1. Hier gaat het om

Zwaarden Koning: Verstandelijk, besluitvaardig, sportief. Staat voor een eerlijk genomen beslissing.

2. Je huidige bewuste instelling.

Zwaarden Zes: Omstandigheden en houdingen veranderen ten goede. De condities verbeteren.

3. Je huidige onbewuste instelling.

De Keizerin: Het vermogen om liefde te geven en te nemen. Creativiteit, groei, geluk en overvloed. Huiselijke en financiële voorspoed. Geniet nu met volle teugen.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

De Hogepriesteres: Er zijn veranderingen op komst, veelal positief. Onbekende nog verborgen factoren beïnvloeden de kwestie. Wijsheid en innerlijke rust door de vereniging van het bewuste denken en het onbewuste weten.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Staven Acht: Deze kaart geeft het sein om ervoor te gaan, groen licht, ten aanval. De wereld ligt op dit moment voor je open. Wellicht ga je op reis.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Pentakels Tien: Financiele overvloed. Overgang ten gevolge van de natuurlijke vooruitgang van het leven.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Zwaarden Acht: Beperking door of bemoeienis van zichzelf en anderen.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.