1. Hier gaat het om

Bekers Drie: Je hebt iets te vieren. Een nieuw huis, een bruiloft, een behaald examen, verjaardagen, promoties op het werk of een buitengewoon jubileum.

2. Je huidige bewuste instelling.

Staven Tien: Je werk of andere verantwoordelijkheden zijn een te grote belasting geworden. Mislukking dreigt doordat je teveel van jezelf vergt.

3. Je huidige onbewuste instelling.

Zwaarden Zeven: Excuses maken of ontvangen.

4. Je huidige opstelling naar buiten toe.

Pentakels Twee: Aanpassing bij verandering. Wijzigingen. Evenwicht zoeken inzake geld en financiële verplichtingen. Verandering van werk.

5. De geadviseerde opstelling naar buiten toe.

De Geliefden: Je staat voor een keuze. Om de juiste beslissing te kunnen nemen moeten de emoties en het verstand in deze kwestie in evenwicht zijn. De keuze moet niet alleen logisch de beste zijn, maar ook goed aanvoelen.

6. De onbewuste instelling die beter bij de kwestie past.

Staven Zes: Overwinning. Je hebt een enorme prestatie geleverd en je kunt er nu de vruchten van plukken. Jij bent nummer één.

7. De geadviseerde bewuste instelling.

Pentakels Ridder: Je hebt te maken met de karakteristieke harde werker die vooral gericht is op de vruchten van haar arbeid. De zorgvuldige maar wat saaie huismoeder of vader die bergen verzet uit verantwoordelijkheidsbesef. Iemand die zich in het werk begraaft en misschien daarmee het gevoel op afstand houdt. Gebeurtenis: Een financiële of eigendomskwestie.

De Weg

Werken met de Tarot - Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuzeDit is de Tarotlegging die in het boek Werken met de Tarot – Een leidraad bij zelfbeleving en partnerkeuze door Hajo Banzhaf toegepast wordt. Zijn hele werkboek is toegespitst op het werken met dit legpatroon. Dit boek is door heel veel mensen gelezen en staat nog in veel boekenkasten van tarotlezers, ook in de bibliotheek kom je het nog regelmatig tegen. Hajo werkt voor deze legging met het kaartenspel van Rider-Waite, met de prachtige afbeeldingen van Pamela Colman Smith, dus die heb ik hier ook toegepast. In een legging met de weg worden de kaarten alleen rechtopstaand gelezen, dat is op de Tarot Lezer dus ook het geval.

Dit legpatroon pas je toe als je een advies wilt hebben over een situatie waar je onduidelijke gevoelens en gedachten over hebt. Deze lezing richt heel specifiek je aandacht op jouw gevoelens, gedachten en houding ten aanzien van de situatie of het probleem. De duiding en het advies is daarmee veel eenduidiger en makkelijker uit te leggen dan bijvoorbeeld bij het Keltisch Kruis dat veel meer vrijheid in de interpretatie biedt. De Weg is bij uitstek geschikt voor vragen over relaties en situaties waarin je te kampen hebt met een grote mate van emotionaliteit. Leg De Weg en laat je verassen door de helderheid waarmee je vragen geduid worden.