Meteen naar de inhoud

Tarotkaarten Omgekeerd

Kaarten die in de trekking omgekeerd komen te liggen hebben over het algemeen een complementaire betekenis. Het is als yin en yang, of de twee kanten van een medaille. De betekenis is zelden exact het tegenovergestelde. Er zijn veel kaarten die vanwege de complementaire aard een positieve en een negatieve betekenis kunnen hebben. Er zijn echter ook voorbeelden zoals Staven Vier waarbij de kaart zowel rechtop als omgekeerd een positieve betekenis heeft, of de toren waarvan de cataclysmische strekking alleen maar iets afgezwakt wordt. Een geluk bij een ongeluk. Of een omgekeerde kaart echt als negatief geinterpreteerd moet worden hangt ook sterk van de vraag en de context van de legging af.

Een legging met de tarotkaarten omgekeerd hoeft dus niet perse een negatieve strekking te hebben. Een legging met overwegend omgekeerde kaarten wijst echter wel op een grote verwarring bij de vraagsteller over de vraag, of op een verwarrende vraag. Bij het online leggen van de kaarten houden wij bij De Tarot Lezer rekening hiermee door een online legging waarbij acht of meer kaarten omgekeerd vallen, automatisch opnieuw te leggen.

Als er dus in diverse online trekkingen veel kaarten omgekeerd liggen, verdient het de aanbeveling om de vraag opnieuw te formuleren. Wellicht helpt het ook om eerst zelf in een emotioneel stabielere toestand te komen door het doen van ontspanningsoefeningen of meditatie..

2 reacties op “Tarotkaarten Omgekeerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *