1. Huidige invloed.

Staven Acht ** omgekeerd ** : Stop, je kunt nu beter geen situaties gaan forceren. Maak pas op de plaats en voorkom een burn-out.

2. Huidige hulp of belemmering.

Pentakels Zes: Delen. Ontvangen van zeer verdiende voordelen. Succesvol evenwicht in financiële aangelegenheden.

3. Verleden.

Bekers Twee ** omgekeerd ** : Bekers twee omgekeerd geeft aan dat er sprake is van een sterke onbalans in je relatie, dit leidt tot ruzies, verwijten en uiteindelijk misschien een breuk.

4. Recente gebeurtenis.

De Maan ** omgekeerd ** : De waarheid die aan het licht komt is iets minder ontnuchterend. Het kan zelfs een aangename verrassing voor je zijn.

5. Mogelijke toekomst.

Pentakels Vijf ** omgekeerd ** : Betere tijden, hoopvol gestemd zijn, nieuwe inkomsten

6. Nabije toekomst.

Pentakels Acht: Eraan werken, leren, trainen.

7. Hoe jij het ziet.

Bekers Ridder: Aard: Verbeeldingsrijk, oprecht en romantisch persoon. Gebeurtenis: Sterk positief emotioneel of romantisch, een nieuwe liefde?

8. Hoe je naaste omgeving het ziet.

Zwaarden Acht ** omgekeerd ** : Actie, Vrijheid

9. Hoop en vrees.

Bekers Acht ** omgekeerd ** : Na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar een doel in je leven, heb je nu een veilige haven gevonden. Je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel dat dit geeft.

10. Uiteindelijke afloop.

Het Rad van Fortuin: Een voorspoedige wending van het lot. Aan alle goede dingen komt een eind, maar ook aan alle ellende in het leven. Momenteel zit je in de lift. De kaarten zijn gunstig, grijp je kans en neem desnoods een berekend risico.


Deze trekking kent geen sterke dominantie door een enkel element.

Tarotkaarten Omgekeerd

De omgekeerde kaarten overheersen sterk in deze trekking. Dit geeft een grote verwarring over de vraag weer. Overweeg om je vraag opnieuw te formuleren. Misschien ervaar je zelf een grote innerlijke verwarring met betrekking tot deze kwestie, als dat nodig is probeer dan eerst tot ontspanning te komen en stel de vraag opnieuw.

Kleine Arcana: De Achten

Vier Achten: Teruggang Omgekeerd: Fouten

Tarot Kleur: Pentakels

Drie kaarten van de kleur Pentakels

Tarot Kleur: Bekers

Drie kaarten van de kleur Bekers

Kaart Positie Duiding
1.Dit is je uitgangspositie, wat er nu speelt. De huidige condities en omgeving rondom je vraag.Met de tarotkaart staven acht omgekeerd lijkt alles vast te lopen in een moeras van obstakels, regeltjes en apathie. Je sleurt er hard aan, maar je lijkt meer stappen achteruit te maken dan vooruit. De staven acht waarschuwt je om de situatie nu niet door te drukken. Daar komen alleen maar brokken van. In plaats van energie te krijgen van je inspanningen, raak je nu alleen maar erg vermoeid en overspannenheid ligt op de loer. De vertragingen vallen buiten je controle dus is het nu tijd om pas op de plaats te maken, de situatie te overzien en jezelf twee keer te bedenken voor je jezelf weer ergens halsoverkop instort. Probeer te onthaasten, de accu weer op te laden en te plannen voor een beter moment.
2. Deze kaart staat voor wat je helpt of je obstakel al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.een kaart betekent genade en geschenken, de zes van Pentakels vertegenwoordigt generositeit die u zal geven of te ontvangen. Aan de ene kant, ontvangt u een donatie of gift, die u zullen helpen te smeden vooruit in school of bedrijf. Remembering te helpen die je hebt ontvangen, kunt u de bron van een erfenis of schenking aan anderen ten goede komen. Als u op dit moment worstelt, verwachten dat hulp is op haar manier. Wanneer u in een betere positie, zorg ervoor om te betalen naar voren zodat een cirkel van vrijgevigheid is gevestigd.
3. Dit zijn je ervaringen tot nu toe en wat je inmiddels (bewust of onbewust) duidelijk geworden is. Deze kaart geeft aan waarom je nu deze vraag stelt.Bekers twee omgekeerd geeft aan dat er sprake is van een sterke onbalans in je relatie. Een persoon geeft alles, terwijl de andere alleen maar neemt. Jij of de ander offert zichzelf op om de vriendschap of liefde in stand te houden. Zoals bij elke onbalans leidt dit al snel tot wederzijds onbegrip, ruzies, verwijten en uiteindelijk misschien een breuk. Zover hoeft het niet te komen, bekers twee wijst je op deze situatie en misschien is het niet te laat om de band te repareren. Vooral als je deze kaart krijgt en je verwondert je al een tijdje over een verwijdering of emotionele koelte naar jou toe die je niet kan verklaren, vraag je dan af of je in de relatie wel echt op gelijke voet staat en er nog steeds sprake is van wederkerigheid.
4. Dit is het recente verleden en verbeeld een gebeurtenis die waarschijnlijk de directe aanleiding tot deze legging is.De waarheid die aan het licht komt is iets minder ontnuchterend. Het kan zelfs een aangename verassing zijn. Omdat de maan nu ondersteboven ligt gaat deze kaart ook over verduistering en verdwijning. Het vergeten als in de tijd die alle wonden heelt. Nu is er geen sprake van groei of dagend inzicht, maar van een vervagend perspectief. De maan in deze positie biedt je inzicht zonder al te veel trauma of laat een verdriet langzaam in de tijd verdwijnen.
5. Deze kaart toont de mogelijke toekomst. Wellicht de toekomst zoals je hem voor je ziet, misschien duidt deze kaart nog een mogelijk alternatieve uitkomst aan die je zelf nog niet ziet.Uitdagende situaties zijn ook aanwezig wanneer de Vijf van Pentakels is omgekeerd, maar in dit geval, realiseer je je dat alleen hard werken en veel van het zal uw leven veranderen. Zodra u begint met dit proces, andere vormen van hulp misschien verschijnen - in de vorm van een subsidie of gift. Hoewel u niet te vergeten de problemen die je ervaren, je realiseerde dat ze hebben geholpen word je een sterker persoon.
6.
Dit is de nabije toekomst, de eerstvolgende gebeurtenis die relevant is voor de vraag die deze legging behandeld.
Nieuwe vaardigheden en het uitbreiden carrière horizon zijn aangegeven door de Acht van Pentakels. Dit is een tijd waar je de kans om nieuwe dingen te leren, toe te passen voorkennis en wat extra vakken aan een andere veer toe te voegen aan je pet. Dit betekent niet echt iets nieuws te beginnen geven, maar die voortbouwt op eerdere vaardigheden. In termen van geld, moeten kleine spaar-en geschenken zorgvuldig worden geïnvesteerd om je waarde te verhogen.
7. Deze kaart verbeeld jouw houding ten opzichte van deze kwestie.De bekers ridder staat voor een jeugdig persoon of iemand met een jeugdige inslag. Deze persoon ben jijzelf of iemand in je directe omgeving. Met de eigenschappen van de bekers ridder ben je intuïtief, oprecht en als alle water hofkaarten vaar je sterk op je emotionele kompas. Voor jouw gaat het hart voor het verstand. Je kunt je alleen inzetten voor zaken waar je echt in gelooft en ook nog een goed gevoel bij hebt. Bekers ridder staat dan ook voor de echte idealist die zijn dromen van een beter leven of een betere wereld, met alle energie probeert waar te maken. Hat kan ook bij idealen blijven en dan ziet men je al gauw als een dromerige figuur. Door je sensitieve aard ben je snel emotioneel aangedaan. Je houdt van de natuur, dieren en muziek. Je voelt een sterke behoefte aan spiritualiteit en jezelf artistiek uiten veelal in muziek en beeldende kunst. Als de bekers ridder valt in de context van een gebeurtenis of een boodschap dan gaat het meestal om het opvatten van een nieuwe liefde of een gebeurtenis met een zeer sterke positieve emotionele lading.
8. Dit is hoe jou omgeving, familie, vrienden, werkkring deze situatie ziet en er mee omgaat.Een nieuwe state of mind vol met beweging komt met de Zwaarden Acht van omgekeerd. Je hebt gerealiseerd dat de eerste stap in het veranderen van je leven begint met het veranderen van je gedachten. Je hebt zelfvertrouwen en kracht uit de problemen is opgelost. Wees op uw hoede van de mensen om je heen wordt gedachteloos - opkomen voor uzelf en zorg ervoor dat u krijgt het respect dat u bent verschuldigd.
9. Deze kaart geeft je hoop of je vrees weer al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.De bekers acht ondersteboven geeft aan dat je na een periode van emotionele verwarring en op zoek zijn naar diepere betekenis nu een veilige haven hebt gevonden. Je hebt nu het gevoel dat je bent thuisgekomen in een relatie, gezin of werkkring waarin alles goed aanvoelt. Dit is voor jou de ultieme zin van het leven en je geniet met volle teugen van het warme en geborgen gevoel. Eindelijk is je lange zoektocht ten einde, daarmee ook een eind makend aan de onzekerheid en de angst. Valt bekers acht in de toekomst in combinatie met een andere reiskaart dan betekent het een veilig thuiskomen.
10. Dit is de uiteindelijke uitkomst van de kwestie. Deze kaart geeft aan hoe de kwestie uiteindelijk tot oplossing zal komen. Kijk nog eens goed naar de kaart op positie 5. Het Rad van Fortuin kondigt verandering aan. Het wiel van de tijd, draait voort zonder te stoppen en houdt geen rekening met ons als mensen. Alles is in beweging. Rijken worden opgebouwd en gaan ten onder, rijkdom komt en gaat. Elke dag brengt nieuwe kansen maar niets is blijvend. Het rad van Fortuin mengt goed met kwaad en licht met duister. Zoals de tarotkaart nu ligt ziet het er gunstig voor je uit. Je zit in de lift en dit is het moment om een kansje te wagen, zij het op zakelijk gebied of in de liefde. Het Rad van Fortuin uit zich nu in allerlei schijnbaar toevallige en fortuinlijke voorvallen. Het is aan jou om deze gunstige omstandigheden in je voordeel te benutten. Het Rad van Fortuin raad je aan om de gunstige omstandigheden te herkennen, te accepteren voor wat ze zijn en er vol in mee te gaan. Je gehele leven kan zich nu in een gunstige zin veranderen.

Het Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis is waarschijnlijk de bekendste manier van kaartleggen met de tarotkaarten. Deze legging is geschikt voor allerlei vraagvormen. Bijvoorbeeld carriére, Het geeft je inzicht in de achtergrond van je vraag, met welke invloeden je rekening moet houden, waar het zich heen ontwikkelt en zegt zelfs iets over de uiteindelijke uitkomst. Het is een van de moeilijker trekkingen omdat je met zoveel zaken rekening moet houden. De positie waarop de kaart valt is bepalend voor de betekenis van de tarotkaart en er zijn zeer veel combinaties om rekening mee te houden. De Tarot Lezer probeert zoveel mogelijk informatie al voor je af te drukken in de legging op deze website, zodat je het beste antwoord op je vraag kunt formuleren.

Leg gratis de online tarot legging het keltisch kruis, een uitgebreide verklaring van de tarot kaarten en combinaties.