoon door ploeteren, af zal het wel nooit komen. Dat hoeft ook niet voor mij.
   Zwaarden en Pentakels hebben correcte korte omschrijvingen volgens het werk van Marcia Masino en vreselijke plaatshouders in de lange beschrijvingen :p. Daar is je commentaar zeer terecht. Die worden als eerstvolgende aangepakt. Nadat ik nog een ander stokpaardje opgepakt heb :D.

   Trouwens, wat zou jij een goede toevoeging voor een online tarot website vinden????

   mvg
   De Tarot Lezer

 2. G.M.E.Strijker

  Reply

  13 February 2013

  Pentakels 10 toch gevonden. Via een omweg, want staat niet bij “Tarotkaarten overzicht, betekenis”. Maar gelukkig, hij is er dus wel.

  Vriendelijke groet.

  • De Tarot Lezer

   Reply

   13 February 2013

   Dat is nog een van die vreemde dingen op mijn site waar ik eens naar moet kijken. Als je op de Tarotkaarten overzicht (dus niet een van de onderliggende menu’s) drukt, zie je hem zonder meer. http://www.the-tarot-reader.com/tarotkaart-betekenis/ . Ga je naar de overzicht gallery, druk dan op de knop pentakels, dan komt hij vanzelf naar boven zetten.

 3. G.M.E.Strijker

  Reply

  14 February 2013

  Dag Tarot Lezer,

  Een goede toevoeging voor uw website zou zijn: misschien iets meer uitleg over de Hofkaarten, toch altijd een moeilijk onderdeel van de tarot. Wellicht ook nog een verdere aanvulling op het verband tussen numerologie en tarot, dat nu op de site kort wordt aangestipt.

  Van het online kaartleggen – en dan vooral het Keltisch Kruis – maak ik regelmatig gebruik. Geweldig, dat dit zo op het net kan en het ziet er prima uit!

  • De Tarot Lezer

   Reply

   17 February 2013

   Dankjewel G. Ik probeer het Keltisch Kruis voortdurend te verbeteren.
   Hofkaarten is inderdaad een moeilijk onderdeel. Vooral als het gaat om de juiste duiding. Het probleem is dat de hofkaarten imho vaak meer over persoonlijkheden gaan dan situaties. Numerologie staat op mijn lijstje. In ieder geval de zielskaart en persoonskaart berekening lijkt mij leuk om toe te voegen.

Leave a Reply