1. Hier gaat het om

Bekers Vier: Je wensen zijn vervuld. Je bent nu op jezelf gericht en neemt geen nieuwe kansen waar, of laat ze welbewust aan je voorbij gaan. Je betwijfelt het oude en overweegt het nieuwe zonder er nog naar te handelen.

2. Je huidige bewuste instelling.

Pentakels Koningin: Gevoelig, bezorgd en produktief.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Zwaarden Vijf: Wrede woorden, kwetsende daden om anderen, of zichzelf, te verslaan. Wraakzuchtige doeleinden zijn zinloos en laag.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Staven Zeven: Moedig en recht door zee treedt je de omstandigheden tegemoet. Het met succes verdedigen van je verworven positie.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Pentakels Acht: Eraan werken, leren, trainen.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Zwaarden Tien: Plannen mislukken.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Bekers Ridder: Aard: Verbeeldingsrijk, oprecht en romantisch persoon. Gebeurtenis: Sterk positief emotioneel of romantisch, een nieuwe liefde?

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.