1. Hier gaat het om

Pentakels Koningin: Gevoelig, bezorgd en produktief.

2. Je huidige bewuste instelling.

De Gehangene: Het noodlot heeft je tot stilstand gebracht, je kunt niet anders dan de situatie aanvaarden. Nu is het tijd voor bezinning. Verandering van je prioriteiten. Het is goed mogelijk dat je zelf hiervoor kiest in de hoop door opoffering van je huidige verworvenheden, inzicht of verlichting te bereiken.

3. Je huidige onbewuste instelling.

De Geliefden: Je staat voor een keuze. Om de juiste beslissing te kunnen nemen moeten de emoties en het verstand in deze kwestie in evenwicht zijn. De keuze moet niet alleen logisch de beste zijn, maar ook goed aanvoelen.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Staven Tien: Je werk of andere verantwoordelijkheden zijn een te grote belasting geworden. Mislukking dreigt doordat je teveel van jezelf vergt.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

De Ster: Je energie wordt op het najagen van je dromen en talenten gericht. Een goede gezondheid en geluk lacht je toe.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Pentakels Negen: Onafhankelijkheid, wijsheid, zelfvertrouwen, financiële winsten.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Bekers Twee: Je vindt vriendschap en warmte in een liefdevolle relatie, die gebaseerd is op gelijkwaardigheid en geven en nemen van beide partners.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.