1. Hier gaat het om

Het Rad van Fortuin: Een voorspoedige wending van het lot. Aan alle goede dingen komt een eind, maar ook aan alle ellende in het leven. Momenteel zit je in de lift. De kaarten zijn gunstig, grijp je kans en neem desnoods een berekend risico.

2. Je huidige bewuste instelling.

Zwaarden Ridder: Karakter: Intelligent, overredend en verstandelijk. Gebeurtenis: Plotselinge komst of gebeurtenis.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Staven Zeven: Moedig en recht door zee treedt je de omstandigheden tegemoet. Het met succes verdedigen van je verworven positie.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Bekers Negen: Geluk. Wensen en verwachtingen komen uit. Dit is een tijd van genieten van wat je vergaard hebt aan rijkdommen in materiele en emotionele zin.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Staven Koningin: Je bent, kent of komt in aanraking met een aantrekkelijke persoonlijkheid, die warm en krachtig van karakter is.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Zwaarden Vijf: Wrede woorden, kwetsende daden om anderen, of zichzelf, te verslaan. Wraakzuchtige doeleinden zijn zinloos en laag.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

De Wereld: Resultaat. Verwezenlijken, gepaard gaand met het aanvaarden van verantwoordelijkheden.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.