1. Huidige invloed.

Zwaarden Koning ** omgekeerd ** : Oneerlijk, wreed en bevooroordeeld. Kan wijzen op een onrechtvaardige beslissing.

2. Huidige hulp of belemmering.

De Dwaas: Je bruist van het leven en de energie. Je wil van alles ondernemen en de omstandigheden zijn gunstig daarvoor. Je ziet overal mogelijkheden. Je gaat spontaan tot actie over, maar misschien wel iets te impulsief.

3. Verleden.

Pentakels Drie: Uitmuntendheid zorgt voor goede resultaten en concrete beloningen.

4. Recente gebeurtenis.

Zwaarden Koningin ** omgekeerd ** : Verbitterd, sarcastisch en streng veroordelend

5. Mogelijke toekomst.

Staven Zeven ** omgekeerd ** : Je gaat de confrontatie uit de weg. Niet onder ogen durven zien van de brute werkelijkheid van je situatie.

6. Nabije toekomst.

Bekers Acht ** omgekeerd ** : Na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar een doel in je leven, heb je nu een veilige haven gevonden. Je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel dat dit geeft.

7. Hoe jij het ziet.

De Duivel: Je bent in de ban van iets of iemand. Zodanig dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Deze afhankelijkheid beheerst je leven en kan allerlei nare vormen aannemen. Zorg dat je de controle over jezelf en je leven terugkrijgt.

8. Hoe je naaste omgeving het ziet.

Zwaarden Ridder: Karakter: Intelligent, overredend en verstandelijk. Gebeurtenis: Plotselinge komst of gebeurtenis.

9. Hoop en vrees.

Bekers Zeven: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

10. Uiteindelijke afloop.

Bekers Negen ** omgekeerd ** : Ongeluk. Je wensen en verwachtingen komen niet uit. Je streven loopt uit op een teleurstelling. Op overmatig uitgeven en zelftoegeeflijkheid volgend teleurstellingen


Deze trekking kent geen sterke dominantie door een enkel element.

Tarot Kleur: Bekers

Drie kaarten van de kleur Bekers

Tarot Kleur: Zwaarden

Drie kaarten van de kleur zwaarden

Kleine Arcana: De Zevens

Twee Zeven: Nieuws Omgekeerd: Onbesproken personen

De vogels in de Tarot

Je bent voortdurend bezig met een bepaalde gedachte, het begint de vorm van een obsessie aan te nemen. Word het geen tijd voor actie?

Kaart Positie Duiding
1.Dit is je uitgangspositie, wat er nu speelt. De huidige condities en omgeving rondom je vraag.Als de koning van zwaarden wordt omgekeerd, zijn charme heeft evapourated en het enige dat lijkt te worden overgelaten is zijn tong bijten. Oneerlijke aanvallen lijken te ontstaan uit het niets. Hij is kritisch over alles en iedereen en doet geen pijn om het te verbergen. Net als een onweer, kunnen deze flitsen van intense sfeer verwoesten. Helaas, het heeft ook invloed op elk aspect van zijn leven. Professioneel, slaagt hij erin om zich te isoleren van collega's en leidinggevenden. Voor al zijn onderneming, kan weinig worden gedaan als hij vervreemdt mensen. Toch ambitieuze, meedogenloosheid bereikt wat zijn vrije meningsuiting kan niet. Omgekeerd, de koning van zwaarden is arrogant en koud met anderen, zelfs die waar hij om geeft.
2. Deze kaart staat voor wat je helpt of je obstakel al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.Dit is de kaart van elke onderneming die je hoopvol en met ongewisse uitkomst begint. De lucht zindert van energie en alle tekens zijn positief. Je voelt je energiek en optimistisch en je wilt uit de startblokken schieten ook al weet je nog niet waarheen. Je neemt spontaan beslissingen die je leven zullen veranderen. Je realiseert je ergens wel dat je grote risico's neemt, maar je laat je daardoor niet afschrikken en volgt nu je hart. Het is juist dat ongebreidelde enthousiasme en een beetje roekeloosheid die ervoor zorgt dat je dit nieuwe avontuur tot een goed einde kunt brengen. Dit zou wel eens de kans van je leven kunnen zijn. Een frisse start, een nieuw leven, volg nu je droom en probeer hem waar te maken.
3. Dit zijn je ervaringen tot nu toe en wat je inmiddels (bewust of onbewust) duidelijk geworden is. Deze kaart geeft aan waarom je nu deze vraag stelt.De Drie van Pentakels is alles over het opzetten van tijd en moeite te belonen krijgen. Voor die mensen die hebben geïnvesteerd in het leren van een nieuwe vaardigheid en steeds een meester van een gebied van werk, vooral de kunsten of ambachten (inclusief houtwerk en de bouw), ze zijn gewoon over beloond te worden. Gelet tijd besteed aan de hoogte van een beroep te bereiken, u bent nu beschouwd met respect.
4. Dit is het recente verleden en verbeeld een gebeurtenis die waarschijnlijk de directe aanleiding tot deze legging is.de Koningin van Zwaarden omgekeerde verstrikt kunnen raken in haar gedachten te veel en helemaal vergeten haar hart. Handelend alleen uit de logica, wordt ze koud en afstandelijk. Ze kan ook wreed zijn als ze voelt zich geprovoceerd en spaart geen genade in haar verbale aanvallen. Omgekeerd, de Koningin van Zwaarden afziet van elke schijn van beleefdheid en vertelt je precies wat ze denkt. Het is niet mooi! Haar standvastigheid zal bereiken een nieuw niveau en zal ze gewillig haar neus afgesneden om ondanks haar gezicht. Haar koppigheid zal blijven met een achterstandspositie om zichzelf en iedereen om haar heen. Kritische dan zin of reden, is ze ontstemd door alles om haar heen, en zal staan in het arres
5. Deze kaart toont de mogelijke toekomst. Wellicht de toekomst zoals je hem voor je ziet, misschien duidt deze kaart nog een mogelijk alternatieve uitkomst aan die je zelf nog niet ziet. Als de staven zeven bij het kaartleggen omgekeerd valt dan is de moed je in de schoenen gezakt en verlamt de angst je, waardoor je niet in staat bent om moedig weerstand te bieden. Je gaat de confrontatie uit de weg en schuift een moeilijke beslissing voor je uit. Je bent nu een makkelijk doelwit geworden van je tegenstanders. Het kan zijn dat je simpelweg een bezoek aan de tandarts of arts aan het uitstellen bent. Het kan ook zijn dat je je ogen sluit voor een zeer belangrijke situatie op financieel, zakelijk of relationeel gebied die eigenlijk direct en daadkrachtig actie van je verwacht. Deze kaart moedigt je niet aan om domme risico's te gaan nemen, maar maant je wel om al je moed bijeen te schrapen en de situatie onder ogen te zien. Alleen op die wijze ben je in staat om de overhand te behouden.
6.
Dit is de nabije toekomst, de eerstvolgende gebeurtenis die relevant is voor de vraag die deze legging behandeld.
De bekers acht ondersteboven geeft aan dat je na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar diepere betekenis nu een veilige haven hebt gevonden. Je hebt nu het gevoel dat je bent thuisgekomen in een relatie, gezin of werkkring waarin alles goed aanvoelt. Dit is voor jou de ultieme zin van het leven en je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel. Eindelijk is je lange zoektocht ten einde, daarmee ook een eind makend aan de onzekerheid en de angst. Valt bekers acht in de toekomst in combinatie met een andere reiskaart dan betekent het een veilig thuiskomen.
7. Deze kaart verbeeld jouw houding ten opzichte van deze kwestie.De duivel als gevallen engel verbeeldt het toegeven aan je duistere zijde. Door jezelf te laten gaan, verlies je jouw vrijheid en smeed je de ketens waarmee je in de ban van die duivel komt. Je mag de hoofdpersoon van deze kaart gerust als je vijand zien. Verslaving, egoïsme, hebzucht, leugenachtigheid, angst en manipulatie zijn de instrumenten waarmee je door de duivel geknecht wordt. Als de tarotkaart de duivel verschijnt is dit een waarschuwing dat je terecht gekomen bent in een afhankelijke situatie, waarbij je het stuur zelf uit handen gegeven hebt. Wellicht zag je het eerst niet eens en heb je nu pas door in wat voor situatie je bevindt. Een situatie waar je niet zonder meer uitkomt omdat je keer op keer toegeeft. Zorg dat je de controle over je eigen leven terugkrijgt. Houd vol, je hebt zelf de sleutels van deze ketens in handen.
8. Dit is hoe jou omgeving, familie, vrienden, werkkring deze situatie ziet en er mee omgaat.Niemand denkt meer aan de Ridder van Zwaarden dan ... de Ridder van Zwaarden. Hij is charmant, verleidelijk, intelligent, maar zijn gevoel van egoïsme kunnen bederven het pakket. Zijn moed is ongelooflijk en maakt hem grote risico's te nemen, het is zeldzaam dat hij verslagen is in iets. Soms echter, is zijn vertrouwen misplaatst. In zijn haast om te winnen tegen elke prijs, kan hij pijn veroorzaken of problemen voor anderen. Hij is helder met sterke ideeën die het waard zijn te streven. Om een beter evenwicht tussen zijn behoefte om roem met ethiek, zou hij kunnen profiteren van vertragen en rekening houdend met anderen.
9. Deze kaart geeft je hoop of je vrees weer al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je lijkt geen keuze te kunnen maken. Als je kiest voor het een, moet je het ander laten vallen. Dat voelt aan als een verlies en dat is het ook, want je verliest een aantal van die aantrekkelijke opties. Maar als je geen keuze maakt dan eindig je met lege handen. Een andere betekenis van de bekers zeven is die van het vluchten in fantasie of nog erger, in een verslaving. het gevaar waarvoor bekers zeven waarschuwt is dat je al fantaserend over luchtkastelen, langzaam de goot in glijdt.
10. Dit is de uiteindelijke uitkomst van de kwestie. Deze kaart geeft aan hoe de kwestie uiteindelijk tot oplossing zal komen. Kijk nog eens goed naar de kaart op positie 5. Je wensen en verwachtingen komen niet uit. Je streven loopt uit op een teleurstelling. Als er sprake is van overvloed, dan wordt er onmatig mee omgesprongen. Je zwelgt en het genieten staat nu in het teken van gulzigheid en hebzucht. Je zoekt naar bevrediging en zinnelijk genot, maar hoe meer je tot je neemt, hoe meer je nodig hebt. Emotioneel blijf je daardoor onverzadigd. Je blijft achter met een leeg en gedesillusioneerd gevoel. Als bekers negen ondersteboven valt in je toekomst gaat je streven geen succes en geen vervulling opleveren.

Het Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis is waarschijnlijk de bekendste manier van kaartleggen met de tarotkaarten. Deze legging is geschikt voor allerlei vraagvormen. Bijvoorbeeld carriére, Het geeft je inzicht in de achtergrond van je vraag, met welke invloeden je rekening moet houden, waar het zich heen ontwikkelt en zegt zelfs iets over de uiteindelijke uitkomst. Het is een van de moeilijker trekkingen omdat je met zoveel zaken rekening moet houden. De positie waarop de kaart valt is bepalend voor de betekenis van de tarotkaart en er zijn zeer veel combinaties om rekening mee te houden. De Tarot Lezer probeert zoveel mogelijk informatie al voor je af te drukken in de legging op deze website, zodat je het beste antwoord op je vraag kunt formuleren.

Leg gratis de online tarot legging het keltisch kruis, een uitgebreide verklaring van de tarot kaarten en combinaties.