Ga naar de inhoud

Pentakels Koning

Tarotkaart  Pentakels KoningDe Koning van Pentagrammen of Pentakels zit op een troon in de tuin van zijn kasteel. In zijn handen houdt hij een pentagram en een scepter als teken van zijn heerschappij over zijn element, de Aarde. Hij draagt een kroon met rozen. De troon is gesierd met vier stierenkoppen.
Deze kaart straalt overvloed en rijkdom uit. Het is te zien, dat de Koning van Pentagrammen gesteld is op alle goede dingen, die de aarde te bieden heeft. Dit wordt gesymboliseerd door de rozen op zijn kroon en de met druiventrossen gesierde mantel. Bovendien bevindt zijn troon zich in de paleistuin. Hij wil duidelijk met volle teugen van het leven genieten.
De Koning van Pentagrammen heeft het vermogen om materiële aangelegenheden van welke aard ook met succes te beheersen. Dit heeft hij te danken aan zijn doorzettingsvermogen en wilskracht. Zijn geharnast been is hier symbool van. De vier stierenkoppen verwijzen naar het element Aarde (in de astrologie is de Stier een Aarde-teken) en het getal vier als zodanig verwijst naar de aardse werkelijkheid, de aarde.
De Koning van Pentagrammen is betrouwbaar, goedmoedig en vrijgevig. hij geniet van het leven, hij is de koning van de werkelijkheid.
Karakter: Realistisch, liefde voor de aarde en de natuur, praktisch.
Algemeen: Pentagrammen Koning beheerst de vormkrachten; hij heeft inzicht in de mogelijkheden en/of de waarde van het leven; hij heeft het vermogen om voort te brengen, praktisch te zijn en is gericht op zekerheid en kwaliteit.

1 reactie op “Pentakels Koning”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *