1. Hier gaat het om

Zwaarden Twee: Je twijfelt, wikt en weegt, maar bent besluiteloos en onderneemt geen actie. Je voelt je emotioneel geblokkeerd en kunt daardoor niet op je intuïtie afgaan.

2. Je huidige bewuste instelling.

Pentakels Ridder: Je hebt te maken met de karakteristieke harde werker die vooral gericht is op de vruchten van haar arbeid. De zorgvuldige maar wat saaie huismoeder of vader die bergen verzet uit verantwoordelijkheidsbesef. Iemand die zich in het werk begraaft en misschien daarmee het gevoel op afstand houdt. Gebeurtenis: Een financiële of eigendomskwestie.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Bekers Aas: Bekers Aas wijst op de start van een nieuwe periode vol liefde, vriendschap en creativiteit. Luister nu naar je intuïtie en laat je meestromen op je diepste gevoelens.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Staven Vier: Je onderneming wordt bekroond met zekerheid, geluk en harmonie. Voorspoed in gezin, zaken of gezondheid.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

Zwaarden Koningin: Intelligent, onafhankelijk, besluitvaardig en analytisch.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Pentakels Schildknaap: Karakter: Leergierig, verantwoordelijk en voorzichtig. Boodschap: informerend, raadgevend.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Bekers Zeven: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.