Meteen naar de inhoud

Pentakels Aas

Betekenis Tarotkaart Pentakels AasIn de hand van de Schepper zie je een pentagram. Verder een mooie tuin met een geel-gouden pad. Witte lelies bloeien op de voorgrond. Een rozenhaag vormt de afscheiding tussen de tuin en het achterliggende berglandschap.

De Aas van Pentagrammen is de oerbron van het element Aarde. De aarde is de tastbare wereld, de vaste ondergrond, de vruchtbare bodem. Het element Aarde staat voor het stoffelijke en het lichamelijk niveau van het bestaan.

De Aas van Pentagrammen omvat de schepping en alle tastbare vormen. De aarde biedt de mens al zijn rijkdommen, wanneer de mens zich inspant om de hem ter beschikking staande middelen met wijsheid te gebruiken, zal de aarde haar vruchten afwerpen. Het is aan de mens om er iets moois van te maken. Inspanning en doorzettingsvermogen zijn hiervoor onontbeerlijk.

In tegenstelling tot de overige Azen, vallen op de Aas van Pentagrammen geen godsvonken naar beneden. De geestelijke kern ligt immers reeds in de aarde besloten. De aarde, de vorm, zou anders niet kunnen bestaan of gemanifesteerd zijn. Deze geestelijke ofwel goddelijke kern is de onzichtbare kracht achter het dagelijkse leven.

De witte lelies symboliseren de zuivere verlangens en zielereinheid, de rozenhaag staat voor bescherming, liefde en geluk. Het geel-gouden pad, de uitgang en de blauwe bergen in de verte verwijzen naar grotere, spirituele inzichten. De uitgang vormt de poort naar de waarheid.

1 reactie op “Pentakels Aas”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *