1. Hier gaat het om

Staven Vier: Je onderneming wordt bekroond met zekerheid, geluk en harmonie. Voorspoed in gezin, zaken of gezondheid.

2. Je huidige bewuste instelling.

Bekers Drie: Je hebt iets te vieren. Een nieuw huis, een bruiloft, een behaald examen, verjaardagen, promoties op het werk of een buitengewoon jubileum.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Bekers Ridder: Aard: Verbeeldingsrijk, oprecht en romantisch persoon. Gebeurtenis: Sterk positief emotioneel of romantisch, een nieuwe liefde?

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Bekers Zeven: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Staven Ridder: Karakter: warm, vriendelijk en ambitieus. Gebeurtenis: Is van groot gewicht met betrekking tot de wensen of doeleinden

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Pentakels Aas: Een plan wordt werkelijkheid. Geld en nieuwe zekerheid.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

De Keizer: Concrete resultaten. een emotioneel volwassen, onafhankelijke en intelligente persoon.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.