1. Huidige invloed.

Staven Negen ** omgekeerd ** : Je bent niet alert genoeg en wordt onverwachts te pakken genomen. Het ontbreekt je aan wilskracht te verdedigen wat belangrijk voor je is.

2. Huidige hulp of belemmering.

Pentakels Schildknaap: Karakter: Leergierig, verantwoordelijk en voorzichtig. Boodschap: informerend, raadgevend.

3. Verleden.

Pentakels Twee: Aanpassing bij verandering. Wijzigingen. Evenwicht zoeken inzake geld en financiële verplichtingen. Verandering van werk.

4. Recente gebeurtenis.

Zwaarden Acht ** omgekeerd ** : Actie, Vrijheid

5. Mogelijke toekomst.

Het Rad van Fortuin ** omgekeerd ** : Het zit je momenteel niet mee. Op het wiel van de tijd zit je momenteel in de lift naar beneden. Het lijkt wel of dezelfde problemen zich blijven herhalen. De kaarten liggen ongunstig, voorzichtigheid en uitstel zijn nu beter dan doorgaan.

6. Nabije toekomst.

Bekers Zeven: Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je kunt geen keuze maken. Daardoor maak je nu geen voortgang. Je vlucht weg in dromen.

7. Hoe jij het ziet.

Bekers Zes ** omgekeerd ** : Je hangt teveel aan je onplezierige herinneringen. Het wordt tijd om los te laten en je te concentreren op leven in het heden.

8. Hoe je naaste omgeving het ziet.

Bekers Koningin: Je bent, kent of komt in aanraking met een zuiver gevoelsmens. Intuïtief en zeer liefdevol, behulpzaam, dromerig en wijs.

9. Hoop en vrees.

Staven Koningin ** omgekeerd ** : Je bent, kent of komt in aanraking met een zelfzuchtig, veeleisend en afgunstig persoon.

10. Uiteindelijke afloop.

Bekers Acht: Je bent teleurgesteld in wat je huidige relatie, werkkring of andere gezamenlijke onderneming je gebracht heeft. Je neemt welbewust en definitief afscheid en gaat op zoek naar iets anders.


Deze trekking wordt gedomineerd door het element water.

Tarot Kleur: Bekers

Vier kaarten van de kleur Bekers

Kleine Arcana: De Koninginnen

Twee Koninginnen: Een toegewijde vriend(in) Omgekeerd: Arbeid

Kleine Arcana: De Achten

Twee Achten: Nieuwe kennis Omgekeerd: Ongeluk

Kaart Positie Duiding
1.Dit is je uitgangspositie, wat er nu speelt. De huidige condities en omgeving rondom je vraag.Als de staven negen omgekeerd valt dan lukt het niet om voor de rechten op te komen die je moet beschermen. Dit kan allerlei redenen hebben. Het kan zijn dat je niet alert genoeg was of voorbereid genoeg en dat je op een onbewaakt moment te pakken genomen bent. Misschien weet je exact wat je zou moeten doen maar wordt je gehinderd door angst of gewone lafheid. In studie en werk kan het erom gaan dat je werk voor je uitschuift tot het er niet meer toe doet. Misschien voel je jezelf gewoon te moe en uitgewoond om voor jezelf op te komen en laat je het maar op zijn beloop. Deze kaart waarschuwt je daardoor het risico loopt alles te verliezen waar je eerder zo hard voor gevochten hebt. Als de kaart in het verleden valt dan heb je al iets verloren en wijst de staven negen erop dat de oorzaak van dit verlies te vinden is in het ontbreken van wilskracht.
2. Deze kaart staat voor wat je helpt of je obstakel al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.de gemoedelijke Page van Pentakels is gezegend met een gelukkige en evenwichtige persoonlijkheid. Soms is de individuele vertegenwoordigd kan een zoete tand hebben en een beetje mollig zijn. Terwijl ze zijn aangenaam, ze hebben de behoefte aan veiligheid en gebrek aan fantasie gemeenschappelijk voor alle kaarten van de rechter Pentakel.
3. Dit zijn je ervaringen tot nu toe en wat je inmiddels (bewust of onbewust) duidelijk geworden is. Deze kaart geeft aan waarom je nu deze vraag stelt.Wanneer de Twee van Pentakels verschijnt, wordt u de gelegenheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ook al moet u wellicht extra werk uit te voeren om iets wat je wilt krijgen, is het belangrijk om te zien wanneer ze aankomt helpen. U kan zich ontwikkelen aanvullende vaardigheden om uw eigen bedrijf of wat overuren voor extra geld te openen. De Twee van Pentakels kan een verstoring van het evenwicht ook verwijzen in je werk leven. Op een dag kan zijn dat u uw voeten, en dan de volgende twiddling uw duimen. Ook kunt u ervaren financiële fluctuaties waar een maand bent u versluiering voor kleingeld terwijl de volgende heb je meer geld dan je kunt tellen.
4. Dit is het recente verleden en verbeeld een gebeurtenis die waarschijnlijk de directe aanleiding tot deze legging is.Een nieuwe state of mind vol met beweging komt met de Zwaarden Acht van omgekeerd. Je hebt gerealiseerd dat de eerste stap in het veranderen van je leven begint met het veranderen van je gedachten. Je hebt zelfvertrouwen en kracht uit de problemen is opgelost. Wees op uw hoede van de mensen om je heen wordt gedachteloos - opkomen voor uzelf en zorg ervoor dat u krijgt het respect dat u bent verschuldigd.
5. Deze kaart toont de mogelijke toekomst. Wellicht de toekomst zoals je hem voor je ziet, misschien duidt deze kaart nog een mogelijk alternatieve uitkomst aan die je zelf nog niet ziet.Het rad van Fortuin omgekeerd vraagt je te accepteren dat het leven niet alleen uit goede dingen bestaat. Wij ervaren vreugde alleen als er ook ellende is om het tegen af te zetten. Er waait een ongunstige wind in je leven, als je nu risico's neemt dan levert dat geen succes op. Het lijkt wel of dezelfde problemen zich steeds herhalen en als je kijkt naar je huidige situatie ga je in een kringetje rond, zonder dat je eruit kunt komen. Voor dit moment past het om rustig aan te doen, voorzichtigheid is geboden. Houdt er rekening mee dat om uit deze situatie te geraken het nodig kan zijn om de gifbeker helemaal leeg te drinken. Verzet is onmogelijk, woede en teleurstelling zijn futiel. Uit de goot kruipen, lukt pas als je erin gelegen hebt. Maar eeuwig draait het rad door en de tijd heelt alle wonden. Ook voor jou zullen weer betere tijden aanbreken.
6.
Dit is de nabije toekomst, de eerstvolgende gebeurtenis die relevant is voor de vraag die deze legging behandeld.
Je hoofd zit vol wensen en verwachtingen over de toekomst. Maar je lijkt geen keuze te kunnen maken. Als je kiest voor het een, moet je het ander laten vallen. Dat voelt aan als een verlies en dat is het ook, want je verliest een aantal van die aantrekkelijke opties. Maar als je geen keuze maakt dan eindig je met lege handen. Een andere betekenis van de bekers zeven is die van het vluchten in fantasie of nog erger, in een verslaving. het gevaar waarvoor bekers zeven waarschuwt is dat je al fantaserend over luchtkastelen, langzaam de goot in glijdt.
7. Deze kaart verbeeld jouw houding ten opzichte van deze kwestie.Je blikt terug op minder gelukkige herinneringen. Voor jou is het verleden een boek dat je het liefst zou sluiten. Helaas wijst de bekers zes ondersteboven erop dat je dit verleden nog niet echt los kan laten. Je maalt er voortdurend overheen en alle nare gebeurtenissen worden voor je geestesoog keer op keer afgespeeld. Dit vastzitten in het verleden maakt dat je in het heden stilstaat. Het is tijd om vooruit te kijken en in het nu te gaan leven. Dit betekent dat je moet loslaten en afrekenen met het verleden. Het is goed mogelijk dat je daarmee ook een grote schoonmaak moet houden onder al die relaties en dingen die er belang bij hebben om jou in het verleden gevangen te houden. Het is goed mogelijk dat je eigelijk al weet dat je deze mensen en zaken ontgroeid bent, maar niet echt durft om de stap vooruit te maken.
8. Dit is hoe jou omgeving, familie, vrienden, werkkring deze situatie ziet en er mee omgaat.Je bent, kent of komt in aanraking met een zuiver gevoelsmens. Door je enorme invoelingsvermogen vindt je het soms moeilijk om met andere mensen om te gaan. Gevoelens van anderen raken je direct en heel diep. Als een ander in nood is of in pijn dan lijdt je vaak even hard mee. Je zal alles op alles zetten om dat lijden te verlichten. Als anderen blij zijn, dan ben je zelf ook heel blij. Door die gevoeligheid is een geborgen, veilige omgeving, met een kleine maar liefdevolle kring van mensen om je heen, absoluut essentieel voor je welbevinden. Omdat je wijsheid gevoed wordt vanuit de onderstroom van je emoties besteedt je veel tijd en aandacht aan je dromen en gedachten. Voor anderen lijkt het soms wel of je hun gedachten kan lezen, zo diep ben je intuïtief op ze afgestemd. Zelf heb je het gevoel dat je beter op je intuïtie dan op je verstand kunt vertrouwen. In de liefde ben je volledig toegewijd. Je kan ook niet anders en dat geeft je soms het gevoel dat je geen enkele controle meer over jezelf hebt, alsof je in een achtbaan zit. Als koningin van de bekers ben je gevoelig, sympathiek en verbeeldingsrijk. Je hebt een voorliefde voor muziek, literatuur en poëzie.
9. Deze kaart geeft je hoop of je vrees weer al naar gelang het een positieve of negatieve kaart is.De koningin van de staven omgekeerd is geen prettig gezelschap. Hoewel ze haar charmes uitstekend kan uitnutten om haar ambities te realiseren, gaat dit vaker wel dan niet gepaard met het benadelen van het slachtoffer. Ze verleid en misleidt waar ze dat nodig acht. Ze is nog steeds zeer onafhankelijk, maar paart dit nu aan een zekere meedogenloosheid en manipulatief gedrag. De onbegrensde ambities van de staven koningin omgekeerd zorgen ervoor dat ze nu onrustig en nerveus is en voortdurend op haar hoede voor slinkse aanvallen door een van de vele vijanden die ze gemaakt heeft. In een mildere vorm staat de Staven Koningin voor een bekrompen doordrammer, die makkelijk leugens verkondigt en op slinkse manier anderen omlaag probeert te halen. Het kan de roddelaarster en de stookster van de buurt zijn. Als de staven koningin in het kaartleggen met de Tarot omgekeerd valt op een toekomst plaats, maak je borst dan maar nat. Ben je het zelf wellicht? Dan houdt deze kaart je een spiegel voor en vertelt je waarom mensen je mijden en de echte liefde zo veraf lijkt.
10. Dit is de uiteindelijke uitkomst van de kwestie. Deze kaart geeft aan hoe de kwestie uiteindelijk tot oplossing zal komen. Kijk nog eens goed naar de kaart op positie 5.Na een periode van grote emotionele investeringen in een relatie, gezin of een groot ideaal ben je nu teleurgesteld geraakt. Je hebt er hard aan gewerkt, jezelf voor honderd procent gegeven en nu kun je er geen waarde meer in vinden. Je trekt jezelf bewust terug uit deze omgeving of deze onderneming en gaat op zoek naar een andere vorm van zingeving aan je leven. Je hart is zeer bezwaard door dit afscheid, maar voor je gevoel kan het niet anders. Dat brengt ook heel wat onzekerheid en angst voor een ongewisse toekomst met zich mee. Desondanks staat je besluit vast er is geen twijfel aan. Het kan ook gaan om een werkkring of carriére, waar je ontgoocheld afscheid van neemt.

Het Keltisch Kruis

Het Keltisch Kruis is waarschijnlijk de bekendste manier van kaartleggen met de tarotkaarten. Deze legging is geschikt voor allerlei vraagvormen. Bijvoorbeeld carriére, Het geeft je inzicht in de achtergrond van je vraag, met welke invloeden je rekening moet houden, waar het zich heen ontwikkelt en zegt zelfs iets over de uiteindelijke uitkomst. Het is een van de moeilijker trekkingen omdat je met zoveel zaken rekening moet houden. De positie waarop de kaart valt is bepalend voor de betekenis van de tarotkaart en er zijn zeer veel combinaties om rekening mee te houden. De Tarot Lezer probeert zoveel mogelijk informatie al voor je af te drukken in de legging op deze website, zodat je het beste antwoord op je vraag kunt formuleren.

Leg gratis de online tarot legging het keltisch kruis, een uitgebreide verklaring van de tarot kaarten en combinaties.