1. Verleden.

De Duivel: Je bent in de ban van iets of iemand. Zodanig dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Deze afhankelijkheid beheerst je leven en kan allerlei nare vormen aannemen. Zorg dat je de controle over jezelf en je leven terugkrijgt.

2. Heden.

Bekers Aas ** omgekeerd ** : Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, er is een blokkade in de uitwisseling van gevoelens zowel met jezelf als met anderen. Je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie.

3. Toekomst.

De Hogepriester: Een leraar of een goed voorbeeld. Het volgen van een traditionele aanpak. Gehoorzaamheid aan de wetten van de maatschappij. Vertrouwen op de intuïtie .

Kaart Positie Duiding
1. Dit is het verleden ten aanzien van je vraag.De duivel als gevallen engel verbeeldt het toegeven aan je duistere zijde. Door jezelf te laten gaan, verlies je jouw vrijheid en smeed je de ketens waarmee je in de ban van die duivel komt. Je mag de hoofdpersoon van deze kaart gerust als je vijand zien. Verslaving, egoïsme, hebzucht, leugenachtigheid, angst en manipulatie zijn de instrumenten waarmee je door de duivel geknecht wordt. Als de tarotkaart de duivel verschijnt is dit een waarschuwing dat je terecht gekomen bent in een afhankelijke situatie, waarbij je het stuur zelf uit handen gegeven hebt. Wellicht zag je het eerst niet eens en heb je nu pas door in wat voor situatie je bevindt. Een situatie waar je niet zonder meer uitkomt omdat je keer op keer toegeeft. Zorg dat je de controle over je eigen leven terugkrijgt. Houd vol, je hebt zelf de sleutels van deze ketens in handen.
2. Deze kaart staat voor de huidige situatie.'Dit is een tijd van emotionele chaos en uitputting. Relaties voelen aan als eenzijdig en kosten veel negatieve energie. Vraag jezelf af of dit gebrek aan liefde voortkomt uit je eigen opstelling. Speel je spelletjes of manipuleer je de ander in de hoop op aandacht? Je voelt jezelf leeg en ongeïnspireerd en niet in staat te geven, wat jezelf het hardst nodig hebt. Het is nu geen tijd voor projecten die veel vragen op het gebied van liefdevolle aandacht en passie. Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie. Je voelt jezelf innerlijk geblokkeerd.
3. Dit zal de toekomst brengen op basis van de twee voorgaande kaarten.De hogepriester, ook wel de Hierofant genoemd, staat voor de gebruikelijke aanpak van zaken. Het volgen, toepassen of doorgeven van door de jaren en eeuwen opgebouwde en doorgegeven wijsheid. Uiteindelijk staat de hogepriester ook voor het vertrouwen op de intuïtie of het gezonde verstand. Bij alle soorten kwesties staat de hierofant voor het volgen van de gebruikelijke aanpak in de aanpak of oplossing van de kwestie. Gaat het om familie dan zijn traditie en de cultuur erg belangrijk. Gaat het om een relatie dan verwijst het naar een ingezegend huwelijk, maar kan ook verwijzen naar een traditioneel rollenpatroon. Bij werk of scholing verwijst de hogepriester naar een alom gerespecteerde organisatie die bekend staat om het strict vasthouden aan regels, regelingen en lange termijn beleid. Gaat de vraag over gezondheid dan verwijst de Hogepriester naar de traditionele medische aanpak, geijkte procedures of behandelingen. Als je met betrekking tot je huidige vraag onzeker bent over de aanpak, vertrouw dan nu op je intuïtie of gezonde verstand en pas toe wat je geleerd hebt of al jaren weet.

De Drie Kaart Legging

De legging met de drie kaarten is een snelle manier van kaartleggen om antwoord op je vraag te krijgen. De kaarten vertegenwoordigen van links naar rechts het verleden, heden en de toekomst. De tarotkaart voor het verleden geeft je inzicht omtrent de aanleiding tot je vraag. De kaart voor het heden geeft je inzicht in de aard van het probleem waar je vraag over gaat en hoe jij daar mee omgaat. De kaart voor de toekomst geeft inzicht over op welke manier de kwestie uiteindelijk afloopt. Deze legging is minder ingewikkeld, en daarom vooral heel geschikt voor enkelvoudige vragen waarbij je jezelf afvraagt wat de betere keuze in de kwestie is.

Drie kaarten trekking, uitgebreide verklaring van de tarot kaarten en combinaties in de legging. De Tarot Lezer. Gratis online tarot leggen.