1. Hier gaat het om

De Duivel: Je bent in de ban van iets of iemand. Zodanig dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Deze afhankelijkheid beheerst je leven en kan allerlei nare vormen aannemen. Zorg dat je de controle over jezelf en je leven terugkrijgt.

2. Je huidige bewuste instelling.

De Hogepriester: Een leraar of een goed voorbeeld. Het volgen van een traditionele aanpak. Gehoorzaamheid aan de wetten van de maatschappij. Vertrouwen op de intuïtie .

3. Je huidige onbewuste instelling.

Staven Vier: Je onderneming wordt bekroond met zekerheid, geluk en harmonie. Voorspoed in gezin, zaken of gezondheid.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Staven Schildknaap: Aard: Leiderschapskwaliteiten en ervan houden om de aandacht te krijgen Boodschap: Onverwacht goed nieuws

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Pentakels Vijf: Depressie, tekortkoming en armoede. Verlies.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Zwaarden Ridder: Karakter: Intelligent, overredend en verstandelijk. Gebeurtenis: Plotselinge komst of gebeurtenis.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Bekers Ridder: Aard: Verbeeldingsrijk, oprecht en romantisch persoon. Gebeurtenis: Sterk positief emotioneel of romantisch, een nieuwe liefde?

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.