1. Huidige invloed.

Zwaarden Koning: Verstandelijk, besluitvaardig, sportief. Staat voor een eerlijk genomen beslissing.

2. Huidige hulp of belemmering.

Bekers Zes: Gelukkige herinneringen aan een harmonieuze tijd werken door tot in jouw heden. Je raakt geïnspireerd tot het oppakken van oude idealen of het herstellen en aantrekken van oude familie en vriendschapsbanden.

3. Verleden.

Zwaarden Koningin: Intelligent, onafhankelijk, besluitvaardig en analytisch.

4. Recente gebeurtenis.

Het Oordeel: Bevrijding, transformatie, besef van persoonlijke macht. Een positieve belangrijke verandering.

5. Mogelijke toekomst.

Staven Ridder: Karakter: warm, vriendelijk en ambitieus. Gebeurtenis: Is van groot gewicht met betrekking tot de wensen of doeleinden

6. Nabije toekomst.

De Dwaas ** omgekeerd ** : Je handelt zonder na te denken en maakt de verkeerde keuzen. Je spontaniteit vervalt tot doelloos gedrag. Dwaasheid.

7. Hoe jij het ziet.

Zwaarden Acht ** omgekeerd ** : Actie, Vrijheid

8. Hoe je naaste omgeving het ziet.

Bekers Aas ** omgekeerd ** : Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, er is een blokkade in de uitwisseling van gevoelens zowel met jezelf als met anderen. Je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie.

9. Hoop en vrees.

Bekers Schildknaap ** omgekeerd ** : Karakter: Emotioneel en sociaal onvolwassen. Dagdromer. Boodschap: Het negeren van de eigen innerlijke boodschappen.

10. Uiteindelijke afloop.

Kracht ** omgekeerd ** : Doordat je jezelf niet aanvaardt met alle lichte en donkere kanten die je persoonlijkheid heeft, ben je vatbaar voor negatieve gevoelens als (zelf)haat, depressie en angsten. Psychische stoornissen. Obsessie.


Deze trekking kent geen sterke dominantie door een enkel element.

Kleine Arcana de Hofkaarten

Met vier hofkaarten lijkt er een behoorlijke invloed op de vraag uitgeoefend te worden door andere personen in je omgeving. Kijk goed welke hofkaarten vallen om te bepalen om wie het kan gaan.

Tarot Kleur: Bekers

Drie kaarten van de kleur Bekers

Tarot Kleur: Zwaarden

Drie kaarten van de kleur zwaarden

De vogels in de Tarot

Er is een gedachte die je van tijd tot tijd bezig houdt.

Kaart Positie Duiding
1.Dit is je uitgangspositie, wat er nu speelt. De huidige condities en omgeving rondom je vraag.de koning van zwaarden is een expressieve intellectuele, waarvan de strijdlustige natuur kan soms maken elke dag een nieuwe strijd, ongeacht of hij een advocaat, leraar of conciërge. Hij is moedig en intelligent, nooit te aarzelen om zijn mening te uiten, dit is vaak gezien (terecht) als agressiviteit. Hij is meesterlijk betreft tegen een vijandelijke en zijn scherpe geest kan elke aanval te verdedigen. De Koning van Zwaarden illustreert hoe een grote geest in combinatie met succesvolle energie kan van alles gebeuren te maken. Zijn woorden en de sterkte van allerlei open deuren - de koning van zwaarden waardeert een sterke geest en mengt gemakkelijk met iedereen (hij is geen snob). Echter, zijn sterke karakter soms zullen belemmeren zijn capaciteiten aan de veranderingen in de samenleving te creëren. In relaties, kan de koning van zwaarden een geweldige metgezel voor geweldige gesprekken; iets romantisch is niet zijn sterkste kant. Hij is meer waarschijnlijk om te handelen vanuit zijn hoofd dan zijn hart. Zijn emotionele afstand kan soms het gevoel koud, hij heeft de liefde maar diep en zeer afstandelijk. Vrijheid is een grote prioriteit voor hem, zodat hij niet goed zal nemen om emotionele limpets.
2. Deze kaart staat voor wat je helpt of je obstakel al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.Je blikt terug op gelukkige herinneringen. Een tijd dat alles eenvoudig was en je jezelf kon verliezen in de schoonheid van eenvoudige dingen. Door deze prettige herinneringen komen oude idealen bovendrijven en vind je opnieuw inspiratie in zaken waarvan je dacht dat ze reeds lang in het verleden begraven lagen. Deze kaart wijst ook op een herstel van de familie harmonie na een periode van strubbelingen en hereniging of een thuiskomst. In zijn simpelste vorm staat deze kaart voor het creeëren en koesteren van een prettige sfeer in je thuissituatie, bijvoorbeeld door het kopen van een bloemetje of een lekker etentje met het gezin. Valt bekers zes naast een reiskaart zoals zwaarden zes of staven acht, dan staat dit voor "naar huis gaan" of zal je de thuisreis aanvaarden.
3. Dit zijn je ervaringen tot nu toe en wat je inmiddels (bewust of onbewust) duidelijk geworden is. Deze kaart geeft aan waarom je nu deze vraag stelt.De Koningin van Zwaarden is de meest onafhankelijke van de koninginnen, in staat om de zorg voor en zichzelf te verdedigen. Of ze heeft een metgezel of woont alleen, ze is gelukkig en tevreden. Wonen alleen voor de Koningin van Zwaarden: een leven zonder obligaties en veel vrijheid, die beide zijn erg belangrijk voor haar. Terwijl ze met haar vrije ideeën, ze de neiging om geheimzinnig en mysterieus en antipathieën als iedereen. Emotioneel, ze houdt haar kaarten dicht bij haar borst, ze lijkt misschien hardvochtig, maar degenen die weten de Koningin het best kan instaan voor haar warm gevoel. Ze kunnen worden uitzonderlijke trouw - dat is de beleefde manier om te zeggen koppig - toen ze toegezegd heeft om een idee of actie. Haar geest is zo scherp als een scheermes, en ze heeft een oneindige dorst om te leren. Ze past niet echt met conventionele samenleving en heeft nog niet geleerd om naar te kijken versus door mensen.
4. Dit is het recente verleden en verbeeld een gebeurtenis die waarschijnlijk de directe aanleiding tot deze legging is.Arrest Vaak kan een letterlijke beschikking, iets wat veel te laat en noodzakelijk zijn. Alle bewegingen die op dit moment positief zal zijn, dus neem de tijd om dit verder te gaan met het geloof. Bij arrest blijkt, het is een tijd waarin alles duidelijk wordt na een periode van handelen in het donker. Niet alleen heb je nu profijt kan hebben van het hele plaatje duidelijk, deze nieuwe golf van energie doordringt alle gebieden van uw leven. Als u zich zorgen over het werk of de gezondheid, arrest geeft aan dat u nu in een periode waarin genezing en groei hebben genomen, en er's time voor een frisse start. Geniet van deze nieuwe periode - je hebt geworsteld en kwam aan de andere kant. Tijd voor een frisse start!
5. Deze kaart toont de mogelijke toekomst. Wellicht de toekomst zoals je hem voor je ziet, misschien duidt deze kaart nog een mogelijk alternatieve uitkomst aan die je zelf nog niet ziet.Wanneer de Ridder van Staven ritten in het beeld, dat hij een vriendelijke, intelligente jonge man wiens ideeën de rijvaardigheid en het zal hem leiden tot succes een dag symboliseert. Op dit moment heeft hij een moeilijke tijd na de voltooiing iets - hoe kan hij dan naar verwachting slechts een pad te volgen als het leven zo veel mogelijkheden geeft? Conventionele leven is saai en saai en hij wordt gedreven op zoek naar de volgende opwindende ding. Vaak is de Ridder van staven verwijst naar een jongere man of tiener, nog aan het leren om zijn vleugels uit te slaan. Elke zo vaak, zal hij een oudere man met een jongensachtig karakter, in het geheim op zoek naar iemand om hem te houden in de lijn (niet zo aantrekkelijk als hij denkt dat hij is).
6.
Dit is de nabije toekomst, de eerstvolgende gebeurtenis die relevant is voor de vraag die deze legging behandeld.
Nu wordt de spontaniteit, dwaas en impulsief gedrag. Er worden verkeerde keuzes gemaakt die niet anders dan slecht kunnen aflopen. Dit is het moment om voorzichtig te zijn en de risico's goed in te schatten. Het geluk is nu niet met je. Egoïstisch gedrag kan ervoor zorgen dat je anderen van je afstoot, angsten kunnen ervoor zorgen dat je de verkeerde afwegingen maakt. Je bent misschien nog wel enthousiast en energiek, maar de energie wordt verspild aan acties die je doelloos doen rondzwerven terwijl je achter een vaag ideaal aanjaagt. Uiteindelijk kunnen de gevolgen van je gedrag zo groot worden dat ze niet meer te keren zijn. Ook dan begin je opnieuw, maar beland je al snel op een doodlopende weg. Bezin je nu op je prioriteiten en probeer realistische afwegingen te maken. Onzeker? Wacht dan nog even af tot het tij keert en je weer op de golven van de mogelijkheden mee kunt surfen.
7. Deze kaart verbeeld jouw houding ten opzichte van deze kwestie.Een nieuwe state of mind vol met beweging komt met de Zwaarden Acht van omgekeerd. Je hebt gerealiseerd dat de eerste stap in het veranderen van je leven begint met het veranderen van je gedachten. Je hebt zelfvertrouwen en kracht uit de problemen is opgelost. Wees op uw hoede van de mensen om je heen wordt gedachteloos - opkomen voor uzelf en zorg ervoor dat u krijgt het respect dat u bent verschuldigd.
8. Dit is hoe jou omgeving, familie, vrienden, werkkring deze situatie ziet en er mee omgaat.Dit is een tijd van emotionele chaos en uitputting. Relaties voelen aan als eenzijdig en kosten veel negatieve energie. Vraag jezelf af of dit gebrek aan liefde voortkomt uit je eigen opstelling. Speel je spelletjes of manipuleer je de ander in de hoop op aandacht? Je voelt jezelf leeg en ongeïnspireerd en niet in staat te geven, wat jezelf het hardst nodig hebt. Het is nu geen tijd voor projecten die veel vragen op het gebied van liefdevolle aandacht en passie. Je lijkt het contact met je innerlijke bron verloren te hebben, je kunt nu niet vertrouwen op je intuïtie. Je voelt jezelf innerlijk geblokkeerd.
9. Deze kaart geeft je hoop of je vrees weer al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.Ondersteboven staat de bekers schildknaap voor het op een verkeerde manier najagen van dromen. Je verliest je in betekenisloze en lege fantasiën of erger, in verslaving. Ook nu staat de kaart vaak voor een persoon, maar dan een onvolwassen figuur, een dagdromer zonder daadkracht. Een lanterfant die zich volledig op de vloed van zijn emoties en luimen laat meestromen. De inzichten en inspiraties die je bereiken worden nu niet gebruikt voor het realiseren van concrete doelen of artistieke projecten, maar worden voor kennisgeving aangenomen zonder dat je er actie op neemt. De boodschap blijft hangen in de lucht en vervliegt zonder dat er iets mee gedaan wordt.
10. Dit is de uiteindelijke uitkomst van de kwestie. Deze kaart geeft aan hoe de kwestie uiteindelijk tot oplossing zal komen. Kijk nog eens goed naar de kaart op positie 5.De tarotkaart Kracht ondersteboven vertelt dat je in gevecht bent met jezelf. Je kunt je angsten en aandriften niet accepteren en verliest als gevolg daarvan de controle over jezelf. Dat kan op allerlei manieren tot uiting komen waaronder woede, onbeheersbare angsten en gepieker. Soms lijkt het wel of er een onbekende in je schuilt die bij tijd en wijle de controle over je persoonlijkheid overneemt, uiteindelijk verlies je het vertrouwen in jezelf en glijd je af in zelfhaat en depressie. In een mildere variant waarschuwt de Kracht ondersteboven je tegen het forceren van situaties door verzet, drammen of ruziën. Dit destructieve gedrag is een uiting van mensen die een hekel aan zichzelf hebben en daardoor hun relaties ten gronde richten.

Het Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis is waarschijnlijk de bekendste manier van kaartleggen met de tarotkaarten. Deze legging is geschikt voor allerlei vraagvormen. Bijvoorbeeld carriére, Het geeft je inzicht in de achtergrond van je vraag, met welke invloeden je rekening moet houden, waar het zich heen ontwikkelt en zegt zelfs iets over de uiteindelijke uitkomst. Het is een van de moeilijker trekkingen omdat je met zoveel zaken rekening moet houden. De positie waarop de kaart valt is bepalend voor de betekenis van de tarotkaart en er zijn zeer veel combinaties om rekening mee te houden. De Tarot Lezer probeert zoveel mogelijk informatie al voor je af te drukken in de legging op deze website, zodat je het beste antwoord op je vraag kunt formuleren.

Leg gratis de online tarot legging het keltisch kruis, een uitgebreide verklaring van de tarot kaarten en combinaties.