1. Hier gaat het om

Bekers Vier: Je wensen zijn vervuld. Je bent nu op jezelf gericht en neemt geen nieuwe kansen waar, of laat ze welbewust aan je voorbij gaan. Je betwijfelt het oude en overweegt het nieuwe zonder er nog naar te handelen.

2. Je huidige bewuste instelling.

De Hogepriesteres: Er zijn veranderingen op komst, veelal positief. Onbekende nog verborgen factoren beïnvloeden de kwestie. Wijsheid en innerlijke rust door de vereniging van het bewuste denken en het onbewuste weten.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Bekers Zeven: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

De Magier: Plannen maken. Het uitvoeren of uitwerken van een idee. Je concentreert je op een doel, ambitie of plan.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Zwaarden Drie: Je hebt intens verdriet over een scheiding of verlies. Je bent verward en verscheurd door smart. Uiteindelijk zul je de situatie moeten accepteren en het verlies verwerken.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Gerechtigheid: Je neemt een besluit vanuit je overtuigingen gebaseerd op wat passend, rechtvaardig en redelijk is. Een beslissing in een ruzie of een juridisch geschil pakt goed voor je uit of voelt in ieder geval eerlijk aan. Je wordt passend beloond.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Pentakels Ridder: Je hebt te maken met de karakteristieke harde werker die vooral gericht is op de vruchten van haar arbeid. De zorgvuldige maar wat saaie huismoeder of vader die bergen verzet uit verantwoordelijkheidsbesef. Iemand die zich in het werk begraaft en misschien daarmee het gevoel op afstand houdt. Gebeurtenis: Een financiële of eigendomskwestie.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.